Как да пътувате с малък бюджет

Не е нужно да давате всичките си пари, за да видите някоя далечна страна
Обновена: 22 май 2014 07:39 | 22 май 2014 07:39, Теодора Драгоева
2
Как да пътувате с малък бюджет
Кадър от филма "Яж, моли се и обичай"; Снимка: outnow.ch

В днешно време много хора считат пътуването за лукс. Въпреки това не е нужно човек да изхарчи всичките си спестявания за скъпи билети и хотели, ако иска да разшири своите географски хоризонти.

Има различни икономични опции, с чиято помощ той може да организира своята почивка, била тя и на по-далечно място. Така че, ако и вие сте от хората, които смятат, че не могат да пътуват – помислете отново.

Идеи как да пътувате без голям бюджет:

1. Пътуване в „нисък сезон“. Избягвайте тълпите и едновременно с това пестете пари. Вие може да получите до 70% отстъпка за пътуване, ако решите да го направите по време на неактивния сезон или в края на сезона. Много често по това време полетите са по-евтини, тъй като въздушните превозвачи трябва да запълнят свободните места в самолетите. Освен самолетните билети по време на така наречения „нисък сезон“, цените на хотелите също поевтиняват. На някои места това важи и за магазините за сувенири и т. н.

2. Възползвайте се от отстъпки. Не се страхувайте, че ще изглеждате като скръндза – намаленията имат своята полза. Може да ви направят отстъпки, ако вече сте пътували с дадена авиокомпания или пък сте използвали услугите на определена туристическа агенция. Другият вариант е да търсите промоции в интернет, ще се изненадате какво може да намерите, ако отделите време да потърсите.

3. Уверете се, че правите най-добрата сделка. Вие работите много, за да получавате парите си, така че не ги пилейте просто така. Сравнявайте цените на различни компании. Проверявайте за даден самолетен билет няколко дни подред, тъй като понякога авиокомпаниите повишават цените си в определени дни от седмицата. Свързвайте се директно с избраните хотели, за да проверите дали не могат да ви направят отстъпка.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
14
 
! Отговори
pininfarina преди 9 години
Статията е ала-бала - нищо полезно или хирто няма в нея, освен заглавието.