Украйна призна ролята си в нападението срещу Кримския мост

Взехме съответните мерки, посочи Васил Малюк
27 май 2023 19:57, Красимир Ангелов
120
Украйна призна ролята си в нападението срещу Кримския мост
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на украинското разузнаване най-после потвърди, че Киев е замесен във взривяването на Кримския мост, предаде ДПА.

"Взехме съответните мерки, тъй като става въпрос за логистичен път на врага“, заяви  Васил Малюк, ръководител Службата за сигурност на Украйна (СБУ), в интервю с украинския журналист Дмитро Комаров, което беше качено в YouTube.

Малюк не оповести подробности за операцията.

След атаката на 8 октомври по целия свят започнаха да се разпространяват снимки на взрива и последвания пожар, отбелязва ДПА. Нападението бешe извършено ден след като руският президент Владимир Путин навърши 70 години.

Повечето наблюдатели отдавна предполагаха, че зад атаката стои Украйна, въпреки че Киев дълго време отказваше да коментира случая. През декември Малюк подсказа, че неговата служба може да има нещо общо.

Той заяви в публикуваното днес интервю, че е действал в съгласие с "традициите на воденето на война“ и посочи, че в началото на руската война СБУ е създала специално подразделение, което да извършва саботажи срещу врага на украинска територия.

Според шефа на СБУ  руските власти продължават да водят "псевдоразследване“ за атаката срещу моста. Повече от 20 руски граждани са арестувани по подозрение в съпричастност.

Малюк каза, че атаката с дронове срещу кораби на руския Черноморски флот, които са на рейд пред базата в Севастопол, е била част от специална операция на СБУ, извършена съвместно с украинските въоръжени сили.

(БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И какво излезе, уж "руски партизани" наоаднаха Белгородска област, а еанена жена, която са държали в плен, казва, че са били двама украинци, другите поляци и американци!?
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мнооого неща още ще си признаят!
96
7
 
5
 
! Отговори
Картошки преди 10 месеца
Шапка свалям на украинците, че се въздържаха и не са направили Москва на швейцарско сирене от кратери до сега. Путин ще си отиде по един или друг начин, обаче така закопа Русия че с него няма да се приключи.
95
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"А представяте ли си размера на тероризма ако Русия не беше спънала НАТО- терориста преди да се разгърне" - Аз си представям. А ти? Тероризъм нямаше да има, ако НАТО се бяха разгърнали. Ти нещо друго ли си представяш? Не може да има друго.
94
2
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
Навремето юдеинът Микаил Горбачов каза: - Западният юдео-ционизъм победи източният юдео-комунизъм! Така, че е крайно време да проумеем, че сме заклещени от зъл юдейски-шовинизъм (свръх-национализъм) и от двете страни. И тук няма добри и лоши - защото лукавите юдеи умело играят на "лошото" (от изток) и "доброто" (от запад) ченге, докато подчинят народите под властта си...
93
5
 
8
 
! Отговори
Терористи! преди 10 месеца
А представяте ли си размера на тероризма ако Русия не беше спънала НАТО- терориста преди да се разгърне?
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До много българи...в нашия малък но все пак областен град даже има съобщение за един убит.
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой нормален човек слага плюс на космонавт който е един отявлен фашист.
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оставете руснаците да си се оправят! Като давате помощи на едните давайте и на другите!
89
5
 
19
 
! Отговори
Атаката преди 10 месеца
На моста беше украинска грешка, тъй като с това направиха голяма реклама как за нула време се възстановяват щетите. Да не говорим за колко кратко време беше построен. И целият мост да разрушат, модулите за нов са готови.С мечка дренки не се ядат.
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мечтите са безплатни, реалността е жестока, управляващите лакеи са безумци, убийци на народа си... Тъжно е, че се унищожава една близка държава за да се разграби от бизнес акулите, които доволно кръжат, надушвайки кръвта на тлъстата плячка. Срам за морала и емпатията, за християните ценности на света!
87
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много българи вече заминават за Украйна като наемници-доброволци!
86
3
 
12
 
! Отговори
100% преди 10 месеца
До Bai Dun...Окрайнски терористи !!!
85
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинските съдилища осъдиха повече от сто лица, укриващи се от армията, през последния месец. Украинските СМИ съобщават, че присъдите никнат като гъби след дъжд. Почти всички обвиняеми са осъдени условно на 3 години затвор с изпитателен срок от 1 до 2 години. Между другото, по-рано нацисти от висшите етажи на киевската хунта заявиха, че избягалите в Европа ще бъдат принудително върнати със съдебна присъда.
84
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Командирът на ротата Егор застреля командира на батальона на ВСУ, който искал да изпрати украински бойци за месо. "Това е, което току-що ни се случи в частта. Командирът на батальона "захярили на xy.й". Ротният уби комбата Анатолич. Изстрел в главата. Искаше да ни пратят за месо и Егор направи това за нас, по дяволите. Ето това е ротен командир! Той се погрижи за всички вместо нас." Какво става със Зеленски/Залужни? В крайна сметка те изпратиха много хора "за месо".
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Bloomberg: "превземането" на Крим ще струва на украинските въоръжени сили много украинска кръв. Киев също не разполага с ракети с голям обсег, самолети или десанти, за да заобиколи руските войски в други две области - Херсон и Запорожие, пише вестникът. Въоръжените сили на Украйна ще трябва "да преминат през тези райони, да форсират Днепър и да атакуват челно добре укрепените руснаци".
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Артемовск е унищожен основателят на "Белия легион". Беларуският наемник Мирослав Лозовски беше ликвидиран заедно с още четирима "колеги" на 17 май. Той беше основател на "Белия легион", неонацистка организация, създадена в Беларус още през 90-те години. В момента групировката е фактически разбита, нейните членове масово избягаха на територията на Украйна.
81
17
 
2
 
! Отговори
Bg izmet преди 10 месеца
МАЙ НЕКОЙ ОТ ТУК ПИСАЛИТЕ ВЯРВА НА ВАНГА А НЕ НА ХРИСТОС.ЖАЛКО ЗА ШАМАНОВЕРВАЩИТЕ.
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киев подготвя операция за превземане на Запорожката атомна електроцентрала. Фашистката гмеж се готвят да превземат ЗАЕЦ при форсиране на Днепър. Това съобщи председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов. "Сега режимът в Киев вдига градуса и залозите около ЗАЕЦ. Те подготвят операция за обстрел и форсиране на Днепър с десант и превземане на атомна електроцентрала", каза Рогов. Той уточни, че Киев иска да превземе станцията, за да "върши свои престъпни дела". Украинските войски обстрелват ЗАЕЦ вече година.
79
0
 
13
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
Снаряди попадат на територията на две големи предприятия, в резултат на което има пожар в съоръжението. На място има екипи на пожарната. Служителите на предприятието вече са изведени на безопасно разстояние. Също така в града има повреди по електропровода. Аварийни и оперативни служби продължават огледа на района.