Защо НЕ трябва да бъдете приятели с бившия

Не градете приятелство, от което нямате нужда
11 яну 2015 20:17, Теодора Драгоева
14
Защо НЕ трябва да бъдете приятели с бившия
Кадър от филма "Jeux d'enfants"; Снимка: outnow.ch

След раздялата много двойки си обещават да запазят приятелски отношения помежду си. В това, разбира се, няма нищо лошо – стига наистина да го чувствате и в по-добрия случай вие самите да сте инициаторът на раздялата. Само по този начин ще си спестите рисковете отново да бъдете наранени, дори само докато сте в ролята на „приятел“.

Всъщност по-добре изобщо не се опитвайте да създавате приятелство там, където доскоро е имало любов. За ваше добро е. Има много ползи, които ще ви убедят, че е по-добре да си намерите нови приятели, отколкото да се опитвате да трансформирате бившия си в такъв:

Няма да ви се налага да търсите неговото одобрение за новото си гадже

Когато започвате да се срещате с някой нов мъж, вие дори несъзнателно търсите одобрение и подкрепа от вашите приятелки. Не мислите ли, че би било много странно да очаквате подобно нещо от бившия си? Да не говорим, че в повечето случаи той едва ли ще бъде откровен с вас и без дори да подозирате може да ви настрои негативно към иначе свестен мъж.

Вие също не трябва да се преструвате, че не ревнувате дори малко от следващата му приятелка

Няма нищо лошо в това да искате да забравите своя бивш, като го изключите напълно от съзнанието си. Нали знаете – далече от очите, далече от сърцето. А най-хубавото е, че няма да ви се налага да усещате неприятното чувство на ревност, когато видите „приятеля“ си с новата му любима.

Не е нужно да се чувствате неудобно, осъзнавайки, че между вас всъщност няма основа за приятелство
Няма нужда да влошавате спомените си за вашата връзка, осъзнавайки колко зле продължавате да се разбирате – особено, когато сте извадили секса от уравнението. Не бъдете приятел с човек, с когото просто не можете да имате приятелски отношения.
 

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
До Борислав-Ерген 39гБратле извинявай ама... ти не си търсиш царица а прислужница. Най много да хванеш некоя *** и тя като ти роди едно малко и черно ще си оправи живота а твоя ще отрови. Защото като почнат да й се мъкнат роднините... горките ти родители. Ще съжаляват че са те гледали 39 години.
3
1
 
1
 
! Отговори
Ив преди 9 години
Но както и да е, аз се радвам че не съм с такъв ерген в живота. Мога само да благодаря за това. Ако бях, щях да предпочета да съм сама. Не ми трябва да слугинствам.... а по статията, имам един бивш, с когото останахме приятели, той си има хубава жена и детенце. 2-3 пъти в годината си пишем в скайп, кой как е. Уважаваме се. Ако човек ревнува бившия си значи още има скрити чувства към него. Ако не се ревнуват защо им е да не останат приятели? Или аз не ги разбирам нещата може би? :-/
2
1
 
1
 
! Отговори
Ив преди 9 години
До ергена, не мога да се стърпя да ти кажа, че явно се каниш да продължиш вечно да си ерген, да си каниш любовници и т.н., но с това което описа, никоя ИСТИНСКА дама няма да влезе в живота ти. В България още се живее като преди 2-3 века, приема се за норма жената да е слугинята вкъщи, пък ако може и пари да изкарва. В западния свят (всъщност и той е назаднал но има страни където не е така) мъжа и жената си делят задачите. Щом и двамата работят, значи имат равни отговорности и вкъщи.
1
9
 
10
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
Незнам аз живея с нашите(родители)и нямам вашите драми.Дори не ги разбирам в сълзливо-нервните ви излияния спрямо КОЙ-КОГО прекара и с КОЛКО КИНТИ в време и пространство.Аз си живея на къщата с майка и татко и си мисля за далеч по смислени неща като да си напрая горния етаж само за мен(сега е плоча и малко цигли).При мен няма 5-7 и която ще живее с мен влиза в моят диапазон и живее като царица а именно-ГОТВИ МИ-ПЕРЕ-ЧИСТИ създава ми домашен комфорт както разбира се ходи и на работа на заплата!