"Правилата" на отворената връзка

За да няма излъгани и наранени
Обновена: 5 юли 2012 14:32 | 5 юли 2012 14:31,
5
"Правилата" на отворената връзка
Снимка: кадър от фиилма "Двама мъже и половина"

Повечето от дамите по начало търсят сериозна и моногамна връзка. На мъжете сякаш им трябва повече време за да споделят това желание. И ето, че се роди модерен вариант, който що-годе да балансира между тези два копнежа – отворената връзка.

В нея двама души официално са двойка, но всеки може да „кръшне" на другия без това да става повод за драми и раздяла. Хем искаш да задържиш човека до себе си, хем не искаш да се затваряш само в тази връзка.

За да не става така, че единият разбира „отворена връзка" по различен начин и в крайна сметка да е неудовлетворен или да се чувства излъган, е редно да си изясните някои неща (сам/а на себе си) и на половинката.

А ето ги и „правилата" на отворената връзка:

1. Кажете истината. Ако само вие смятате да имате отворена връзка, а другият си няма на представа, това си е чисто мамене. Трудно е, но трябва да бъдете откровени с партньора/ката си и още в началото да кажете ясно какво очаквате от връзката. Кажете му/ѝ, че държите на него/нея и искате да го/я запазите в живота си, но не сте готов/а да се обвържете съвсем сериозно. Така той/тя ще може да прецени дали е ок със ситуацията и какво да очаква.

2. Не се захващайте с наивник/наивница. Ако имате някакви скрупули и искате повече от всичко отворена връзка, намерете партньор, който да я приеме като такава. Приятел/ка, който/която смята, че вие сте любовта на живота му/ѝ, не е подходящ/а за отворена връзка. Защо? Защото в даден момент той/тя ще стане лабилен/а и няма да се справи със своя статус и ще започне да ви преследва, да иска обяснения, да настоява за чувства и емоции да ви ограничава. Затова направете подобно предложение на човек, който има подобен опит и в друга връзка и не е обсебен от вас.

3. Приемете политиката "не питай, не обяснявай" с вашата половинка. Това е най-добрият начин да запазите връзката си, освен ако и двамата не искате да полудеете. Спестете си детайлите за другите, с които се виждате, защото макар да сте наясно с типа на отношенията си, на никого не му е приятно да му навират в лицето, че е един/една от многото.

4. Винаги използвайте предпазни средства. Здравето ви е по-важно от всичко друго, а така ще предпазите и всичките си партньори/партньорки.

5. Къпете се по-често. Никой мъж/жена няма да се зарадва да подуши аромата на другия/другата. Обилният парфюм не е достатъчен да заличи чуждата миризма, така че се доверете и на сапуна.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отворена връзка = затворен гъзняма такова чудо под слънцетосамо по себе си "отворена връзка" е оксиморон, черното бяло, младото старо, сухото мокро...
4
0
 
10
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Не приемам отворена връзка / явно не съм толкова "отворена"/?!......
3
0
 
3
 
! Отговори
ezhednevie преди 11 години
Интересни правила, но дали действат на практика.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-- Колкото и да се пръскаш със Шанел, пак ще те усетя, че си пил!
1
0
 
7
 
! Отговори
най-вече преди 11 години
5. Къпете се по-често. Никой мъж/жена няма да се зарадва да подуши аромата на другия/другата. Обилният парфюм не е достатъчен да заличи чуждата миризма, така че се доверете и на сапуна.