Любовта и балансирането на чакрите

За да имаме винаги чувствен секс е важно да балансираме своите чакри
10 апр 2015 23:00, Михаела Лазарова
21
Любовта и балансирането на чакрите
Снимка: freeimages.com

Когато говорим за хубав секс, обикновено се фокусираме върху физическото удоволствие и емоциите, пропускайки, че той може да бъде съвкупност от енергии и духовни преживявания. Дали сексуалните преживявания ще бъдат за нас вълнуващи или не, зависи от редица фактори, между които е и балансирането на чакрите. 

Чакрите са енергийни центрове, разположени по цялото тяло, свързани с определени органи. За да имаме винаги чувствен секс е важно често да балансираме своите чакри. 

Вижте как може да го направите. Когато правите тези очистващи терапии, си осигурете спокойна и приятна атмосфера. 

Муладхара – коренна чакра

Коренната чакра е в основата на енергийната система на човека и се намира в основата на гръбнака. Това място отговаря за нашите основни нужди за безопасност и сигурност. Разположена е в основата на гръбнака и е свързана с червен цвят. 

Необходимо е да бъде здрава и отворена във всички наши сексуални връзки, за да бъдем готови да се доверим на нашите партньори. 

За да балансирате коренната чакра, представете си червена светлина, преминаваща през основата на гръбнака, като повтаряте: "Надявам се, че съм в безопасност с партньора ми."

Свадхиштхана – Сакралната чакра 

Намира се в долната част на корема (около 2 см под пъпа), в близост до гениталиите и се свързва с оранжевия цвят. Отговаря за сексуалността. Много често при хората, които изпитват някаква вина от интимен характер, когато тази чакра се балансира, настъпва хармония. 

Важно е всеки да може да се приеме като сексуално същество. Представете си една ярка оранжева светлина, преминаваща през тази част от вашето тяло. Повтаряйте: "Аз приемам моята сексуалност и тяло"

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
А ако продължават да избират материализъм и егоизъм, имам сериозни опасения, че цивилизацията не я чакат приятни преживявания, но и това е част от всичко, което съществува. Бог, вселената, космосът, духът, източникът или както и да е там, ще преживее през нас, заедно с нас, каквото и да си надробим, докато ни подкрепя напълно безусловно, осигурявайки ни необходимата енергия за да осъществим свободната си воля. "Нека бъде волята ти", по-точно е "нека бъде волята ни", но мн още не го схващат :)
16
0
 
2
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
До 18, да, знам че е така :) Но всеки ще си преживее нивото си на съзнание, каквото си е посял ще си го жъне и т.н., като никое преживяване, дори и най-неприятното, не е излишно за допълването на информационния материал от преживявания на източника, ако трябва да погледнем нещата от по-висша гледна точка :) Насила никой не може да бъде пробуден, всеки си има момент, когато е готов да разцъфти, ние можем само да бъдем пример, който други да изберат ако искат и да започнат да действат съзнателно.
15
0
 
2
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Само в самота можеш да достигнеш своята душа, връзката с нея е лична и не ти трябват посредници, по същият начин не ти трябват посредници да се свържеш и с източника на всичко, което е, духът, или както повечето му казват бог. Съзнанието ти, правилните вярвания и убеждения са напълно достатъчни да се свържеш със съзнанието на космоса, всички други ритуали(като ходене на църква, молитва, медитация) играят роля на позволение, което ти си даваш, докато вярваш, че така работят нещата за теб :)
14
0
 
1
 
! Отговори
до 14: преди 9 години
Аз съм правила йога в голям училищен физкултурен салон с много хора, но учителката беше изключителна и всички хора там бяха много чисти и пак беше върховно преживяване. така че мисля, че йога става и за масов спорт. Но някои предпочитат да практикуват в самота. Не съм фен на Стинг, който чрез йога си прави реклама на тялото.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сексът не е механика и статистика, а върховно преживяване!Йогите са против сексуалното разточителство по ред причини, но сексът е невероятен!Но това усещане получаваш, ако си се опознал добре и имаш партньор, който пътува по същата линия.Трудно е да се разкаже, защото това са чувства.За това се казва чувства, усещания, а не е нещо, за което може да се говори с каквито и да било думи.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да имаме перфектен секс, трябва да се обичаме!Йогата зава невероятен секс. Но не е масов спорт, а индивидуално занимание за себепознаване и самоусъвършенстване.Казвам го от опит.До сега съм чел само от Стинг това, коеуто аз съм изпитал.Но в началото е любовта.
11
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 9 години
Да, практическото доказателство, че източната философия не е празни приказки, е благотворното влияние на йога върху тялото и душата. Но и всички други усилия с благородна цел развиват т.нар. чакри, които пък представляват концентрации на нервни и съдови сплитове.
10
0
 
3
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Мн хора ги отхвърлят тия "глупости", и аз бях така, но се оказа, че нещата са си реални и всъщност това е пътят на еволюцията на човешкото съзнание, трансформация за ума, тялото и душата, промяна на честотата на вибрация, преживяване на реалността по съвършено нов, различен и радостен начин, жалко само, че все още има мн хора от старите вибрации, които всячески се стараят да дадат на късо, напълно буквално, енергията кундалини, дано да дойде и техният момент да искат да разберат истината.
9
0
 
2
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Еволюирайте и над първите три чакри, преживейте самадхи, усетете какво означава да стоиш и да изпитваш блаженство и душевен оргазъм просто защото си и си приел себе си изцяло, едно усещане, което не може да се опише с триизмерни думи, сякаш си навсякъде и цялата вселена си ти, осъзнайте ,че сте една енергийна структура, която няма никакви ограничения пред себе си, та, развийте и другите чакри, не търсете просто качествен секс, развивайте всички чакри и ги обединете в една отключвайки кундалини.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свкса не е за всеки.Разни фригидни емоцинейшън обременени и също толкова празнимот към чувства.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубав и чувствен свкс се прави с много любов.Аре,стига разум.
6
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 9 години
Ей, много грешки...всички, развити...
5
0
 
7
 
! Отговори
Az преди 9 години
смисълът на статията е *** - за да имаш наистина хубав секс, трябва да си свързан с партньора си на вси1ки нива - физическо, умствено, душевно. Което пък означава, че трябва да си със здрави и развите тяло, ум, душа.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статията е интересна.*** да не я четат, те са на друго ниво.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох, Михаела, искам с моя ... да ти разбъркам чакрите.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1-Точно ти си!
1
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
Мише, фенка си на аз-жената, но за обикновения българин, който идея си няма какво е то чакра тази статия ще е прекрасно бижу, понеже съдържа думата секс. Като погледнем на какво отговаря Аджна, чак ми е жал за тази статия или поне нейната подреденост ... Странни рекламни връзки имате между партньорите си ... За да е всичко както трябва, то трябва да се отключат всички чакри, а българина като разбере, че не е само с първата ... ще се откаже. Кофти.