Нездравословните навици на чувствителните хора

Защо да сте прекалено чувствителни е вредно?
18 апр 2014 23:00, Мария Дуковска
12
Нездравословните навици на чувствителните хора
Снимка: photl.com

Никой не обича да бъде в позицията на отхвърлен, но хората с високо ниво на чувствителност са особено уязвими по отношение на страховете си да не бъдат изоставени или изолирани. Тази личностна тенденция е повече от неприятна и в действителност може да бъде вредна за здравето.

Според учените чувствителните хора са по-податливи на болести, като депресия, сърдечносъдови заболявания и рак. Ето защо трябва да се опитате да надмогнете тази своя чувствителност, като изкорените тези навици:

1. Плащате данък „социална тревожност“.

Спрете да се страхувате, че ще бъдете критикувани и че няма да оправдаете очакванията на другите. Престанете да мислите, че имате качества, които отблъскват хората. Истината е, че много често на хората наистина не им пука за вашите въображаеми грешки или смущаващи действия. Те са само във вашия ум. Просто свикнете с мисълта, че е възможно някой да ви отхвърли нарочно или съвсем неволно. Това може да се случи без основателна причина, просто защото другият е зает със собствените си проблеми. Бъдете по-оптимистични и доверчиви към другите.

2. Не споделяте с другите.

Чувствителните хора често избягват да споделят с близките си и ги оставят в неведение за мислите си. Проблемът на този нездравословен навик е, че в крайна сметка можете да потиснете и добрите си емоции, криейки ги от останалите. Възможно е вашият страх от споделяне да се дължи на лош опит в миналото, когато сте били подигравани или омаловажавани. Научете се да изразявате себе си и ще ви стане много по-лесно.

Останалите може да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Кремена преди 10 години
Една позната и подариха самсунг ГСМ , втора употреба за 100 лв., вече 6 месец не успява да го изработи, едвам си стой на краката . Хвали се, че било любов от пръв поглед и вече е измислила име на момченцето, като го роди . Ние колежките много и се радваме, ГОРКАТА, дано да не се самоубие като я зареже .
6
1
 
0
 
! Отговори
промиване на мозъци преди 10 години
Очаквам статия "защо е полезно да си гей" или "преимуществото на третия пол".
5
1
 
8
 
! Отговори
буба преди 10 години
хм, готина статия, хареса ми :)Доста верни неща са, браво.Писна ми да 4ета статии от сорта -"кой секс е най-полезен за жената: аналния, вагиналния или оралния"
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е като има нещо вярно има, в българия и не само, но тук особено масово хората са подложени на психически тормоз от малки. Още от детската градина има много оагресия от страна на исшестоящите,мнозинството от които са пожизнено уредени на определена позиция хора. Самите родители са били подложени на тормоз и предават тревожността на децата.А няма къде да отидеш как да се отървеш с празен джоб.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мария, напиши една статия за секса на чувствителните хора. Или за секса на нечувствителните. Или за чувственият секс на хората.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси статията, баси заглавието. А какви са нездравословните навици на нечувствителните хора? А здравословните навици на чувствителните? И т.н.
1
6
 
7
 
! Отговори
!!! преди 10 години
4esto mal4anieto ot umora se talkuva kato otricatelno nastroenie ili otricatelni emocii, Ne se interesuvat dali si smazan ot umora ta da ne moje6 imeto si da kaje6 , tam niakade se krie istinata za liubovta . \koito moje da te prieme vsiakak i da te obi4a vapreki vsi4ko , togava e realna liubov