Лидерите на Г-7 ще излязат с декларация за Китай

Целта е да се намалят рисковете в отношенията със страната
20 май 2023 09:58, Стела Стоянова
44
Лидерите на Г-7 ще излязат с декларация за Китай
Снимка БГНЕС

Лидерите на страните от Г-7 ще излязат с декларация за общ подход по отношение на Китай, заяви тази сутрин съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

Съливан изтъкна, че целта на държавите от Г-7 е да намалят рисковете в отношенията с Китай, а не да сложат край на сътрудничеството с Пекин.

Очаква се в декларацията да бъдат очертани начини за защита на чувствителни технологии, включително и мерки в сферата на инвестициите.

"В декларацията ще бъде отбелязано, че всяка страни си има свои собствени отношения и подход, но че сме обединени и споделяме набор от общи елементи", каза още Съливан, имайки предвид плановете на страните от Г-7 да продължат сътрудничеството си с Китай, като в същото време изразяват безпокойството си по редица въпроси, свързани с отношенията с Пекин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: КитайГ-7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
29
 
! Отговори
Shark преди 11 месеца
Декларация....смешници!
16
2
 
35
 
! Отговори
не може да бъде! преди 11 месеца
Авторитетът на Г7 вече е на плашещо ниско ниво.В т.н.колективен Запад и държавите които той контролира не се позволява на журналистите да напишат истината.Не е необходимо човек да има специална информация за да види реалното положение -с изключение на западният блок целият свят вече гледа на Г7 с полусъжалителна подозрителност и като към отживелица.Като капак на всичко Г7 вече не е и клуб на седемте най-силни икономики!?А решенията които взимат вече предизвикват даже отвращение!?
15
2
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 11 месеца
Това - Не е Договор , Нито Споразумение - Тази Декларация - Няма Стойност на Тооаллетна Харртия.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако на изпляскат да налагаме санкции и на Китай и ние требе да одиме с волските впрягове обратно на село и "дий воле дий" ша има.
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гей-7 са абсолютно незначителни и имат същата важност за световната геополитика колкото има Македония.... В следващите 10 години ще са по-скоро дразнители, но старият англо-саксонски свят си отива лека-полека.
12
1
 
36
 
! Отговори
дедо от село преди 11 месеца
През оная им работа на китайците за глупостите написани в западняшките ''декларации'' и др простотии!
11
1
 
34
 
! Отговори
идиоти преди 11 месеца
Потърсете в нета и вижте какви огромни дългове в трилиони имат тези,,страни лидери на света,,и те седнали да казват на другите как да живеят,гад.ве.
10
1
 
31
 
! Отговори
До 7 преди 11 месеца
Фалират, Чудят се как да се измъкнат от блатото или поне да завлечат и други с тях. Вчера Арабския свят отсвири Зеленски (разбирай запада), Африка се отдалечава от Франция, Южна Америка обръща вече повече внимание на Китай и БРИКС отколкото ЕС и САЩ. В един момент се оказва, че Г7 ще са големи само за тях си и изолирани от останалия "малък" свят.
9
1
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 11 месеца
САЩ се Страхува от Китай и Русия .....И Започва- Нова Студена Война - Границата е Следната - Финландия, Полша, Румъния, България, Гърция - На Запад е на САЩ - Поне САЩ Така Си Мечтае - Аз Лично Не Вярвам че Ще се Случи....2024 година - САЩ ще Има Нов Президент - И Тези Декларации Ще Отидат в Коошшчето за БООККЛЛЛУК......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Май е време да си ходим от ЕС
7
0
 
39
 
! Отговори
Лудост преди 11 месеца
Какви лидери са тези, слуги на нацистите сащ ...жалко за япония която пострада от сащ а сега им се кланя, срам и позор.
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво им става на тия, почнаха с всички да се заяждат!!!
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Явно идват лоши години за така нареченият демократичен свят,а пък ние от бедните държави голям глад и мизерия ще ни гони.ЕС е поел пътят на конфронтация с по-силните икономически,финансово и военно Китай и Русия,под натиска на САЩ.Вече се виждат резултатите от само санкционирането и спирането на притока на природни ресурси от Русия и поддръжката на войната.
4
0
 
43
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Там където сащ унищожи с атомна бомба хиляди мирни хора, седнали да говорят за мир, а в същото време само воини и конфликти,идват от тях.
3
1
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 11 месеца
В Г-7 -Останаха - Само САЩ и Европа.........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА ... .Г-7 Вече Няма Авторитет и Легитимност
2
0
 
36
 
! Отговори
Цирк г 7 преди 11 месеца
Колко са жалки и смешни, не искат да приемат новият свят и са готови по трупове да стъпват зада си запазят бардака и старото.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С Брикс какво ще правят? :)