Как да приоритизирате вашия нарастващ списък от задачи

Няколко съвета за повишаване на вашата производителност
3
Как да приоритизирате вашия нарастващ списък от задачи
Снимка: outnow.ch

Как да организирате работния си ден, така че той да ви стигне за всичките купища със задачи, с които шефът ви е затрупал? Много хора се сблъскват с този въпрос на работното си място в колебание на коя от всичките си задачи да дадат приоритет.

Свръхнатоварените служители понякога се объркват и наистина не могат да разберат коя задача най-вече заслужава вниманието им. Ясно е, че някои неща са маловажни спрямо други, но има и много задачи, които изглеждат еднакво значими и спешни, а времето на човек винаги е ограничено.

Най-добре е всяка вечер да си съставяте списък с всички неща, които трябва да свършите на следващия ден. След това идентифицирайте 3 до 5 от тях, които трябва на всяка цена да изпълните, и така ще поограничите списъка.

А ето и още пет съвета по темата:

1. Не губете времето си със задачи, които са маловажни.

В живота много хора предпочитат да започват от най-лесното към най-трудното, но в службата често спешните задачи не са най-лесните. Имайте предвид, че хората, които постигат велики неща в живота, успяват да дадат приоритет на своите велики идеи спрямо другите си задачи. Ако трябва да мислите по някакъв важен служебен проект, но в същото време ваш колега ви чака да му изпратите имейл с някакви данни, идете в офиса малко по-рано, за да имате време да мислите по проекта.

2. Дайте приоритет на задачите, спуснати директно от шефа ви.

Добрите мениджъри се стремят да създадат среда, в която подчинените им да не се питат какво е от значение и какво не е. Ако не сте сигурни с коя задача да се захванете първо, спрете се на тези, директно спуснати от вашия шеф. Ако вашият мениджър ви е дал множество проекти едновременно, питайте го кои са най-спешни и важни към момента. Поискайте и реалистични срокове за изпълнението им, които да се разминават във времето.
 

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1.Принципите са два оставясх проблемите да се решат сами!2.Ако нещо е спешно винаги ще се намери някой друг да го сварши!Извън работно време да мисля за работа?Бе вие луди ли сте!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прио- какво?приоритизираме? какво?