Позата по време на работа може да повлияе на кариерата ви

Какво разказва езика на тялото ви, докато се трудите в офиса?
16 ное 2012 12:42,
20
Позата по време на работа може да повлияе на кариерата ви
Снимка: sxc.hu

Според ново изследване на експерта по езика на тялото Джуди Джеймс кариерата на човек зависи до голяма степен и от начина, по който стои зад бюрото си и се движи из офиса.

След години, прекарани в комуникация с работодатели и служители, Джуди разкрива защо езикът на тялото може да повиши възможностите на човек за успех в службата или да изложи на риск кариерата му.

"Много от успешните хора имат сходно поведение и черти. Тяхната поза на тялото често излъчва енергия и позитивност. Това ги превръща във вдъхновяващи лидери, тъй като тази енергия е заразна за хората, които работят за тях и те се мотивират и инспирират от това силно излъчване."

Джуди твърди, че във време на рецесия, в каквото живеем в момента, тези невербални човешки сигнали ще стават още по-важни. Динамичното присъствие ще вдъхновява клиентите и служителите и може да „вдъхне" енергия дори при разговор по телефона. Един добър певец или актьор знае, че позата на тялото влияе върху силата и тона на гласа и използва това за своите роли.

Тази енергия може да бъде заразна при разговори лице в лице, като се свързва с уменията за убеждаване. В настоящия бизнес климат фокусът е върху личностното влияние и присъствие. Ако един човек стои свит над клавиатурата, негово въздействие по-скоро ще е на човек с ниско самочувствие или на отегчен служител. Подсъзнателното съобщение, което той ще изпраща на колегите си, е, че на него не може да му се гласува доверие.

Въпреки че прегърбената стойка може да е на човек, който е спокоен и уверен на работното си място, сигналите, които той изпраща, са по-скоро негативни. Позата зад бюрото е много подобна на избора на облекло – ако искате да изглеждате като професионалист, ще се обличате с вкус, а не неглиже.

Добрата стойка може да ви помогне да направите добро впечатление на работодателя си, както и на колегите си във визуален аспект, а освен това може да ви направи по-продуктивни в работата.

Хората, които работят в офиси, седят средно пред компютъра в продължение на 6-7 часа на ден. Ако позата на тялото им е неправилна, това може да доведе до различни физически заболявания и да им донесе тежък дискомфорт. Ето защо е важно да си създадете ергономичен и удобен работен кът.

Джуди е идентифицирала някои скрити послания, които човек изпраща чрез грешната позиция на тялото си. Кои са те научете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
brosbg преди 11 години
А ако си шеф?
15
0
 
3
 
! Отговори
аха преди 11 години
Едва ли онанира, не психясвай, сигурно има проблем с простатата. 50 год. да ходи постоянно да души смока, как си го представяш. Порното на компа е за да не заспи.
14
0
 
4
 
! Отговори
от офиса преди 11 години
колега ми се пръска да онанира!!! само тук ли е така??? над 50годишен е, но постоянно ходи до *** и върти порно на компа... голям цирк е. пък това със заспиването сме го правили и двамата...
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено, с нагъзена поза веднага се изстрелваш до ниво малък мениджър и полсе завинаги заемаш поза *** на ***.
12
0
 
11
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Най-добрата поза е - краката на масата, чашата уиски в едната ръка, а в другата пура (или пуретка). Освен ако шефът не е забранил пушенето или пък ако съм непушач.И каквато и друга поза да заема, това няма да ми се отрази на кариерата.Спящата поза не мога да заема, щото шефът най-накрая изнесе меките мебели и останаха само твърди ...
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички хора ли са в офис?Не остана работещ народ.
10
0
 
31
 
! Отговори
Стан преди 11 години
Тука на струга елате да ми видите позата.! Айде моля ви се! :D
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Дино и недай си боже има един от всички работещи заедно ,с претенции и никакво умение да работи в екип , гледай какво става. примерче : на колегата му е все студено и един друг който работеше по това време с нас около 4-5 пъти му направи забележка (не е нормално да се бачка зад комп на 19градуса)и накрая като откачи раздаваше шамари .това пак не е решение но е някъкъв краен вариант.сега той го отнесе че избухна а ние стоим на топло :) правя му евала защото в случая ние бяхме мишоци
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много станаха тия,дека работят 'на бюро'.Някой требе и да върти кирката.Кво ли казва езика на тялото,на човек въртял кирката 5 часа,а?
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тая не може ли да говори та разчита на езикът на тялото и жестовете?Аз съм висок 2 метра.Когато се изправя както би следвало според упътването на джуди правя другите около мен да изглеждат като джуджета.На никой не е комфортно така :/
6
0
 
19
 
! Отговори
Дино преди 11 години
То хубаво, но проблемът е, че въобще съвременните офиси са скупчени най-често в едно общо помещение хора, без преграда, където всичко каквото правиш/пишеш на компютъра се вижда от всички останали. По-голям Биг Брадър от това надали има :) И това се налага на служителите като модел, като правилно - да си под наблюдение, контрол и съответно под стрес непрекъснато! Това не е правилно и полезно за хората, а само и единствено за корпорациите.
5
2
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Или току що си е бъркал в носа и сега върти замислено топче между пръстите си.
4
2
 
20
 
! Отговори
смех и плач преди 11 години
На снимката - поза необръснат книжен плъх се готви да си бръкне в ухото.
3
3
 
13
 
! Отговори
Камасутра преди 11 години
Широкият разкач ще ви издигне до най-близкия човек на шефа!!
2
2
 
8
 
! Отговори
4erveya преди 11 години
pozata pri sex?
1
3
 
27
 
! Отговори
стойо преди 11 години
Аз като седна зад бюрото и като се накокошиня като паун и шефа търчи да ми носи кафенце. Предчувствам повишение.