Times: Целта на Русия е да срине Харков и пропъди хората

Всеки пети жител вече го е напуснал от началото на войната
8 апр 2024 15:23, Петър Бойчев
128
Times: Целта на Русия е да срине Харков и пропъди хората
Снимка БГНЕС

Русия продължава да тероризира цивилното население на Харков, обстрелвайки града почти всеки ден. Сега стратегията на Руската федерация е напълно да унищожи Харков и да го подчини, пише The Times.

Изданието пише за неотдавнашния нощен обстрел на Харков. Тогава ръководителят на Харковската областна държавна администрация Олег Синегубов заяви, че Русия се прицелва в местата, където живеят хора, като по този начин се опитва да сплаши цивилните, пише Фокус.

The Times също цитира Владимир Соловьов, който казва, че "Харков трябва да бъде заличен от лицето на земята“. Известно е, че от февруари тази година цивилните ежедневно страдат от ракетни удари и атаки с дронове, чиито основни цели са обекти на енергийната инфраструктура и жилищни сгради.

"Десетки села в района, граничещ с Русия, трябваше да бъдат евакуирани след интензивен обстрел. В резултат на това от 526 000 души – всеки пети в Харков и околностите му са класифицирани като "вътрешно разселени лица“ (ВРЛ)“, цитира изданието Синегубов.

В материала се отбелязва, че заради близостта на града до Донецкия басейн (Донбас) и положението му в центъра на железниците, той е от стратегическо значение.

Харков се намира на 40 километра от руската граница, следователно, както отбелязват журналистите, превземането му ще позволи на руснаците да обкръжат украинските въоръжени сили в Донбас.

В същото време украинският президент Володимир Зеленски увери, че Харков вече "не е в опасност“, но отбеляза, че руснаците не крият факта, че градът е тяхната "желана цел“.

"Ако продължат да нанасят ежедневни удари, както направиха през последния месец, може да останем без ракети и нашите партньори знаят това“, предупреди държавният глава.

Освен това авторите на материала добавят, че в Харков става все по-трудно да се намери жилище за тези, които са загубили дома си, защото училищата и общежитията на университетите са пълни.

Изданието подчертава, че малките градове и села около Харков са се превърнали в центрове за настаняване на вътрешно разселени лица, включително град Валки с население от 8 хиляди души. Там са подслонени около 23 хиляди разселени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
1
 
! Отговори
До БГтата преди 1 месец
Украйнците ще платят скъпа цена за глупоста си. Само и ние да не ги последваме. И двата народа са пословично ***.
109
0
 
2
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
До Анонимен 107.... Харков е населен предимно с руснаци, чакащи с нетърпение руската армия. -----...------ Харков е първата столица на Украйна. Там всичко рузко беше изнесено, след като рузките терористи заклаха един украински активист.
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А аз се се чудя какво стана с тридневна война руснаците завладяха ли вече Украйна?
107
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
имам 2-3 въпроса дето мира не ми дават. Какво стана с контранастъплението? И... Работят ли санкцийте?
106
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
105
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харков е населен предимно с руснаци, чакащи с нетърпение руската армия. Няма как Русия да иска да ги прогони. Това са пълни глупости.
104
3
 
6
 
! Отговори
Веско преди 1 месец
А за изселените арменци от Карабах бързо забравхте. Ако го бяха направили руснаци, щеше да е вой до небесата, етническо прочистване, геноцид...Ама нали купуваме демократичен газ от Азърбайджан и мълчите Петър Бойчев.
103
8
 
4
 
! Отговори
питанка преди 1 месец
За 14 дни, от Могучая"изтърваха" точно 14 бомби(от 250кило нагоре) над Родината си...Хахаха, няма толкова Велика Армия на Земята, няма и да има скоро де....ахаха... А да не говорим за оплакванията със "затихващ фон" от бедните бомбандирани....
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добрьо утро, Таймс! А за целта на евреите да сринат Газа какъв е коментарът ви, гиди медии-дупедавци нейдни?За всички, правилото е едно - каквото повикало, такова се обадило! Всичко друго е бла-бла.
101
4
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 1 месец
Напускат или ги евакуират? С цел да не избягат в Русия.
100
0
 
12
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
И ТОВА Е ВЕРНО , НО ПО- ВАЖНА Е ОДЕСА И РЕГИОНА И !!!!!!!!!!!!!!!!!
99
11
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Харков е голям град - към 1.4 млн. човека. Няма как да се "срине" или да се пропъдят хората. Това са глупости. До началото на войната се смяташе, че Харков сам ще падне, тъй като там били всичките руснаци. Да, има много руснаци, но те не искат и да чуят за Путин.
98
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3 дневната СВО как върви, превзехте ли Киев мама ви да е..а ??!!
97
7
 
12
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Тази цел на Русия и в Кремъл не я знаят.Да сключват мир,че Мечката така си води войните - в началото криво-ляво и по някое време изреве и всичко по пътя си помита.
96
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
95
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Можем да останем без кокейн и нашите партньори знаят ли за това, а ?
94
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До агент Мъдлър ЦРУ, eeee какво говориш, бате Рони беше политик от класа. Постави си за цел и я изпълни рашките да си гризат автоматите. Вече няма такива политици като Рейгън или Тачър, само меки китки тип Шарл Мишел, Меркел, гинеколожката и тн.
93
21
 
12
 
! Отговори
Историка преди 1 месец
Путин е убиец. Русия е терористична дтържава враг на човечеството.
92
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безродните медии правят манипулации и инсинуации. Обещават светло бъдеще но то никога не идва освен за избрани "тотомилионери",
91
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лайковете защо не ми работят.Писва му на човек