Най-честите оправдания на некадърните шефове

Какво издава шефовете, които не са си на мястото
Обновена: 13 фев 2013 10:37 | 13 фев 2013 08:49,
29
Най-честите оправдания на некадърните шефове
Снимка: outnow.ch

Има хиляди причини един шеф да не бъде добър шеф и още толкова оправдания за това. Ние все пак решихме да ви формулираме десетте най-чести извинения, с които некадърните мениджъри се опитват да оправдаят своя неуспех или по-точно своя провал да бъдат добри шефове.

Вижте дали няма да сте чували някои от тях:

1. "Аз съм под невероятен натиск!"

Разбира се, че е. Всеки шеф е „под натиск", но не всеки си го изкарва на своите работници и служители, доставчици, инвеститори и т.н. Ако исканията на шефа изглеждат невъзможни, ако са почти неизпълними и го отдалечават твърде много от екипа, то той няма как да бъде добър шеф. Добрият мениджър не се дистанцира от проблемите и не ги прехвърля на другите, а участва активно в разрешаването им и поема своята отговорност.

2. "Не ми плащат, за да се справям и с това."

Всички велики лидери са се чувствали не достатъчно ценени и не добре компенсирани и това вероятно никога няма да се промени. Един работодател трябва да получава удовлетворение от това, че работата му върви, че се сработва със служителите си и че им помага като наставник да постигнат общите цели на компанията. Добрият шеф не възприема това като нещо излишно, за което не трябва да инвестира труд и време, защото то е част от ръководенето на успешен бизнес.

3. "Моите служители работят по-добре, когато ги оставя на мира."

Ако това е вярно, значи шефът е излишен. Добрите шефове не дишат във врата на служителите си, но все пак им дават наставления за новите посоки или стратегии на фирмата и ги подкрепят активно. Все пак и служителите обичат някакво премерено внимание и тогава се чувстват по-мотивирани. Просто вниманието трябва да дава положително въздействие.

4. "Този процес е създаден от някой, който нищо не разбира."

Това понякога е вярно, но не може да бъде извинение за липса на инициативност за промяна на процеса. Един добър шеф никога няма да седи и да мрънка пред служителите си, че системата не е добра, а ще се опита да поправи дупките по трасето, така че фирмата да продължи да се развива.

Добрият шеф има планове, а не се осланя изцяло на вече изградената система. Ако дадена политика или насоки не му харесват, той ги игнорира и променя нещата към по-добро. Отговорност на всеки мениджър е да защитава и насърчава интересите на служителите си във възможно най-голяма степен.

5. "Не мога да обслужа всички интереси."

Ако политиката на компанията буксува, добрият шеф /собственик трябва да я промени. Това е негова работа и той не може да очаква, че хората ще бъдат мотивирани да си вършат работата или ще се представят добре, ако нещо ги възпрепятства непрекъснато.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
desywink преди 11 години
А до Доналд Съдърланд е Колин Фарел (леко неузнаваем).
21
0
 
0
 
! Отговори
Бай Хасан преди 11 години
До Салахадин да не е и повече
20
0
 
0
 
! Отговори
Бай Хасан преди 11 години
До Анонимен Браво това е истина
19
0
 
1
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
На снимката в ляво е един много голям артист Доналд Съдърланд.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Автора на тази статия, може да се самоубие - явно е стоял, твърде дълго безработен, заради омразни шефове!:)
17
0
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Аз сам съм си шеф и ми е много добре.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимчо преди 11 години
До КаруцарЗащото в България от масата ремедета който се направиха, останаха много малко, а другите просто бяха съсипъни и след това изкупени на безценица от най голямия акционер.Тъжно но факт
15
0
 
1
 
! Отговори
ММ преди 11 години
Velofan го каза най-правилно, само че това не важи самоза сегашните управници а всички управници от 90-та година насам. Това е манталитета на българина като цяло. Каквото сам си го направиш, никой не може да ти го направи.
14
2
 
19
 
! Отговори
Шефът! преди 11 години
1. Такова нещо "некадърен шеф" няма!2. Шефът прави каквото си иска и е винаги прав! 3. Конкретни задачи не се задават никога, а се изисква "работата да се свърши"!4. Ако служителят сглупи да попита шефа за разяснени по т.3 и да получи, все пак конкретни насоки, получава мъдрото "Невъзможни неща няма, има само хора, на които им липсва инициативност!" 5. Ако служителите вземат грешно решение, значи пак не са слушали внимателно, а всичко вече е казано в т.4!Хайде всички на работа!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България няма бизнесмени и шефове,има тарикати! В нормалните страни се плаща на седмица,а не на два месеца веднъж.
12
2
 
13
 
! Отговори
az esm преди 11 години
Няма кадърни шефове,защото не се назначават по заслуги,а се спускат с парашут-тип *** !!!
11
0
 
7
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Че то в България има ли кадърен шеф на фирма???Има далеч по-прозаични и елементарни оправдания, но по правило шефът в България не се оправдава.Единственото основно или дежурно оправдание което чувам всеки ден е, че политическата ситуация и държавната бюрокрация пречи на бизнеса.Това в голяма степен е вярно, така че не е чисто оправдание.Но има и други причини които шефът си ги казва само наум. Такива като:Еми, трябва да си купим нови служебни коли, няма с таратайки да се излагаме я!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е писано от някой с чиста като сълза трудова книжка
9
0
 
4
 
! Отговори
ТИНКА преди 11 години
НАШИЯТ ШЕФ МНОГО ГО БИВА ,ВСЯКА СУТРИН ВИКА МЕН ИЛИ КОЛЕЖКАТА В ОФИСА ДА МУ ПРАВИМ ДУДУК
8
0
 
6
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Не забравяйте, че обикновено такива статии сакопирани от английски жълтини и авторите са "Група английски учени". Все пак, относно 5-та точка ще кажа, че това е пълна истина. В България непрофесинализма и липсата на възпитание на първите 7 години са водещи елементи при управлението на една фирма. В повечето БГ фирми, няма ред, дори това се поддържа умишлено от собствениците, защото така им е по-изгодно... но вие сами си знаете!
7
0
 
1
 
! Отговори
ПАК СЕ ОЛЯХТЕ преди 11 години
"ЧЕСТИТИТЕ"????????????
6
2
 
1
 
! Отговори
G преди 11 години
Изкарвайте пари само с гледане на клипчета ! Регистрирайте се БЕЗПЛАТНО на sumixs/?ref=1426250 !!!!!!!!!!!!!9 ДОЛАРА за 1 клип !!!! Работете от вкъщи или офиса !!!!!!!!!!!! Л Е С Н И П А Р И !!!!!!!!!
5
0
 
11
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
Вероятно статията се отнася за 98% от управленския състав в България.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен най-модерното оправдание на шефовете е Зарадиикономическата криза няма да можем да Ви увеличим заплатите а само работата  .Колкото и абсурдно да звучи това
3
0
 
5
 
! Отговори
косьо преди 11 години
Многто сте назад с материала. Шефката на дом Надежда въвВарна има още 50 писани и неписани оправдания за некадърност,но от общината и ръкопляскат.