Пътуването със самолет до гръцки остров илиза по-евтино от шофирането

Проверявайте транспорта
27 юни 2023 22:23, Росен Стойчев
15
Пътуването със самолет до гръцки остров илиза по-евтино от шофирането
Снимка: БГНЕС/EPA

Туристите в Гърция са изправени пред повишаващи се транспортни цени, съобщи Катимерини.

Важно е те да преглеждат предварително транспорта.

Още по темата
Има вариант, в който фериботът може да е по-скъп от самолетен полет.

Визират се пътуванията до отдалечените гръцки острови. Понякога самолетното пътуване може да е за предпочитане дори пред шофирането до там.

Визира се маршрутът от Атина до Халкиди. Пътуването със самолет излиза 138 евро, докато шофирането дотам достига 238 евро.

От Атина до Крит пътуването с ферибот е двойно по-евтино, но се пътува девет часа. Наблюдава се предпочитание на туристите към евтини хотели или частни квартири.

Последни проучвания показват, че хотелите в България са по-евтини от тези в Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Ово е стандарт преди 9 месеца
До БГ мореМного пъргав младежа 3 венерически болести за 15 дни ?!
11
3
 
11
 
! Отговори
БГ море преди 9 месеца
Миналата година се вързах на жена ми и отидохме 15 дни на БГ море. Резултата: похарчихме 3 пъти повече от Гърция, 10 дни разстройство, сина ми хвана 3 венерични, всекидневна борба за шезлонги, каране със нелюбезен персонал, пълен ад!!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фак
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Халкидики е полуостров, а не остров! И разбира се, че с кола е по-удобно, когато отиваш на почивка. Те сигурно западняците са много proсти, че са всяко лято ги виждаме на върволица с кепмпери по Албания и Гърция с все багаж и колелелета отзад. Не ги виждам в БГ обаче? Защо ли?
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Лефкада няма как да стигнеш със самолет, няма полет до там. А е много хубаво.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи следва поскъпване на самолетните билети.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да, бе повярвахме ви, че е по-евтино в България! Ние падаме от Марс, мислим, че всичко което лети се яде и сме врабчета. Кой заблуждавате? Само за паркинг на колата за ден е 80 лв.в България. Нали кумовете бяха за 3 дни. 3 бона похарчили щото е много евтино в България. Синът беше в Гърция за 10 дни за 3000лв. Кой ще се хване на въдицата да го дерат в бг.рестиранти? 200лв.за 2 човека е вечеря в таверна в България. За 200 лв.в Гърция ще ти стоят прави 3 сервитьора до сутринта. Айде, няма нужда!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само, че това е цената на билет за 1 човек, а хората пътуват с автомобила си, но заедно със семейството си. Така, че семейство от 4 човека ще плати 4 самолетни в едната посока и 4 обратно. Избират с колите, не защото е по-скъпо,а защото носят повече дрехи, плажни принадлежности и могат да разглеждат различни местности по пътя. Сам човек едва ли отива на море в Гърция.
4
0
 
16
 
! Отговори
Mda преди 9 месеца
Така е откакто се помня.За американците Европа е Париж и Гърция - 90% Санторини. За тях Европа е някакво абстрактно понятие и много малко правят разлика между отделните държави.Знаят примерно Франция , Гърция , малко Италия и някаква пълна мъгла - сиво и опасно на Изток ! Говоря за около две-трети от американците за които светът се простира от Мексико през САЩ до Канада и това е ...
3
3
 
11
 
! Отговори
Бай Пешо преди 9 месеца
И какво казахте, че не ви разбрах. Много думи, никакъв смисъл. Говориме за есни фоли самошетни билети. А от и до летището, а каква е сметката ако в колата се возят 4 човека. Ами ако носиш нахаж, защото отиваш на почивка. А какво като хотела в БГ е по-евтин, а всичко останало е безумна скъпотия.
2
3
 
16
 
! Отговори
турист преди 9 месеца
Колкото и да струва, на нашето море няма никога да стъпя!!
1
2
 
6
 
! Отговори
Бакшиш преди 9 месеца
А зо и от летище? Смятаме ли?