Задържаха руски агент, готвел атентат срещу Зеленски

Арестуваният е поляк
18 апр 2024 22:53, Александър Попов
75
Задържаха руски агент, готвел атентат срещу Зеленски
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съвместно с правоохранителните органи на Полша задържаха днес поляк, за когото се предполага, че е сътрудничил на руското военно разузнаване. Според СБУ задържаният е бил вербуван от руските специални служби и им е предложил съдействие за покушение срещу украинския президент Володимир Зеленски.

"Според разследването планът на обвиняемия е бил да събере и предаде на страната-агресор информация за сигурността на летище Rzeszow-Jasieńka. Не само това, той е предложил и да помогне на руските служби за сигурност да планират евентуално покушение срещу украинския президент Володимир Зеленски по време на престоя му в Полша", се казва в изявление на СБУ в канала ѝ в Telegram.

През есента на 2023 г. Владимир Зеленски даде интервю за таблоида The Sun. В него украинският лидер заяви, че от началото на войнта досега са били извършени поне "пет или шест" опита за покушение срещу него. През февруари 2022 г. Зеленски пише в своя микроблог, че Русия го е определила за "цел номер едно".

През март 2024 г. Зеленски заяви, че по време на срещата му с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис на пристанището в Одеса градът е бил атакуван по въздуха. Руската армия на същия ден, твърди руското министерство на отбраната, е нанесла удар по хангар в пристанищния район на Одеса. Според министерството хангарът е бил използван за обучение на безпилотните катери на ВСУ. Коментирайки по-късно инцидента, първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви, че Русия не е планирала да убива Владимир Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от Водещи мобилна
Свидетел срещу Boeing получава смъртни заплахи, а друг предупреждава: Всички на борда са в риск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
6
 
! Отговори
Параграф 22 преди 1 седмица
Зеленски ще бъде убит от своите господари,а не от измислени ,,руски агенти".
72
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Мухахаха.... Същите лъжи като при Навални. С тази разлика, че там имаше немски агенти да го ликвидират.
71
3
 
10
 
! Отговори
Верваме, преди 1 седмица
Мдааа, верваме!
70
1
 
8
 
! Отговори
Нямат край тез преди 1 седмица
руски агенти, бе! А разправяте, че РФ нямала пари? От къде извират тия руски агенти тогава? В крайна сметка има ли пари да им плаща или няма? Безплатно ли работят тия? За слава? А може би, може би това е поредната украинска пропаганда за вътрешно ползване, която медиите раздухват, за да се покаже, че и Украйна прави нещо в тая война.
69
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Задържан бил руски агент... - поредната измислица! Ако Путин е решил да ликвидира наркомана, една ракета стига. Така махнаха и Джохар Дудаев, така могат да махнат и тоя, стига да искат.
68
3
 
10
 
! Отговори
Дрогата не прощава.. преди 1 седмица
ВИНАГИ, когато Зеленото напудрено носле чака поредната пратка пари, оръжие или боеприпаси от Запада и САЩ, но има забавяне поради съмнения за укрокорупция или някакво друго украинско мушеничество и излизат такива "страхотии" за да може Обеднелия Запад да ДАВА ПО-БЪРЗО и ПОВЕЧЕ... То не бяха клипове как Путин лично разрушава Айфеловата кула... то не бяха слухове как щял да взриви АЕЦ... то не бяха "достоверни информации" как след Уссрайна идвал ред на цяла Европа да бъде превзета, та даже и САЩ.
67
5
 
3
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 1 седмица
Ще го плющят сега... Както и тукашните копейки.
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Манииии,тоя поляк колко водка е изпил преди да тръгне да убива Зеленски....
65
3
 
10
 
! Отговори
Чери00 преди 1 седмица
До Фют Киев беше превзет, но руснаците за последен път повярваха че ще има примирие и се изтеглиха!Е това бе за последно и сега една Русия ще си вземе всичко от 56 лъжци от запада и Украйна!БАВНО, НО СЛАВНО!!!
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За тези, които неуморно повтарят мантрата-опорка-нали руснаците щяха да превземат Киев за три деня....Че те бяха стигнали Киев точно за 3 деня, но тогава се неси Ердоган с някакви поредни истанбулски договорки, нещо пак обещаваха и мамеха. Затова се оттеглиха. А това позволи на укрите да се наплискат със студена вода и да се освестят. Че бяха здравата ошашевини. Ето така.
63
5
 
8
 
! Отговори
Чери00 преди 1 седмица
Защо мислите че Русия иска и неможе да убие Зелето! Кой ще използват за официален оплаквач и искаш големи пари о будалите западняци които да окраде!
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вероятно полякът няма нищо общо с Русия. Иначе не би действал така аматьорски. Това е някаква самоинициатива. Поляците между другото ненавиждат и презират украинците.
61
12
 
2
 
! Отговори
Фют преди 1 седмица
До 48. Ще го пречука, колкото превзе Киев за три дня:))))))))))
60
5
 
14
 
! Отговори
haha преди 1 седмица
Яко го хапе кучето, кокаиновия наркоман. Ако са искали да го убият, щяха да са го направили вече. Приказки за наивници!
59
2
 
13
 
! Отговори
Червенски преди 1 седмица
Тоя е изпаднал в кокаинова параноя!!! На моменти дори и чорапЕте му го преследват.....
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, да. Точел му един четвъртит. Ама не нож. 3еля тъкмо се зарадвал, пък те хванали атентатора. Зелко се нашмъркал от мъка.
57
1
 
6
 
! Отговори
Разсмърдяло се е преди 1 седмица
около еврейското Дуче Зеле
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жалко
55
3
 
13
 
! Отговори
Измислици ... преди 1 седмица
Нява спасение за зелето. Очаква се преврат в Украйна.
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кога ще задържат самата зеленика за геноцид срещу собствения му народ?