Задържаха руски агент, готвел атентат срещу Зеленски

Арестуваният е поляк
18 апр 2024 22:53, Александър Попов
75
Задържаха руски агент, готвел атентат срещу Зеленски
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съвместно с правоохранителните органи на Полша задържаха днес поляк, за когото се предполага, че е сътрудничил на руското военно разузнаване. Според СБУ задържаният е бил вербуван от руските специални служби и им е предложил съдействие за покушение срещу украинския президент Володимир Зеленски.

"Според разследването планът на обвиняемия е бил да събере и предаде на страната-агресор информация за сигурността на летище Rzeszow-Jasieńka. Не само това, той е предложил и да помогне на руските служби за сигурност да планират евентуално покушение срещу украинския президент Володимир Зеленски по време на престоя му в Полша", се казва в изявление на СБУ в канала ѝ в Telegram.

През есента на 2023 г. Владимир Зеленски даде интервю за таблоида The Sun. В него украинският лидер заяви, че от началото на войнта досега са били извършени поне "пет или шест" опита за покушение срещу него. През февруари 2022 г. Зеленски пише в своя микроблог, че Русия го е определила за "цел номер едно".

През март 2024 г. Зеленски заяви, че по време на срещата му с гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис на пристанището в Одеса градът е бил атакуван по въздуха. Руската армия на същия ден, твърди руското министерство на отбраната, е нанесла удар по хангар в пристанищния район на Одеса. Според министерството хангарът е бил използван за обучение на безпилотните катери на ВСУ. Коментирайки по-късно инцидента, първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски заяви, че Русия не е планирала да убива Владимир Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от Водещи мобилна
Свидетел срещу Boeing получава смъртни заплахи, а друг предупреждава: Всички на борда са в риск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
21
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Ако руснаците искаха да ликвидират Зеленски щяха да го направят веднага през 2022 ра.Поредният фейк за манипулиране на западното общество.
51
13
 
5
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 3 седмици
Путин също е цел 1 .Той го знае и се крие под земята.
50
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Както е тръгнало зеления ще е президент на държава само от жени и деца,ако и тях не ги прати на фронта
49
2
 
9
 
! Отговори
Тео преди 3 седмици
Ами на Запад така става - руски агенти следили операторите на ейбръмси и леопарди в Германия и щели да ги перчукат, руски агенти следят този да го перчукат а истината ... няма да я разберем. Предполагам, че е по средата. Събират координати за местоположение. Надали го искат мрътъв!
48
1
 
8
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
А бе,да не би да не сте разбрали?Да не е искал да попречи на готвен атентат срещу Зеленски?
47
4
 
19
 
! Отговори
рендетУ преди 3 седмици
Ако Путин искаше даго пречука този отдавна да е нахранил Червеите! Много по-вероятно е като му дойде времето, западните му куратори да го премахнат...., твърде много знае иплямпа!
46
4
 
21
 
! Отговори
Тоя е преди 3 седмици
Истеричен мишок в кокаинов шок.
45
4
 
18
 
! Отговори
Клоун преди 3 седмици
Зеленото, омразно вече на всички, еврейче сигурно е получил запек от страх.
44
6
 
28
 
! Отговори
Хи хи преди 3 седмици
зеленото жуженце го гони мания за преследване, навсякъде го дебнат руски агенти !
43
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пореден опит за поддържане интереса и съжалението към зеленото. Жалък опит.
42
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Невероятно е поляк да се навие да шпионира в полза на Русия, но това не значи, че няма такива. За пари доста хора биха го правили. И българи, и унгарци, и поляци, и австрийци (в Австрия скоро разкриха руски шпиони на високо ниво!) .
41
2
 
19
 
! Отговори
Мухахаха преди 3 седмици
Не че нещо... ама от къде го изкопахте тоя поляк, дето ще се навие да прави нещо, за руснаци ??? Май попрекалихте с пропагандата. Поляците мразят руснаците. Всички, до един. И изведнАж - поляк дето щял да убива Зеленски , щото руснаци му били казали..... Ахахахахахаха. Събирал и информация за летището ??? Как ? Седял е в чакалнята и е нагъвал понички и е лочил каФе ? Повервах. Абре, какво стана с бялата Жигулка с отрязания покрив, двата варела с барут и противопехотната мина закрепена с тиксо?
40
5
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 3 седмици
И за къв дявол им е на руснаците да трепат Зеленски
39
2
 
11
 
! Отговори
Юлиян до 18 преди 3 седмици
Е тук,пред всички признавам,сложих ти "плюсче".Не бях виждал скоро майтапчия като теб.Брей,имало и по-прости от Зеленски на тоя свят.Интересно защо обаче са все с "евроатлантическа" ориентация?
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според мисирската пропаганда, всеки който направи някакво престъпление или просто е опозиция на властта е руски агент. Това е гонене на вещици и обикновено саморазправяне с опозицията по демократичен начин. Това демокрацията мамата си трака, всяко африканско кралство има повече свобода на словото и опозия от днешните демокрации.
37
2
 
11
 
! Отговори
Така е преди 3 седмици
Зеленски е най-добрият агент на Кремъл. Лошото е, че се провали.
36
2
 
16
 
! Отговори
Христо преди 3 седмици
Гледайки отстрани, Зеленски е най добрия агент на Кремъл.Кой друг може да съсипе едно милионна армия ,обучавана 8 г от НАТО да изгони кадърните и главнокомандващи,да вкара Украйна в несъстоятелност,да обрече стотици хора на смърт.Не гледай какво говоря а какво правя са казали хората.Погледнато от страни той е най ценния кадър на Москва.
35
2
 
15
 
! Отговори
Зеленски искал преди 3 седмици
Да се самоубие. Но ЦРУ го разкрило.
34
1
 
9
 
! Отговори
може преди 3 седмици
и на САЩ агенти ше го зачаластрят скоро! барабар с граждани украинци.. тоя продажен *** разсипа готова държава.... туй че САЩ пробваха дали ще им мине номера и го подкрепяха в началото незначи че няма да го жертват - политиката е голямо лицемерие договорките между големите си вървят а Украйна и украинците са разсипани вече!
33
2
 
17
 
! Отговори
Шебек преди 3 седмици
На руснаците Зеленски им трябва жив.... Това пак са някакви небивалици.... А ако искаха да го убият ракети бол.....