Не правете тези неща след хранене!

Не яжте плодове
22 фев 2015 10:20, Михаела Лазарова
6
Не правете тези неща след хранене!
Снимка: photl.com

Какво обичате да правите след като си похапнете добре? Сигурни сме, че отговорите ще са свързани все с любими дейности, които обаче специалистите забраняват след хранене. 

За да сте сигурни, че не изтезавате тялото си, вижте какво не трябва да правите след като сте се нахранили. 

Не си лягайте 

Много хора обожават да се нахранят обилно и да се излегнат или на дивана, или направо в леглото. Това е най-погрешното нещо, което можете да причините на организма си. Храносмилането в легнала поза, а и по време на сън, е изключително некачествено. 

По време на сън метаболизмът се забавя, което ви кара да чувствате тежест на сутринта, все едно току-що сте яли.
Освен това, лежейки по гръб, карате храносмилателните сокове да се връщат обратно в хранопровода, което оставя неприятен вкус, а е и вредно за лигавицата на хранопровода, защото киселините я увреждат. 

Не яжте плодове 

Нашето тяло усвоява различните храни с различна скорост. Плодовете се усвояват много бързо, така че ако ги ядете след хранене, те ще останат на върха на купчината храна, погълната преди това и ще ферментират.
Това причинява газове и смущения в храносмилателния тракт, пък и ви кара да огладнеете твърде бързо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
специалист преди 9 години
А до тоалетна може ли да се ходи? Щото ако не може след бобец... лошо.
5
0
 
2
 
! Отговори
рангел преди 9 години
Защо побликувате неща които не се обосновават на никаква научна теория - да не трябва да се ляга веднага но пък чак да има ферментация на върха на храната тази авторка май си прави някакъв пиар но точно тук не е точното място - нека да намери друга тема натример кастриране на бездомни кучета или нещо подобно
4
0
 
7
 
! Отговори
иванчо преди 9 години
"Нашето тяло усвоява различните храни с различна скорост. Плодовете се усвояват много бързо, така че ако ги ядете след хранене, те ще останат на върха на купчината храна, погълната преди това и ще ферментират."По-голяма глупост не бх чувал. Храната в стомаха не става на купчина, която се трупа, а се върти и смесва. А и не вярвам плодовете да ферментират за 12 часа..Това поставя под съмнение цялото съдържание на статията...
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А секс да правим ли след ядене?
2
2
 
22
 
! Отговори
Добра памет преди 9 години
Михаела, напиши нещо за секса!
1
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правете като мен, запукайте се с един мавруд и едно парче агнешко печено от обяд. Направяте главата до 18-19 часа и си лягате за да сте свежа маруля след 12 часа сън като станете за работа утре. Наздраве!