Поне трима убити цивилни при руски удари в Украйна

Други 15 са ранени
28 мар 2024 22:53, Александър Попов
60
Поне трима убити цивилни при руски удари в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко трима цивилни са убити, а около 15 - ранени, при руски въздушни удари по Киев и някои градове в източната и южната част на Украйна, предаде Франс прес, като се позова на украинските власти.

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) днес заяви, че е арестувала двама души по подозрение в шпионаж в полза на Русия. Единият от тях е свещеник в украинската армия. Другият арестуван е обвинен в събирането на информация за въоръжените сили във военна болница и в електроцентрала в Днепропетровска област.

Една жена е загинала при удар по жилищен блок в Миколаeвка в Донецка област, съобщи украинското вътрешно министерство.

В град Херсон е бил убит таксиметров шофьор, чиито автомобил е попаднал под обстрел. В превозното средство е имало още двама души, които са били ранени, заяви областният управител Олександър Прокудин. Местните власти в Херсонска област съобщиха и за петима цивилни, ранени при стрелба в селата Михайловка и Берислав.

Тази сутрин руската армия е обстрелвала и село Моначиновка в Харковска област. Една жена е била убита в "цивилно превозно средство“ близо до медицински пункт, а съпругът ѝ, който е пътувал с нея, е бил ранен, каза местната полиция. При бомбардировка над град Волчанск, който се намира близо до руската граница, са били ранени двама души, допълват органите на реда.

Руските сили са поразили и жилищен район в град Запорожие. При атаката са ранени двама души, съобщи ръководителят на местната военна администрация Иван Фьодоров.  

Русия снощи е нанесла артилерийски удари и един удар с безпилотен самолет в Днепропетровска област, при което са били ранени двама цивилни, съобщи областната администрация./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: войната в Украйна
Още от Балкани
Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПОЛИТИЦИТЕ ПО СВЕТА ЗНАЯТ, ЧЕ АТЕНТАТЪТ В КРОКУС ЗАЛАТА Е ИНСЦЕНИРОВКА НА ФСБ, НО СИ ТРАЯТ... ПОВОД НА КРЕМЪЛ ДА ОБЯВИ МАСОВА МОБИЛИЗАЦИЯ, ЗА ДА РАЗШИРЯТ ВОЙНАТА. ТАКА ДИКТАТОРИТЕ ОПРАВДАВАТ ДРАКОНОВСКИТЕ СИ ЗАКОНИ С ВОЕННОВРЕМЕННИ ПРОБЛЕМИ ! ВОЙНАТА Е ИЗГОДНА И ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПОЛИТИЦИ, ЗА ДА ОПРАВДАЯТ С ВОЙНАТА ВСИЧКИ НЕРЕШЕНИ ОТ ТЯХ ПРОБЛЕМИ ! САМО НА ВЪНШЕН ВИД УПРАВЛЯВАТ, ВСЪЩНОСТ БАНДИТИЗМЪТ Е ПРЕВЗЕЛ СВЕТА В НЕКОНТРОЛИРУЕМИ МАЩАБИ !
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На xoxлите ще им се стъжни още повече. Да се научат дали е хубаво да се стреля пи цивилни!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Напишете как със снарядите подарени от България укрофашистите бомбят Българското малцинство там !
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украйна да свалят хунтата и да не умират за чужди интереси. Русия не ви е враг. Врадове са тия дето дават оръжията и живеят на вашия гръб. Мир мир !!!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Писна ми от беге укро пропаганда
40
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
А един поляк се бил задавил, докато ял френски кроасани с портокалов сок в Харков.
39
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
Вероятно хазяи на френски туристи.
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вече никой не вярва на украинския агитпроп. Тотално изплискаха легена.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Байдън прахоса петролния резерв и забрави за него... Изчерпани запаси.. Стратегическият петролен резерв (СПР) се намира в подземни хранилища в Луизиана и Тексас. Създаден е в случай на извънредни ситуации - ако има прекъсвания в доставките на суров петрол поради урагани или военни конфликти.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нарочно не им дават да носят униформи, за да ги броят цивилни..
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 47.... Да, бе... Даже един "цивилен" полски генерал беше "починал от естествена смърт" докато не е бил по служба в харков...
34
4
 
14
 
! Отговори
ЦИРКОНЧЕ УДАРИ преди 4 седмици
Циркончето като удари близо до Харков бункера, после на Запад изведнъж заваляха некролози на висши военни. Причина за смъртта казват били Ковид, това онова. Случва се! Ама тия в Украйна за цивилни ли ги пишат или не ги калкулират въобще? Щото вече станаха хиляди такива.
33
3
 
15
 
! Отговори
Разни наемници преди 4 седмици
и инспектори и други са разпределени да живеят по училища и жилищни блокове. Братушките като цапнат един такъв блок с искандерче, и като погребат 60-70 Натовски войника, колко цивилни точно са убити се пита в задачата?
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Смърди на пропаганда. "Поразен жилищен район - двама пострадали цивилни"!! Те руснаците ей така стрелят по 'изоставени' жилищни райони. Май е имало друго в тоя "жилищен район" - я легионери, я янки-наемници, някоя и друга ПВО патриотична система ...
31
3
 
11
 
! Отговори
ПИЩЯТ преди 4 седмици
Евроатлантичетата пищят. От Ню Йорк до Лондон че чак до Варшава. Неистови писъци се чуват.
30
9
 
1
 
! Отговори
Хуйло Малкия пишок преди 4 седмици
Абе Бате,ти знаеш ли защо блатниците нападнаха укрите? ,,За да те виждам по-добре".
29
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путин = Сталин
28
4
 
10
 
! Отговори
Броени дни преди 4 седмици
Броени дни ни делят от началото на масирана офанзива. Всичко от левия бряг на Днепър минава в Руски ръце. После следва Одеса и Транснистрия.
27
4
 
17
 
! Отговори
само питам преди 4 седмици
До Анонимен А когато преди войната украинците избиха стотици руснаци, това как се нарича? Или не е "еврокоректно" да се напомня?
26
3
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 седмици
Колкото по бързо унищожат хунтата в Киев толкова по добре за всички,ще настъпи мир.