Необвързани и щастливи

Какво като сте сами, пак може да ви е хубаво!
Обновена: 14 мар 2013 22:13 | 14 мар 2013 22:13, Мария Дуковска
38
Необвързани и щастливи
Снимка: Sxc.hu

Бабите и дори майките ни не могат да си представят необвързана, щастлива жена, но ние със сигурност можем. Ако преди на първо и единствено място е било семейството, сега трябва някак да го вместим сред така важната кариера и активното социално общуване. Дали е мит това, че жените без партньор до себе си са нещастни? Ако наскоро сте се разделили с любимия човек и все още изпитвате мъката от липсата му, ето няколко съвета, които ще ви вдигнат на крака.

Открийте себе си

Връзката с друг човек върви ръка за ръка с правенето на компромиси, пренебрегване на собствените копнежи и желания, с пълното отдаване на другия. Вече сте сами – няма нужда да се ограничавате. Правете това, което искате през всичкото свободно време, с което разполагате. Четете книги от любими автори, излезте на разходка в близкия парк, поканете приятелки от гимназията и слушайте стари песни, излезте на кафе с колежките. Освободете се от мисълта, че без него сте наполовина човек. Може би точно сега е моментът, в който сте напълно себе си.

Открийте музата си

Преди време сте рисували, но със започването на работата сте поизоставили четката, може би като деца сте посещавали спортни танци, пишели сте стихове, плели сте невероятни жилетки, чорапи, шапки и шалове, шили сте гоблени – открихте ли отдавна забравеното си хоби? Запишете се отново на танци, раздвижете скованото си тяло, за да се освободят и мислите ви. Открийте изкуство, чрез което да изразите най-добре себе си. Потърсете развитие в областта, която винаги ви е била силна, но не сте имали време да се задълбочавате.

Пътувайте

Когато сте обвързани, е много трудно да тръгнете по Балкана, на морето или в чужбина с някой друг, освен с любимия. Освен това понякога човек има нужда да открие нови неща сам, да се почувства господар сам на себе си, да върши това, което желае без да се съобразява с другите. Сега е моментът! Вземете си отпуск и посетете страната, за която винаги сте си мечтали. На път човек много често се запознава с хора, които променят ако не живота му, то поне мирогледа му. Може би ще имате този късмет.

Не се самосъжалявайте

Не допускайте мисли за безнадеждност, за провал, за изгубено време да обземат съзнанието ви. Станалото – станало, важното е да извлечем най-голяма полза от него. Всичко, което ни се случва е ценен житейски опит. Ако го отричаме и търсим начин да избягаме от него, ще избягаме и от себе си. Идеята е да бъдем себе си – с всичките си позитивни черти и кусури.

Още интересни статии прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: връзкадвойкасексерген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
В развод преди 11 години
Благодаря за пожеланията ! Подобно и на вас , да си жива и здрава , за другото си има кредитни карти;)
30
2
 
2
 
! Отговори
Крико преди 11 години
Според мен един човек за да е щастлив той трябва да е наясно със себе си ,със своите възможности и желания,защото когато има разминаване в реалностите и действителноста ,човека се разочарова и не няма как да е щастлив.Ако ти си щастлив по природа и наясно със себе си всичко е ок и само един кофти брак би промелило това ;) И трябва да е разумен егоист , защото иначе в тоз свят ще му го на..укат отзад и да не е много добър, щото ако е такъв по-добре да се застреля сам и да не се мъчи ;)
29
1
 
2
 
! Отговори
до в развод от жена преди 11 години
Не случайно попитах, кой е подал молбата за развод, защото бях почти сигурна , че го е направила жената.Вие сте го написали много точно " обикновено ние мъжете сме по - търпеливи или несигурни '' бих казала по скоро несигурни, а колкото до търпението, да не го отричам има търпеливи и мъже и жени.Желая ви спокоен живот и пълен с положителни емоции.
28
1
 
1
 
! Отговори
В развод преди 11 години
До 34, смешно си е,направо си е купон а на гол *** си е направо е-ане :). Обикновено статистиката се оказва права, а тя е че жената подава молба за развод...обикновено ние мъжете сме по-търпеливи или несигурни , незнам как да го кажа. Но ,по-добре сам и щастлив отколкото в връзка и нещастен :) Аз се отървай от есно зло, сега другия *** след мен да му мисли ....:)
27
2
 
1
 
! Отговори
до в развод от жена преди 11 години
Може би не е смешно, но да си призная вие ме разсмяхте с вашия коментар .Само ми е интересно кой е подал молбата за развод , кой от вас двама ви е взел това решение.
26
2
 
2
 
! Отговори
В развод преди 11 години
Незнам за останалите ,но на мен ми писна от жена ми.Коминикация никаква,разбираемост никаква, мислене различно.... Тя прави планове за петилетки напред а аз искам да живея сега, а не след пенсия.Тя отговаря за дребните неща за парите ,кво да се копува , кво да се прави а аз за 'глобалния мир' и набавянето на пари.супер изнервен съм ,помощ и полза от нея никаква.Сложи ми рога.В развод съм.Сам съм ,но по-щастлив от преди и не се съобразявам с никой , пълна свобода и спокойствие ....
25
2
 
5
 
! Отговори
Христина преди 11 години
Колкото повече човек научава и вижда, толкова по-несигурен става в собствените си въэгледи.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И БОГОВЕТЕ СА САМОТНИ,НО НИКОГА НЕ ИМ Е СКУЧНО
23
1
 
7
 
! Отговори
dl преди 11 години
28 е абсолютно прав!Когато си сам съвсем не означава,че си самотен и обратно,Това са го установили много отдавна умни хора.Когато по стечение на обстоятелствата останеш сам,пренасочваш цялата си енергия и любов към останалите-близки,роднини,познати.Добрините,които правиш или просто една мила и успокоителна дума са много важни за хората,а самият човек се чувства пълноценен .В това е смисъла на живота!
22
1
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
В България отличничките ходят с оставачи и престъпници, бягайте далеч от тук!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
когато някой е сам не означава, че е такъв, защото е егоист. познавам завършени егоисти, които никога не са били сами, а винаги във връзка. дори си мисля, че истинските егоисти, свикнали да получават, рядко биха изпаднали в ситуация да останат сами. в същото време едни от най-голените филантропи, които човеството познава не са били обвързани в общоприетия за нас смисъл, а са се посветили на любовта и помощта към хората изобщо.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно ли, 24? Ако написаното се отнася до мен, ще те разочаровам, но съм с човек до себе си от много години насам. И преди да определяте кой какъв е, опитайте да вникнете в написаното от него. Не се обявявам против обвързаността, но твърдя, че е грешка да фокусираш целия си свят върху даден човек, градейки щастието си във всичките му аспекти само върху неговото присъствие в живота ти. Което, разбира се, не го омаловажава.
19
3
 
10
 
! Отговори
до № 24 преди 11 години
Ами не си съвсем прав. Просто си отвори очите и ушите,за да видиш и чуеш. Има много щастливи самотници, които участват в благотворителни организации по цял свят, грижат се за другите, помагат всеотдайно на непознати в нужда. А има и доста обвързани, които си слагат край на живота - нежелаейки да носят отговорност за децата си и ги оставят на произвола на Съдбата, в България даже и децата си убиват....... Медала винаги има и две страни...
18
3
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
Много са хубави обобщенията, да. Да не би всички хора да са по един калъп направени? Може да си обвързан и пак да си самотен. А може и просто да не концентрираш целия си свят върху един човек и да очакваш от него той да прави щастието ти. Има хиляди начини човек да бъде щастлив, освен (или без) връзка.
17
4
 
7
 
! Отговори
ттт преди 11 години
Има една сентенция:Който има любов, се нуждае от малко други неща.За който няма любов, е без значение, какво друго има.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19, точно! Това беше и моята мисъл - 15 и 18 съм. Но се изтълкува погрешно от някои, за което не се учудвам.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този, който го е страх да бъде сам и има нужда от някой до себе си за да го направи щастлив, никога няма да бъде щастлив дори и с партньор. Защото такъв човек очаква да получи чрез друг своето щастие за което само той е отговорен и трябва да открие първо в себе си. Истинска пълноценна връзка може да има само между двама души, които са осъзнали, че са свободни и могат да бъдат щастливи и сами. Тогава никой от двамата не чака да получи нещо от другия, а може само да дава. А нали това е любовта.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А колко егоисти, нарциси, асоциални типове, кариеристи и прочие са обвързани само заради това да се водят обвързани, и скапват живота на човека до себе си, защото не искат да вложат нищо от себе си във връзката? Кое е по-голямото зло?
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещастен заради необвързаност може да е само човек, който допуска щастието му да зависи от друг човек. Без значение жена или мъж.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даже ми е прекрасно като съм сама......преди си мислех, че е ужасно, обаче откакто отново имам връзка осъзнавам колко е яко да си сам и да не се съобразяваш с никой.......