Хората, които спят следобед, са по-продуктивни в службата

Възползвайте се от позитивите, които дрямката ви носи
24 ное 2014 17:58, Теодора Драгоева
5
Хората, които спят следобед, са по-продуктивни в службата
Снимка: outnow.ch

Много западни компании, особено в IT сектора, са започнали да насърчават следобедната дрямка сред служителите си и дори са им осигурили условия за този тип почивка - стаи за релакс, лаундж канапета, хамаци и т.н.

Според психолога Майкъл Бреус лекият сън носи много много ползи на човек. Според Бреус 25 до 30-минутната дрямка, дори по време на работа, може да възвърне енергията на човек и до края на работния ден той да е много по-продуктивен. 

Ето защо, когато сте наистина уморени, възползвайте се от силата на дрямката, стига да имате тази възможност.

Ето какво казват научните изследвания по темата:

1. Дрямката намалява нивата на хормона на стреса.

Кортизолът по същество е хормонът на стреса. Според Манди Окландър 15-минутната дрямка по време на работния ден може да намали секрецията на кортизол в тялото наполовина! Ако се чувствате много напрегнати или ви предстои важна бизнес среща, отделете си 20 минути, за да дремнете, може да е дори в обедната ви почивка. Веднага след като се събудите, ще се почувствате по-малко притеснени. Само не забравяйте да настроите алармата на телефона си!

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, да бе! *** му обяснявай тия неща на шефа ми, като ме види. Пак преписана статия, тия неща биха важали за друга държава, не и за България.