Защо никога няма да станете богати

8 основателни причини, поради които никога няма да се замогнете
16 апр 2014 17:57, Теодора Драгоева
38
Защо никога няма да станете богати
Кадър от филма "Вълкът от Уолстрийт"; Снимка: outnow.ch

Има една интересна максима за това колко дълго богатството всъщност остава в ръцете на наследниците. Поговорката гласи, че това е до три поколения. Първото поколение натрупва парите, второто ги харчи, а третото ги профуква.

Разбира се, има и изключения от това правило, но замисляли ли сте се сериозно дали богатството може да бъде част от живота ви?

Според някои експерти има милиони „невежи потенциални милионери “, които биха могли да се къпят в пари, ако не притежаваха някои лоши навици. Скептиците смятат, че за да забогатееш, до голяма степен трябва и късмет.

И все пак има някои финансови грешки, които много хора правят и точно затова възпрепятстват своето замогване.

А ето ги и тях:

1. Харчите повече, отколкото печелите

Ако имате свиреп апетит да харчите отвъд възможностите си, то не сте сами. Според едно проучване 52% от хората обичайно живеят в преразход, който финансират от спестяванията си или от кредитните си карти. Ако профуквате до стотинка всичките си доходи за месеца, нямате голям шанс да забогатеете. Трябва да се научите да се вмествате в по-реалистичен бюджет, като хем си плащате всички сметки, хем инвестирате в пенсионен фонд или в спестявания.

2. Имате твърде много дългове

Ако наследите чужди дългове или самите вие сте склонни да правите такива, то това е истински прът в колелото на финансовия ви успех. Към дълговете имаме предвид и всички видове кредити.

3. Не разполагате с план за забогатяване

Без да имате определен, ясно дефиниран план как точно да станете богати, то това за вас винаги ще си остане един нереалистичен сън или мечта. Има една поговорка, която гласи: „Тези, които не успяват да планират успеха си, планират своя провал.“ Съставянето на бъдещ финансов план, който да следвате стриктно, може да изглежда скучно начинание, но е доста полезно.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 9 в "Плана Ран-Ът" не се предвижда България да ограбва други държави----------------В малките мозъчета на *** забогатяването задължително е чрез ограбване. Ограбване и пропиване на парите във вид на водка и сельодка.
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както отделния човек може да промени социалния си статус, единствено ако назначи други хора да работят за него, така и една държава може да повиши жизнения си стандарт, единствено ако експлоатира природните ресурси и труда на населението на други държави. А в "Плана Ран-Ът" не се предвижда България да ограбва други държави.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както един човек, продавайки собствения си труд, никога не изменя социалния си статус, независимо колко часа на ден работи, така и една държава чрез експлоатация на собствените си природни ресурси и собственото си население, никога не повишава жизнения си стандарт, колкото и да увеличава работния ден на трудещите се или да увеличава добива от природните си ресурси и да съсипва природата си.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защото от 25 години се борим за оцеляването си.
5
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 19-ти век разликата в собствеността, притежание на богати и бедни държави е била в съотношение 3:1. През 1950 година съотношението е 35:1. През 1990 година съотношението е 74:1. Богатите държави не са забогатели от това, че са съградили блага, а от това, че са отнели благата на бедните държави, защото благата на Земята са константа - "игра с константна сума".
4
19
 
19
 
! Отговори
GMC преди 10 години
Ако прочетете цялата статия ще видите, че Точка 5 гласи:"Предпочитате да се оплаквате, а не да се ангажирате"Ето това е ОСНОВНИЯТ проблем на българите.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не може да забогатеем може поне да му *** мамата ......... като започнем от днес.бг.
2
4
 
53
 
! Отговори
Елемаг преди 10 години
Защото не сте син на Ирен Кръстева,Защото не сте дъщеря на Пръмов,защото не сте син на Велчев-старши,защото не сте син на Станишев-старши,Защото не сте син на Йордан Цонев....да продължавам ли?????
1
3
 
49
 
! Отговори
sando преди 10 години
точка 4- Живеете в България