Козметиката на бъдещето – как ще се разкрасяваме след години?

Кои средства ще изместят самобръсначката и кола маската
30 юли 2012 14:30, Мария Дуковска
19
Козметиката на бъдещето – как ще се разкрасяваме след години?
Снимка: Reuters

Грижата за тялото ще бъде издигната на съвсем ново ниво в следващите години. Вече няма да се налага да ходим при специалисти за сложни процедури. Всичко ще ни е под ръка в собствения ни дом.
 
Бръчки
В бъдещето ще избърсваме бръчките от лицето си сякаш са грим. Revance е ботулинов токсин (същият, използван при ботокса и диспорта), който се намазва и прониква в кожата чрез химичен пептид. Може би ще можем и да опъваме кожата си само с гел от хиалуронова киселина.
 
Косата
Тепърва предстои откритието на хапче, което да предотвратява бели коси. Заради Gleevec, хапче, използвано за лечението на левкемия, някои пациенти са възвърнали цвета на косата си. Оставяме специалистите по генно инженерство да открият правилните гени и разберат как да ги модифицират, за да изключим боядисването през няколко седмици от плановете си.
 
Обезкосмяването
Сбогувайте се със самобръсначките, кола маската и епилатора. Много жени оставиха болката и неудобствата и се обърнаха към лазерната епилация. Вече на пазара се предлагат същите уреди, с които обучените лекари изгарят фоликулите на космите. Предвижда се и лазер, който многократно по-успешно от обикновената самобръсначка ще изрязва косъмчетата.
 
Кожата
„Огледалце, огледалце на стената...“ е на път да излезе от приказката и да се закачи на стената в банята ви. Огледало с монтирани сензори ще може да ви каже каква е влажността на кожата, колко е мазна и зачервена. Това, което се изисква от вас е само да допрете сензорите до кожата си и да оставите на технологията от бъдещето да ви посъветва дали да се намажете с крем за овлажняване, или да почистите порите.
 
Слънчева защита
За да избегнем мазането на тялото преди плаж, някой ден във всеки дом ще има кабинка (като тези за спрей тен), от която ще излизаме с тънък слой слънцезащитен крем. Или пък сутрин с кафето ще погълнем малко хапче, което ще поправя повредените от UV-лъчите клетки.
 
Зъбите
Четкането, изчистването с конец и избелването ще се променят из основи. Хапчета за заздравяване на зъбите ще ни предпазят от кариес. Скоро на пазара ще се появи четка за зъби от ново поколение със слънчева батерия. От четката към устата ще се предават електрони, които ще взаимодействат с киселината в нея и ще премахват бактериите.

Още интересна информация и полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Ico преди 11 години
Отвътре обаче си оставаме същите
14
0
 
3
 
! Отговори
Pin преди 11 години
Да бе ... и катo се събудиш, ръката в цукалото и викаш: "Ляво на борд !" :)
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Use6tam kak sled 10 , 20 godini 6te badem kato roboti
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро се очаква на пазара да се появи и хапче за изглаждане на бръчките на мозъка!
11
0
 
3
 
! Отговори
men преди 11 години
То какво ще остане от нас, не е ясно..
10
1
 
8
 
! Отговори
СС преди 11 години
Ще стане като фолкпевиците ни и ще се чудим колко ли много пари е платила за да изглежда толкова зле ?
9
4
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Не карсотата пречи брат, а по скоро онова в което се превръщаш за да я достигнеш! В сегашния и вариант се оказва, че нито си умен нито красив а и всичкото отгоре се гордееш с това!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а не може ли и умни и красиви?Май много ви пречи красотата
7
2
 
25
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
На там...бутат народа,да стане едно...тъпо,консуматорско общество.Всичко да се...оправя съсхапчета;бръчки,зъби,паласки,увиснали...гърди,увиснали ...ишки,бели коси....Само за затъпяването хапчета...няма,че ще вземе народа да прогледне и се...събуди и да види че са го докарали до...пълно оскотяване.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко това добре,ама кога ще започнат да правят и СЕКС
5
2
 
7
 
! Отговори
Беселина преди 11 години
*асимус! - както са казвали древните римляни...:-Р
4
4
 
24
 
! Отговори
... преди 11 години
Малеее гати си му тъпотията! Номер 1 е прав имам чувството, че някой хора за разните му там начини за разкрасяване и душата ще си продадат ей! Ама то май света така или наче на там е тръгнал! Може от вътре да си кух като лейка (меко казано), важното е на нямаш бръчки и кожата ти да не е мазна! Голяма тъпотия!
3
3
 
19
 
! Отговори
NEL преди 11 години
...ТЦ ТЦ ТЦ....ГОЛЕМИ ПРОСТОТИИ....
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
боже, каква глупава статия, боже
1
6
 
72
 
! Отговори
Ален Делон преди 11 години
Чудно !То и без това по-голямата част от населението освен да разхожда обувки, парцалки и грим (ХХ хромозомата) или скъпи телефони и лъскави коли (ХY хромозомата) други мечти и цели нямат.Каква ти красота, като ти е празен погледа.