Какво най-често правят служителите, вместо да работят

Петте най-чести занимания по време на работа
Обновена: 10 юли 2012 11:43 | 10 юли 2012 11:42,
93
Какво най-често правят служителите, вместо да работят
Снимка: sxc.hu

Според скорошно проучване хората, които работят средно по 45 часа седмично, всъщност работят едва 28 часа, защото останалите 17 часа те са непродуктивни.

Ясно е, че хората не са роботи и няма как да бъдат напълно съсредоточени в работата си през цялото време, но все пак какво може да се направи, за да се ограничи отвличането на вниманието им?

Ако сте в ролята на работодателя и не искате бизнесът ви да пострада, първото нещо, което трябва да направите, е да разберете с какво се занимават служителите ви най-често по време на работа. След това вече идва време, в което да помислите как да се справите с проблема.

Ето и кои са петте най-често срещани причини за отвличане на вниманието на работещите:

1. Интернет

Тук едва ли има място за съмнение, че именно интернет е първенецът. Един от най-посещаваните сайтове в интернет е Facebook. 77% от работещите, които имат профил в социалната мрежа, са влизали или влизат там по време на работа.

Служителите проверяват много често и личната си електронна поща, с което също губят ценно работно време. Следващото популярно място в интернет са форумите.

Не на последно място е и онлайн пазаруването. Служителите предпочитат да пропуснат разходката до търговския център и да спестят от извънработното си време, като пазаруват по време на работа.

Как може да се справите с проблема: Ограничете достъпа до социалните мрежи и други „изкушаващи“ сайтове. Ако обаче фирмата ви се рекламира в социалните мрежи, ще трябва да се задоволите само с ограничаване на времето, което служителите могат да прекарват в тези сайтове.

2. Порно

Да, порно! Според Nielsen Online една четвърт от служителите признават, че гледат или някога са гледали порно по време на работа. Статистиката се подкрепя и от порно индустрията, която потвърждава, че 70% от трафика ѝ е в рамките на работния ден.

Как може да се справите с проблема: Запишете изрично в договорите на служителите, че се забранява достъпът до порно сайтове. Нека те разберат, че няма такова нещо като неприкосновеност на личния живот по време на работа и че компютрите им могат да бъдат следени. И накрая може да инсталирате софтуер, който да блокира достъпа до порно сайтове от служебните компютри.

3. Спане по време на работа

Парадоксалното в случая е, че колкото повече работа изисква фирмата от служителите си, толкова повече се увеличава броят на заспиващите. Колкото и да са уморени служителите обаче, ленивият им вид по време на бизнес среща определено не говори добре за фирмата ви.

Как може да се справите с проблема: В САЩ вече има компании, които предоставят възможност на служителите си за дрямка по време на работа. Тяхната теория е, че отпочиналият служител е по-продуктивен. Единствената опасност тук е да не се превърне 20-минутната дрямка в двучасова. Трябва да определите граници.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
15
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
"Анонименпреди 1 часза тов си казвам..за толкова пари..толкова работа ! за 300лв заплата, моята работа е да отида до работното си място и да седна..толкова ! от там нагоре вече идва самата работа..кокото е повече заплатата, толкова повече и човек би се трудил!"Слушай какво, това, че ти плащат 300 лв не е причина да не работиш. Толкова са преценили хората, толкова ти плащат. Ако искаш провече, намери си друга работа, а не опявай по форумите! Аз ако бях и 100 лв не бих ти дал! Мърда!
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО Е ЛОШО ДА ИМАШ АПЕТИТ А ДА НЯМА КАКВО ДА ЯДЕШ
54
2
 
4
 
! Отговори
Астролог преди 11 години
Играта прееби другарче е към края си,светът на материализма свършва,идва голяма чистка за психопатите........ПОМИСЛЕТЕ СИ ПСИХОПАТИ............
53
2
 
3
 
! Отговори
хах преди 11 години
до ЧиновникАз се излагам, така ли? Нали именно народът е съставен от тези отделни индивиди. Нали точно от самосъзнанието и манталитета на отделния индивид трябва да се почне. Какво правя аз лично, за да допринеса за благото на себе си и на всички останали. Точно обратното е на това, което ти казваш - умението и поведението на отделните индивиди, показват възможностите и качеството на целия народ.
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛУЖИТЕЛИТЕ НАЙ-ЧЕСТО КРАДАТ ФИРМЕНА ИНФОРМАЦИЯ И Я ПРОДАВАТ НА КОНКУРЕНЦИЯТА.
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От работа се става гърбат, а не богат. Богатите не са станали такива с работа, а по други начини, питайте някой такъв, ако познавате. Аз познавам много хора, които са богати и много които работят МНОГО, в повечето случаи няма пресечна точка между двете множества.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМА ДВА ВАРИАНТА:1. ДА ЧАКАШ ДА ПОЛУЧИШ ЗАПЛАТА.2. ДА ДАВАШ ЗАПЛАТИЗА ВТОРИЯ ТРЯБВА И МНОГО АКЪЛ, А НЕ ЩИПАНЕ НА КОЛЕЖКИ
49
1
 
30
 
! Отговори
Хектор до 49 преди 11 години
Пиленце мъничко,щом злоупотребявате имаме правото да направиме един нов 9-ти септември и един народен съд за вас :).Аз съм бил бизнесмен преди да проходиш още НО и до днес бившите ми служители ме обичат и уважават.1992-2004г,мойте служители имаха,телевизор,игри,радио,безплатна консумация и кутия цигари на ден,като няма кленти и вичко е ОК,правеха каквотото си искат,НО има ли клиент работеха като змейове.После доидеха едни мочета и сега съм работник.Затова БЪДИ ЧОВЕК,а не ШЕБЕК..
48
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 53НЕ СЪМ БИЗНЕСМЕНА,НО ТИ СИ МУХЛЯСЪЛ ГЪЗОРЪНДЬО
47
11
 
6
 
! Отговори
Бизнесмен преди 11 години
до БизнесломънИмах двама тарикати, като тебе, които си мислеха, че могат да ми дават наклон в живота и да ми правят сечено. Сега и двамата са безработни, а единия е и доста бит и с една заплатка назд.
46
5
 
4
 
! Отговори
Бизнесмен преди 11 години
до 52Ами действай бе човек, какво ми се репчиш само на приказки. Действай! Вместо да обясняваш какво ще направиш, просто го направи. Явно те е яд на хората, които ти плащат много ниска заплата, обаче нямаш достойнството и смелостта да се изправиш пред тях и да поискаш своето.
45
3
 
15
 
! Отговори
Бизнесломън преди 11 години
Бизнесмен стани ми шеф и на мене ! Ей такива отворени като теб много обичам да ги връщам в училищните им години когато са били сдухани подигравани и бито от всички....защото ти пак си оставаш сдухльото на класа, а аз този, който решава в какво настроение ще се прибереш :)
44
4
 
14
 
! Отговори
До Бизнесмена преди 11 години
Ха,искаш ли да ми станеш шеф, и да се пробваш да ми се бъркаш в личното пространство??????
43
1
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
до 48Добре, ти подължавай да си работиш с японците, вместо да се лигавиш тук и да се излагаш. Състоянието на една държава е отражение на уменията и поведението на целия народ, а не на отделни индивиди.
42
2
 
6
 
! Отговори
До 45 преди 11 години
Ахахахаххахаха ''занимаваме'' щом прочетох ми стана ясно, че работиш за максимум 500лв :)
41
39
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен преди 11 години
до ХекторМомче, след като ти плащам заплата, имам правото да правя с теб каквото си искам, включително и да се бъркам в личния ти живот и личното ти пространство. В ръцете си ми и нямаш друг избор.
40
3
 
4
 
! Отговори
хах преди 11 години
до ЧиновникЕй от такива мрънкала и всезнайковци като теб сме цъфнали и вързали :) На всяка манджа - мерудия, хах. И да, работил съм с японци :) И за разлика от теб, когато искат да кажат нещо, е смислено.
39
1
 
5
 
! Отговори
Хектор до 45 преди 11 години
Умните и образованите ли каза?-Ххахахах-то се вижда "вашата"политика колко е велика,смешници смотани ХАХахАХхаХАхаХ
38
4
 
24
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
А какво правят шефовете по време на работа????????Дуят се,дървят се,отварят се,ходят като сайдермен наоколо,трескат си злобарки пред камерите,говорят на висок глас със стържещ тембър,смятат за нормално да се бъркат в личния живот на другите и тн
37
20
 
4
 
! Отговори
Бизнесмен преди 11 години
Работата е за нискообразованите и за бедняците. Умните и образованите се занимаваме с бизнес и политика.