Франция предлага минимални цени за полети

Нова идея
31 авг 2023 18:57, Росен Стойчев
11
Франция предлага минимални цени за полети
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският министър на транспорта отправи призив за минимални цени на полетите в Европа, съобщи EURACTIV.

Очаква се идеята да бъде представена пред европейските представители. Европа предлага много полети на промоции.

Още по темата
Това е благодарение на тарифните компании. Често обаче приходите не покриват разходите за полет, а влаковете са по-екологично съобразени.

Френският представител настоява за допълнително облагане на дейностите, които влияят на околната среда. Идеята е да се подкрепи екологичния преход.

Следващият бюджет предвижда допълнителни данъци за самолетни билети. Тарифните компании са обект на спорове в страната.

Френското правителство търси реално съгласие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Францияполети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
3
 
! Отговори
Хе Хе преди 7 месеца
ЕС фалира но хунтата сложена от ибрикчията на ФАЩ Радеффф с куклите Кире и Коко иска да ни вкара дълбоко въжето с еврото и шенгеня
10
1
 
1
 
! Отговори
1984 преди 7 месеца
"за пътуване в радиус от 100 км не се изисква разрешение, но хората не го правят". Последно време ни вкарват в биг брадъра на Дж. Оруел с ударни темпове
9
0
 
0
 
! Отговори
Това е истината преди 7 месеца
"Френският представител настоява за допълнително облагане" ... Последните години всичко е обложено с поне 3 различни данъка и акциза. И не само алкохол, цигари, горива, в Испания продукти със захар се облагат - дори натуралните сокове, ако са в еднократни опаковки се облагат..
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Просто забранете пътуванията и готово ;)
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Коя компания МНОГО ЧЕСТО реализира приходи под разходи, бе??? Засрамете се малко, още повече сте собственост на собственици на авиокомпания... То бива-бива ама вашето го няма никъде. Разходите се покриват от пратките във фюзелажа на самолета-ако вози само айфони може и без пари да те качат..
6
0
 
13
 
! Отговори
За неразбралите преди 7 месеца
За неразбралите - понеже се оказа, че самолетните билети са по-евтини от влаковите, сега изкуствено ще вдигнат цените за да може да качат хората на влакове. Демек ако до сега сте пътували вътрешен полет за 10еу ( Венеция - Рим примерно ), тия ще направят така, че тези билети вече да са поне 80еу, колкото струва същия билет за влак. Така или иначе крайната цел е да затворят уфтссете в 15 минутните конслагери... та така - който пътувал - пътувал!
5
0
 
4
 
! Отговори
Офанзивен дефанзив преди 7 месеца
"отправи призив за минимални цени на полетите в Европа" - както сте го написали не става много ясно какво точно имате предвид... Минимална цена, под която не могат да падат самолетните билети или да е минималната (т.е. възможно най-ниската) цена. На мен втория вариант ми харесва повече - предлагам цена 10 евро за полет София - Лондон. За по-късите дестинации - още по-минимални цени..
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И естествено измислиха нов еко рекет.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Френският представител настоява за допълнително облагане на дейностите, които влияят на околната среда."................А защо не си го прилагат само във Франция, вместо да го предлагат на ЕС?
2
0
 
13
 
! Отговори
Kreti преди 7 месеца
Това го очаквах одавна , бедните роби трябва да си седят в квартала и от там да не мърдат. Робство по европейски честито!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Санкциите подействаха явно :), върху нас, обикновените европейци.