Лидерите на Г-7 ще излязат с декларация за Китай

Целта е да се намалят рисковете в отношенията със страната
20 май 2023 09:58, Стела Стоянова
44
Лидерите на Г-7 ще излязат с декларация за Китай
Снимка БГНЕС

Лидерите на страните от Г-7 ще излязат с декларация за общ подход по отношение на Китай, заяви тази сутрин съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

Съливан изтъкна, че целта на държавите от Г-7 е да намалят рисковете в отношенията с Китай, а не да сложат край на сътрудничеството с Пекин.

Очаква се в декларацията да бъдат очертани начини за защита на чувствителни технологии, включително и мерки в сферата на инвестициите.

"В декларацията ще бъде отбелязано, че всяка страни си има свои собствени отношения и подход, но че сме обединени и споделяме набор от общи елементи", каза още Съливан, имайки предвид плановете на страните от Г-7 да продължат сътрудничеството си с Китай, като в същото време изразяват безпокойството си по редица въпроси, свързани с отношенията с Пекин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: КитайГ-7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ане тия се открехват ама Китай ско излезе с некоя декларация тия ще увиснат като сополи щото 90% от стоките им са от Китай
36
0
 
2
 
! Отговори
Гатьо Гатев преди 11 месеца
Отвратителна върхушка от *** лелки и *** чичовци се мислят, че все още са фактор в съдбата на населението на света. Вярно, фактор са, но единствено за смърт, бедност и несгоди. Как да не подкрепиш Китай, Русия, Индия и други страни, борещи се за запазване на човешките традиции, мир и свобода на търговията и посока на развитие на всяка държава и общество.
35
0
 
1
 
! Отговори
Дивергент преди 11 месеца
В България си имаме "тримата ***" за света са повече и затова са ги кръстили Г-7. Само незнам как са ги избирали.
34
1
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 месеца
АБЕ КЪДЕ Е НАРКОМАНА , ЗАЩО НЕ ПРЕИМЕНУВАТ ТАЯ МАФИЯ НА ДРУГО ЧИСЛО ? Г- 7 УМИРА КАКТО И ЗАПАДА И КРАВАРИТЕ !
33
0
 
10
 
! Отговори
Г-7 преди 11 месеца
така говорят за единно отношение към Китай, защото САЩ и НАТО възнамеряват да влязат в пряк сблъсък с Русия във войната която се води в Украйна. Избавлението е за сравнително умерена политика спрямо Китай защото ги е страх, че Китай може да подкрепи Русия по явен начин в тази война. Китайците не са глупави и знаят, че ги лъжат както излъга ха СССР, че НАТО няма да се разширява на Изток. Подходът към Китай в момента е същия като към Русия преди войната.
32
0
 
10
 
! Отговори
Г7 преди 11 месеца
Това са водещите най деиндустриализирани държави в света! Няма смисъл да триеш!
31
0
 
14
 
! Отговори
Г7 преди 11 месеца
Среща на Държави с най-големи дългове в света! Водени от САЩ, с най големия дълг в света ;)
30
0
 
16
 
! Отговори
Присъствието на ЕС преди 11 месеца
Показва само, че това е среща на САЩ колониите на САЩ! С индустриални държави вече няма нищо общо!!
29
0
 
13
 
! Отговори
Извенадан съм преди 11 месеца
Че са песнали Байдън ..САЩ е та една седмица от фалит! Не трябва ли да сепогрижи да си всигне лимита на кридита в къщи..да не фалира Г1...
28
0
 
13
 
! Отговори
Ти само стават преди 11 месеца
Смешни като заявяват санкции, които НЯМАТ икономическата мощ да наложат изпълнението им!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И Украъна ли е водеща индустриална държава в Топ -7?? Какво прави Зиленски в Хирошима??!
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това отдавна ни са водищите индустриални държави! Смешници! Китай и Индия трябва да са там!
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези от Г-7 няма ли да се саморазпуснат? Що за Г-7 е това, когато Китай, най-голямата икономика и световен лидер не е там, а и Русия не е там. Вместо това там са ... Италия, която е все на ръба на фалита, Канада от която никой не се интересува, и двама европейски чиновници, редом с другите европейски лидери. Трябва да помислят за саморазпускане и да спрат да харчат държавни пари.
24
1
 
20
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 11 месеца
Си нали изгони Урсула.....дреме му за вашите декларации !
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кви лидери са нези смешковци
22
0
 
19
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Ако става въпрос за кражба на технологии, аз бих попитал Г7, какво биха казали за откраднатите инженери от България и други подобни на нас страни. Защото реално тенпткраднаха нашия умствен капацитет и потенциал, а тоя капацитет е създаден с парите на нашите бащи, дядовци... Нямам нищо против, нека платят по милион неустойка за откраднат инженер. Ще сме квит.
21
0
 
24
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Макрон и Урсула какво правят там?
20
6
 
5
 
! Отговори
до Лудост преди 11 месеца
Ами няма нищо унизително, Япония е световна сила благодарение на западните технологии. Ако не бяха американците да предоставят технологии или по-скоро да си затварят очите при кражбите им сега оня жълтур горе на снимката нямаше да е там а Г7 щеше да се нарича Г6. Китай прави това, което японците през 60-те години, дето пращаха "туристи" навсякъде, въоръжение с Никон и Канон да снимат техническия прогрес.
19
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Както хората са казали "не хапи ръката, която те хтани" . русия и китай явно не са чували тази мъдрост . Забравиха от къде тръгнаха теа пигмеей. Едните от калта , другите от оризището.
18
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Време беше да обърнат внимание на жълтите крадци. Крадат всяка технология, без да се интересуват от нищо. Време е да ги пратим където им е мястото в оризищетоо.