Защо мъжете обожават да „спасяват“ дами в беда

Безпомощната девойка е като магнит за господата
30 авг 2012 19:50,
7
Защо мъжете обожават да „спасяват“ дами в беда
Снимка: outnow.ch

Повечето жени искат да се представят в светлината на силни, независими, решителни. Това им дава самочувствие и възможността да кажат спокойно: „Мога и сама", на когото пожелаят. Но в природата на мъжа е да бъде покорител и покровител и често дамите бъркат с прекалено еманципираното си поведение, без да разбират защо.

Ето и няколко обяснения, които ще ви помогнат по-често да „попадате в беда".

Защо мъжете обичат да спасяват девойки?

Жените искат към тях да се отнасят с уважение и любов. Мъжете искат да бъдат третирани като мъже. Когато представител на единия пол изпитва тези неща, докато е с представител на другия пол, той се влюбва, без значение дали в началото е имало сексуално привличане между двамата.

Жената в беда кара мъжа да се чувства мъжкар

По време на еволюцията мъжът винаги е влизал в ролята на защитник, завоевател, победител. Защо си мислите, че обича да играе видео игри, където да се превръща в герой? Това го кара да се чувства добре. Една беззащитна девойка (без значение в какво точно беззащитна) отключва покровителствените му инстинкти, а и ако на финал благодари и каже: „Ти си моят герой", вече го е накарала да се почувства 100 % мъж.

Беззащитните са по-леснодостъпни

Така поне си мислят мъжете. Силният пол се опитва да се доближи максимално до дамите на „бойното поле" на срещите. Понякога госпожиците са доста опърничави и затова на мъжете им е по-изгодно да попаднат в ситуация, когато се нуждаят от тях. Това веднъж ги кара да се чувстват мъже и втори път ги кара да виждат дамите като леснодостъпни, защото те са им необходими и това улеснява сближаването във всичките му форми.

Мъжкото его расте, когато е в помощ на някоя девойка

Логично е мъжът да се надуе като въшка, когато една жена го помоли за помощ. Той веднага се чувства могъщ и силен, защото е в състояние да впечатли дамата с качествата си. А когато мъжът е щастлив от начина, по който се чувства, той със сигурност ще търси компанията на жената, която го кара да се чувства така.

Мъжете остават по-дълго във връзка, в която се чувстват мъже

Мъжете обичат да носят панталони в отношенията. И дори ако това в действителност не е така, те искат да се чувстват сякаш е. Със своето епично его и вродено чувство да защитават те искат да се усещат като движещата сила във връзката.

Когато човек е в една връзка с жена, която се държи сякаш се нуждае от защита и помощ, той е винаги нащрек, когато е с нея. Той инстинктивно се настройва защитно и така се чувства като мъж, давайки най-доброто от себе ... от което всички печелят.

Има тънка граница, между това да има нужда от мъж и това просто да си в нужда. Ако се объркате, може да нанесете големи щети на връзката си.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: връзкаженагеройбеда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
много ясно преди 11 години
щото са ***,затова!женката праи простотии ,надува се,и накрая мъжът и я натиря,и се нахаква на големия,и бунаците умират да я спасяват,за да им докара грижи и на тях
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Логично е мъжът да се надуе като въшка, когато една жена го помоли за помощ."Логично е горното изречение да е писано от феминистка с мустаци, на която в главата й е айрян.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има и други неща на които им е добре когато някой е безпомощен - болести,смърт,банкери и големи хранителни вериги.Разбира се рне прочетох статията,само заглавието
2
2
 
3
 
! Отговори
BYANOV преди 11 години
IMA MNOGO NE6TA S KOITO MAJETE NE SME SAGLASNI .A TOVA E V MNOGO STARO VREME .GENETI4ESKI NIE SE STREMIM DA ZAPAZIM VSI4KO KOETO SME IZVOIUVALI.VAV VREMENATA JENATA E IZPOLZVALA MAJA ZA RAZPLOD ,I ZA TOVA 4E TOI TRYABVA DA SNABDYAVA NEYA I DETETO S YADENE.NE E IMALO UVAJENIE ZA TOVA .A SEGA MAJA TRYABVA DA BADE UVAJAVAN ZA6TOTO TOI NOSI OTGOVORNOST ZA SVOETO SEMEISTVO.
1
5
 
7
 
! Отговори
кака преди 11 години
алабалацелта е винаги секс