Как да подобрите професионалната си идентичност

Гледайте на себе си като на "марка", която има нужда от постоянно развитие
16 яну 2014 09:31, Теодора Драгоева
4
Как да подобрите професионалната си идентичност
Кадър от филма "Високо напрежение"; Снимка: outnow.ch

Замисляли ли сте се, че точно както всеки продукт и марка, така и вашата професионална идентичност има нужда от развитие, подобрение, поддържане и реклама? Независимо дали търсите нова работа или просто имате желание да напреднете в сегашната си позиция, вниманието към вашата собствена марка е ключът към успеха и напредъка в кариерата.

Ето и как може да подобрите своята професионална идентичност или казано по друг начин вашия личен бранд:

1. Поддържайте контакти с хора от вашата и други сфери.

Дори да сте доволни от сегашната ви работа, познанството с много и различни хора със сигурност ще ви е от полза в даден момент. От разговорите с хора от различни сфери може да научавате нова информация, а контактите ви с ваши колеги от други фирми могат да ви бъдат от полза, когато решите да търсите реализация на друго място. Също така чрез познанството с такива хора вие може да „сверявате часовника си“ и да сте в час с това, което се случва във вашата професионална сфера.

2. Продължете обучението си.

Няма значение, че вече имате бакалавърска и магистърска степен. Има изобилие от програми, с които може да разширите своите знания. Може да се запишете на курс по чужд език. Всяка година може да надграждате своите знания, като по този начин ставате все по-квалифициран и конкурентоспособна личност.
 

3. Бъдете отворени за нови възможности.

Никога не отказвайте веднага нови предложения за работа. Преди да кажете „не“, проучете потенциалния работодател, фирма. Може би там да се чувствате дори по-добре от сегашната си работа. Още повече човек има нужда на определен период от време да сменя работата си. Все пак винаги имайте едно наум, защото нещата невинаги са такива, каквито изглеждат.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо ти идва да се гръмнеш след тези коментари. Защото отговарят на грозната истина ...
1
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Бъдете лицемери,подмазвайте се непрекъснато на силните на деня,не пропускайте да натопите колегите си ,след като нещата не вървят и животът ще е прекрасен.