Кои са най-важните любовни уроци от студентските ни години

Какво работи и след университета?
9
Кои са най-важните любовни уроци от студентските ни години
Снимка: outnow.ch

Обикновено 20-те години са сред най-безгрижните времена в нашия живот. Все още не сме до толкова затормозени от битовите проблеми като плащане на сметки, издържане на семейство и намиране на работа, защото преди всичко – винаги имаме избор.

Студентските години са тази част от живота ни, която си спомняме с умиление и със сигурност гордо ще разказваме на внуците.

От друга страна, когато става въпрос за връзки, нещата се променят драстично. Преди бяхме по-лекомислени, а сега като че ли сме затормозени.

Вече знаем кои сме, какво искаме от живота и дори имаме няколко нахвърляни точки как да го постигнем.
Въпреки че сме по-мъдри и опитни, има все пак някои неща, няколко техники от университета, които е добре да запазим и след като завършим.

1. Не ни пукаше толкова много
Колкото повече мислим за нещо, толкова по-голяма е вероятността да прекалим с мисленето и да се отдалечим от реалността. Вече не излизаме на срещи само за хубавото преживяване и за запознаване с нови хора – необходимо ни е потвърждение, че може и да имаме бъдеще с този човек. Понякога е добре да бъдем малко по-безгрижни, точно както бяхме в университета.

2. Не се ограничавахме
Като че с годините все повече се ограничаваме. Щом сме сериозно обвързани с един човек, светът ни се върти само и единствено около него, спираме да излизаме с половината си приятели и по-лошото – ограничаваме и половинката си. Да обърнеш внимание и на другите хора, ходещи по тази планета, може да се окаже много по-приятно и разтоварващо, отколкото си мислим.

3. Изискванията ни не бяха свързани с материалното
Спомняте ли си най-хубавите преживявания? Сигурни сме, че голяма част от тях са били дълги разходки из Борисовата градина, Южния парк или просто сте прекарвали безгрижно дните си на пейка с приятели. А сега? Сега сме готови малко или много да преценим човек по това къде точно ни е завел на първа среща и колко хубава е била храната. Отдайте се повече на емоционалното, отколкото на материалното.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
9
 
! Отговори
Кайзера преди 8 години
Завършил съм Техническия в Габрово. Пете години ми минаха в постоянно гладуване и четене.Нямаше ден през който да не мисля за проекти, чертежи, протоколи, изпити. И туктаме някоя колежка. Ама сега ги пецкам повече.Мерси от хубав студентски живот.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вие сте били много разглезени студентчета!!! аз като студент работих , учих редовно като вземах и европейска и държавна стипендия с успеха си. грижите ми бяха много.. и почти не помня безгрижието за което споменаваш!