Поне 31 души загинаха при експлозия в ресторант

Трагедията се е разиграла в Северозападен Китай
22 юни 2023 07:04, Александър Попов
5
Поне 31 души загинаха при експлозия в ресторант
Снимка: БГНЕС/EPA

Най-малко 31 души са загинали при експлозия в ресторант в северозападния китайски град Инчуан, предадоха световните агенции.

"Изтичане на газ е причинило експлозия по време на работа на ресторант за барбекю", предаде държавната информационна агенция Синхуа за взрива и добави, че още седем души получават медицинска помощ, като един от тях е в критично състояние.

Други двама са получили тежки изгаряния, двама са с леки наранявания, а двама са с драскотини, причинени от летящи стъкла.

Кадри на държавната телевизия CCTV показват повече от дузина пожарникари, работещи на мястото, докато димът излиза от фасадата на ресторанта.

Китайският президент Си Дзинпин "поиска да се положат всички усилия за лечение на ранените и да се засили контролът и управлението на безопасността в ключови отрасли и области, за да се защитят ефективно животът и имуществото на хората", съобщи CCTV.

Министерството на извънредните ситуации съобщи, че местните противопожарни и спасителни служби са изпратили на мястото на инцидента над 100 души и 20 автомобила след взрива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко са загиналите при експлозия в Латинския квартал в центъра на Париж? Колко жилищни сгради горят?
2
2
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 10 месеца
Имат, по-често масови ръгания с нож, че там оръжието е по-труднодостъпно. Има побъркани, има и от Синдзиан бор и за права. Човешкият живот не го ценят особено китайците принципно
1
4
 
4
 
! Отговори
А масови стрелби преди 10 месеца
нямат ли си в Китай!! Западните медии се хващат за всяка една трагедия в Китай и ни я представят поръсена с обилна критика. Представете си ако от време на време загиваха по 30 души при масови стрелби как щяха да го отразяват медиите. Антиутопия, диктатура и тн. Като се случва с САЩ обаче, или не се споменава или се споменава кто обикновен факт.