Търсите си нов служител? Не наемайте гадняря!

А ето и как да разберете какъв е той
20 мар 2014 16:39, Теодора Драгоева
21
Търсите си нов служител? Не наемайте гадняря!
Кадър от филма "Американска схема"; Снимка: outnow.ch

В бизнеса може да срещнете всякакви хора. С някои ви се налага да работите, а други сами избирате. Когато ви предстои да наемете нов човек, помислете добре и не се ограничавайте само до неговото CV. Често взимаме в офиса си хора, които на пръв поглед изглеждат „нормални“, ала след някой друг месец показват истинската си същност – тази на глупака, профана, гадняря.

Прекарайте известно време с потенциалния си служител и извън офиса, защото тогава той ще излезе от замисления си идеален образ и ще ви покаже какъв всъщност е. Ако можете, проведете интервюто на някое неутрално място (заведение например), за да стане обстановката неформална и човекът да се отпусне.

Ето и за кои знаци да следите, за да не попаднете на гадняря, който после ще изпили не само вашите нерви, а и тези на останалите ви служители:

1. Оплюва другите

Само един глупак може да си помисли, че ще блесне в очите на колегите и клиентите си, като оплюва продуктите или личностните качества на другите.

2. Замърсява

Всеки, който хвърля боклуците си на земята и очаква някой друг да се наведе и да ги вдигне, може да бъде определен като нагъл и гаден тип.

3. Обича да бъде груб

Грубостта към подчинените и колегите и липсата на такт, без да му пука какво причинява на другите с думите си, е поредният знак, че си имате работа с гадняр.

4. Не оставя никакъв бакшиш

Прието е обслужващият персонал да бъде възнаграден за усилието си с някакъв бакшиш. Ако човекът срещу вас си брои стотинките до последно, без да остави и грам бакшиш, това не само показва, че е стиснат, а и липсата му на човечност и уважение към труда на другите. Искате ли да работите с такъв човек?


Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: груббакшишгадняр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз обичам кифли!
10
0
 
2
 
! Отговори
асдфсафд преди 10 години
квото и да пише кифлата, тук се наема по-евтиният
9
0
 
0
 
! Отговори
Веселяк преди 10 години
До Анонимен: Ето заради това обичам да пазарувам в магазин, не оставям бакшиш, не ме гледат накриво, не ми се сърдят че няма нещичко "отгоре" и не трябва да им обяснявам надълго и нашироко защо не ми харесва начина по който ме обслужват и качеството на стоката, и съответно затова няма бакшиш (а и мога да върна стоката до няколко дена/седмици).. :)
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм останал с впечетлението , че във България се харесват и котират хейтърите , оплюващите , злословещите , дразнещите , наглите и арогантните . И много работодатели ги харесват , и колегите ги смятат за по-добри щом могат да унижават и жените ги харесват също . Затова сме и такова готино , добро , морално , развито и сплотено общество .
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това с бакшишите пък е голяма глупост. В крайна сметка цената на стоката трябва да покрива и заплатата на работниците, нали? Вие като ходите да си купувате дрехи и обувки, оставяте ли бакшиш? Аз не. Това означава ли, че ценя труда на хората, които са изработили дрехата. Напротив, нали затова ходя на купувам точно от това място. А ако пък оставя бакшиш, много се съмнявам, че той ще стигне до хората, които го заслужават (шивачки и дизайнери). Ще го лапне продавачката, която няма никаква заслуга.
6
0
 
1
 
! Отговори
9 преди 10 години
До И по-рано ги имашеТочно така е и при мен.
5
0
 
6
 
! Отговори
И по-рано ги имаше преди 10 години
Точно двама бяха онези сред някогашните ми шефове, които съвсем умишлено си бяха избрали по един гадняр и го толерираха, а също така ползваха гаднярите и като маши, за да тормозят останалите. Тормозът само придружаваше спъването на кариерното развитие. Като се замисля, единият от тези шефове си имаше двама гадняри - вторият беше перманентната комсомолска секретарка. Да не мислите, че колегите се обединиха, за да се опълчат? Нищо подобно. Тези шефове си отидоха по силата на биологичните закони.
4
0
 
18
 
! Отговори
Гого Идиото преди 10 години
Нека попитам - моят шеф оставя дебел бакшиш в заведенията, но се прави, че не чува, когато го питам за увеличение. Според статията той би трябвало да бъде тип, който смята, че трудът на другите трябва да бъде възнаграден. Дали съм попаднал на гадняр? Отговорете моля...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как няма да наемат - чиновническото съсловие ще ореднее
2
3
 
15
 
! Отговори
Да бе преди 10 години
...как пък няма да прекарвам повече време с шефа си или подчинените си извън работно време... разни хора, разни идеали....ние сме на работа не да се превъзпитаваме а да работим, резултати се търсят....пък дали си хвърля *** по улицата или през балкона не ми дреме.... а точка 4 се отнсая за "западняци"
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някое дете ли ги пише тези глупости не знам. Нито смисъл, нито грамотност. не сте за журналисти, аз за продавачи на пазарЯ.