Защо всички се страхуват от независимата жена?

Какви може да са причините?
10 юли 2015 07:49, Теодора Драгоева
109
Защо всички се страхуват от независимата жена?
Снимки: Esquire; anOther

Всички сме чували, виждали и разказвали за поне една независима жена. Тя е личност, която се забелязва автоматично и събужда в нас смесено чувство между страх, почитание и възхита.

Мъжете на секундата изпитват желание да се докажат, а жените намират начин да ѝ подражават. Независимата жена е силна по много причини и често е главен герой в много филми, песни и участва пряко или като муза по всякакви артистични начини.

Истината е, че тя се създава и възпитава от малка. Научена е, че има право на глас и сама успява да приложи това си право.

Независимо от мнението на околните, тя е целенасочена и често се справя сама с всичко, което реши.

Но защо всички се страхуват от нея?

1. Защото не иска позволение
Независимата жена няма нужда от потвърждение от когото и да било. Тя има свои собствени правила, по които се води и чуждото мнение не ѝ е необходимо. В училище е била момичето, което винаги е задавала критериите във всичко. Страхът в другите е плод на факта, че независимата жена не се притеснява да си навлече неприятности. За нея „последици“ е просто дума.

2. Защото има мнение и не я е страх да го изказва
Независимата жена защитава независимо своето мнение. Свободата е нейната сила и не става въпрос за физически аспект, а за свобода на мисълта. Тя не се страхува да представи своята гледна точка и най-често тя е добре обмислена, подкрепена с факти и невъзможна да се оспори.

3. Защото тя няма нужда от чуждото мнение и оценка
Жената, която няма нужда от оценката и мнението на другите е най-силната жена на света и същевременно най-страшната за околните. Самочувствието на независимата жена не е създадено на основата на комплименти и каквито и да е външни фактори, а единствено и само на вътрешни и личностни качества. Точно това я прави неподвластна на настроенията и отношението на другите.

Още по темата можете да откриете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Омръзна ми преди 8 години
Нормалните не оцеляват.Те живеят заради хората.Ето, ти си един от нормалните хора.Човек, без име!Стопен, претопен, клиширан.Лудите! Лудите да са живи!Ходи ч?кай жена си и си пий хапчетата.Трябваше още тогава да кажеш, че си болен. Ама и от това те е страх. Сакън да не те помисля за ненормален. Спо-кой-но!Нормален си! В калъп! Фалшив страхлив лъжец!Проклет да си!
61
1
 
0
 
! Отговори
До 65 преди 8 години
Ти нормален ли си?
60
1
 
0
 
! Отговори
до 65 преди 8 години
Не питах "хората". Питах теб.Добре. Няма нужда.Името ти е Страхливец.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достатъчно е да се видят няколко твои поста, за да разбере някой, че не си нормална. Нали не мислиш, че луда Гуда ти е 'лепнат' случайно от хората?
58
0
 
0
 
! Отговори
до 63 преди 8 години
Мисли бързо, страхливец! Името ти е?
57
0
 
0
 
! Отговори
до 62 преди 8 години
Името ти е?
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От нетърпение да ми отговориш, предполагам, и от нервното ти състояние си пуснала 2 еднакви коментара.Горкичката изравнена Гуда :), жал ми е за теб донякъде. Болните фантазии за това какво представляваш си ги написала Ти в желнието си да ме опишеш при положение, че няма за какво да се хванеш и от тук започваш да пишеш за себе си. А то изглежда страшно..
55
0
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Г-н Анонимен, напиши си Анонимното Именце!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Когато пиша нещо ,то винаги е достоверно и аз мога и умея да защитя позицията си, но няма да позволя някакви, които не могат да ми дадат елементарни конкретни примери от реалния ми живот да ми пишат диагнозки и да ме вкарват в собствените си медицински картончета и кофти житейски изпълнения БЕЗ никакво и БЕЗ грам доказателство за скапаните си твърдения! Па и на име се обръщат страхливците! *** мнооо си отворен бе! *** мно! Името ти е?!
53
0
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Хайде да продължиш с достоверните си твърдения и да обясниш колко е вероятността да са ме зарязвали и каква ли може да е причината? Хайде, разгърни се чичко или лелко Компетенция и да видим докъде се простират компетенциите Ви? Дай! Пофантазирай малко! Или бъди мъж и си напиши името! Или бъди жена и си напиши името!
52
0
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Напиши си името! Не ми обяснявай врели некипели и "собствените ти болни фантазии за това каква съм аз"! Ти какъв си? ТИ, какъв си!? Напиши ми ти какъв си?! Ако аз съм нам си ква и ти имаш позицията да пишеш каква съм аз, напиши ми ТИ какъв си и как е името ти? Имаме ли смелост или нямаме?
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Липсата на нещо, за което да се хванеш... изразява твоите страхове, болестни състояния психична неудовлетвореност, Луда Светле. Всичко, което съчиняваш е плод на болната ти фантазия и нущо друго.Агресията идва от това, че вероятно са те зарязвали n на брой пъти, но се замисли дали причината не е и в теб...
50
2
 
0
 
! Отговори
до 54 преди 8 години
Обясни на целия свят, на всичките си приятели, на що форум и що сайт можеш да се добереш, на която и да е удобна за менеплюене страница, обясни с цялото си въображение и с всички преглътната думички, които сдържаш, за да не изсипеш в лицето на Госпожата, която излъга и пред която трябва цял живот сега да се преструваш, изсипи всичко и разправяй, колко съм "***", че ти повярвах. Повярвах, че си мъж, а не си. Ти си просто едно уплашено болно бясно дете, което намери студена, наивна мед сестра.
49
2
 
0
 
! Отговори
До 54 преди 8 години
Знам, че ти е мъчно. Ще се справиш. Престани да мислиш за мен, да ме споменаваш и ще ме забравиш. Като се разцивриш пред съпругата си, кажи, че е от голяма обич към нея и от щастие, че е до теб. Излъжи всички и всичко и себе си най-много. Знам. Знам, че ще си повярваш, че е истина, че това е най-доброто за теб, че съм "циклофреничка с високо съдържание на тестостерон", че не знам какво е "обичане", че съм "луда" и тем подобни. Каквото искаш - използвай го, за да се спасиш. Каквото ти трябва.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луда Гудо - ти си циклофреничката с високо съдържание на тестостерон. Вероятно имаш и окосмяване над горната устна, което дълги години се опитваш да премахнеш с неособен успех.В гората обаче роднините ти няма да забележат този недостатък и ще паснеш идеално.
47
2
 
0
 
! Отговори
до 52 преди 8 години
За твое сведение, летописецът, тоест летописците, тоест онези с тънките писарушки, които не могат да станат по-дебели и да пишат съвсем реално в живота си, "измислиха" този прякор от думата goodbye. Не знам колко безидеен трябва да си или какво тънкопусие мозъчно трябва да си.А за болестите: човек, който има циклофрения се опитва да я "препише" на мен, за да му е по-леко явно. Аз разбирам мъката му и му съчувствам искрено. Предполагам болестта го кара да бъде такъв "нормален и уравновесен".
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха - знаех, че няма да спреш да изливащ помиите си. Безмозъчната ти глава отново започна да фантазира болести и отдушници... Типично за обезумяла, озверяла жена с прякор "лудата Гуда".
45
2
 
1
 
! Отговори
До 49 преди 8 години
Разбира се, че ще се усмихваш тук. В прекрасния ти здравословен живот ревеш много. Поне тук да се облекчиш малко, да споделиш мъките си, да намериш отдушник за болестите си. Нали, драги? Не е лесна и твоята. Маска до маска до маска до маска.
44
3
 
1
 
! Отговори
39 :) преди 8 години
Отново не схванах връзката, съжалявам! Относно ценностите на днешните жени, ще споделя само, че единствените жени, които познавам и все още нямат деца, са тези с някакви (здр) проблеми или пък тези, които са попадали на кофти връзки с женени или просто неискащи деца мъже. Друг е въпросът, че рядко някоя се осмелява да има повече от две деца :(
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвам се че 'спираш', както обикновено, и не рипам, а се усмихвам доволно в 'силието' си и ти пожелавам на добър час в гората.