14 ранени при атака с кола и нападение с хладно оръжие край Сеул

Мъжът на около 20 г. нападал хора на случаен принцип
4 авг 2023 08:40, Елка Василева
6
14 ранени при атака с кола и нападение с хладно оръжие край Сеул
Снимка: БГНЕС

Мъж се врязал с колата си в минувачи в южнокорейски град, след което слязъл и наръгал с нож някои от тях, ранявайки 14 души при инцидента близо до столицата Сеул, съобщиха от полицията, предаде Ройтерс.

Необяснимото нападение в Сеонгнам се случи няколко дни след друг рядък подобен инцидент с нож в Южна Корея, при който загина един човек и трима души бяха ранени.

Полицията съобщи, че вчера нападателят е бил арестуван, след като очевидно е нападал хора на случаен принцип. Медиите го описват като мъж на около 20 години, който работи като куриер и страда от някои психични проблеми.

Нападението е станало в близост до гара Сеохиеон, район на около 20 км  от Сеул, където има голям универсален магазин и други магазини.

Според съобщения в медиите мъжът се е блъснал с колата си в група разхождащи се, след това слязъл от колата си и влязъл в търговски център.

Видео, разпространено в социалните медии, показва как преследва купувачи.

Служители на полицията и пожарната съобщиха по телефона днес, че при инцидента са пострадали 14 души – девет намушкани с нож и петима ударени от автомобила. Двама са били в критично състояние.

По-рано информационната агенция Newsis съобщи, че един човек е починал, но полицейският служител отрече това.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
АРИЙСКИЯ КХМЕР преди 8 месеца
ХАХАХА НЕКА ДА ПОЗНАЯ ЗА РАСАТА И РЕЛИГИЯТА НА НАПАДАТЕЛЯ..... ОТ ОНЕЯ *** ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА НАЙ МИРНАТА РЕЛИГИЯ В СВЕТА И С ТРАДИЦИОННО КОРЕЙСКОТО ИМЕ МОХАМЕД ИЛИ АХМЕД НАЛИ? ЛЮБИМЦИТЕ НА ФРАУ БАБИЦАТА ОТ ГЕРМАНИЯ..... ЮЖНА КОРЕЯ И ЯПОНИЯ СА БИТА КАРТА ЩОМ СА ДОПУСНАЛИ ТЕЯ ЦРН.КОЖИ ***.ЙМУНДЕЛИ И ТАМ.... ЖАЛКО
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Северна Корея животът е спокоен.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако имаш е маже, тос Герги де ряза момичето, някой щеше да ритне вратата и да го разстреля, да каже лека вечер и да си тръгне и толова щеше да му е. А аз онзи ден гледам, човека гръмна крадец и моля ти се - НЕГО АРЕСТУВАЛИ!!!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 8 месеца
Епаа язе винаги носа нож .
1
1
 
4
 
! Отговори
Патрето Мачо Трепач преди 8 месеца
Затова истинския мъж винаги трябва да бъде ... в очакване! С пистолета в ръка!Готов за дествия. Интриги има отвсякъде. Да не се дава на прецакване! Неволята не чака. Отговаря на всяка ситуация! Прави ги на реше! Опре ли ножа, слева за лошите дране! И така ... надявам се да научихте няколко неща ...