Защо всички се страхуват от независимата жена?

Какви може да са причините?
10 юли 2015 07:49, Теодора Драгоева
109
Защо всички се страхуват от независимата жена?
Снимки: Esquire; anOther

Всички сме чували, виждали и разказвали за поне една независима жена. Тя е личност, която се забелязва автоматично и събужда в нас смесено чувство между страх, почитание и възхита.

Мъжете на секундата изпитват желание да се докажат, а жените намират начин да ѝ подражават. Независимата жена е силна по много причини и често е главен герой в много филми, песни и участва пряко или като муза по всякакви артистични начини.

Истината е, че тя се създава и възпитава от малка. Научена е, че има право на глас и сама успява да приложи това си право.

Независимо от мнението на околните, тя е целенасочена и често се справя сама с всичко, което реши.

Но защо всички се страхуват от нея?

1. Защото не иска позволение
Независимата жена няма нужда от потвърждение от когото и да било. Тя има свои собствени правила, по които се води и чуждото мнение не ѝ е необходимо. В училище е била момичето, което винаги е задавала критериите във всичко. Страхът в другите е плод на факта, че независимата жена не се притеснява да си навлече неприятности. За нея „последици“ е просто дума.

2. Защото има мнение и не я е страх да го изказва
Независимата жена защитава независимо своето мнение. Свободата е нейната сила и не става въпрос за физически аспект, а за свобода на мисълта. Тя не се страхува да представи своята гледна точка и най-често тя е добре обмислена, подкрепена с факти и невъзможна да се оспори.

3. Защото тя няма нужда от чуждото мнение и оценка
Жената, която няма нужда от оценката и мнението на другите е най-силната жена на света и същевременно най-страшната за околните. Самочувствието на независимата жена не е създадено на основата на комплименти и каквито и да е външни фактори, а единствено и само на вътрешни и личностни качества. Точно това я прави неподвластна на настроенията и отношението на другите.

Още по темата можете да откриете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Има и змии... преди 8 години
"Истинската жена трябва да може да манипулира и обработва с лекота мъжа"Ето, аз съм жена, обаче това изречение ме накара да се погнуся от жените. Госпожа манипулаторката, с кое манипулирате амсалакът до вас? Дайте акъл на нас, неистинските жени, които не харесват манипулациите и обичат откровеното общуване? Научете ме!
41
2
 
0
 
! Отговори
Спирам драги. преди 8 години
Просто не ме споменавай и не рипай като яре когато видиш, че пиша някъде или се припознаваш, че съм аз. Не е нужно. Обичай както можеш и както намериш за добре. Мен не ме мисли. Нито ръка можеш да държиш, нито можеш да хващаш някой като пада. Можеш само да риташ и рипаш в безсилието си.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да си независима, но в някакви граници. Феминизмът е едно от най-глупавите неща, които жените са (сме) си причинили- по този начин не си живееш живота като мъж, а вместо това присвояваш и неговите задължения, и отговорности към и без това нелеките женски такива. В резултат само мъжете печелят, защото се превръщат в мързеливци, докато жената ги носи на гръб ;) Истинската жена трябва да може да манипулира и обработва с лекота мъжа, другото е прецакване ;)
39
1
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
А относно естествения подбор, те и ромите май са подложени на на него..... Нали? С пълна сила. Да те сравня ли с тях или да не те сравня? Физическото оцеляване драги, физическото размножаване, скриването под фУстата на някоя, не е задължително естествен подбор. То може и да се оприличи като: да хванем за нЕщо,че да не сме сами на клона. Все тая дали си продал всичкото си нищие в душичката ти, драги. Ти разбира се на това му викаш "вечна любов". С тази? С мен? С предната? Коя беше най-вечната?!
38
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Една жена може да направи кариера по три начина1 като жена на .............2 като дете на ............3 като любовница на ...............
37
0
 
0
 
! Отговори
До Божидар преди 8 години
"Мразени са самодостатъчните кариеристки."Кой ги "мрази"? Слабите мъже? Други жени? Хомосексуалистите? Дядо ти Господ? Недостигащите на себе си, постоянно търсещи да се лепнат до някого хорица? Кой ги мрази?!
36
1
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
Подобни отговори давай на Лицето, което виждаш в огледалото или ги отправяй към мъртвите, докато ги споменаваш в молитвите си.Аз, драги, съм все още жива и преди и сега знам значението на думата "обичам", ценя я така, както я ценях и преди и ще продължа да я ценя по същия начин.Смятам, че задавам съвсем логични въпроси.За пореден път не виждам никакво доказателство, за да обориш и да опишеш с реални примери моята "обърканост, сбърканост, празнота, дисбаланс, неадекватно поведение".
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луда Гудо ти изобщо не знаеш значението на 'ценностна система'. Но как да знаеш като си объркана по природа и такива като теб естествения подбор автоматично ги изхвърля. 1000 коментара да напишеш един след друг те само доказват празнотата, хормоналния дисбаланс и неадекватното ти поведение, циклофренична тестостеронена бомбО.
34
3
 
2
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
34 - кой оправдава мъжете ***?Тук говорим за силните жени, а те не търпят мъже *** до себе си. *** са тези които съсипват нормалните и глупавите/слабите жени.Силната жена такива индивиди дори не им дава да я докоснат, камо ли нещо повече...Въпроса е че тези "силни жени" дето всеки ги мрази са не истинските силните жени, които още преди 30 вече са си намерили свестен мъж, но като партньор, а не да му висят на врата. Мразени са самодостатъчните кариеристки.
33
2
 
0
 
! Отговори
! преди 8 години
"Колко мъж си, че да не можеш да застанеш очи в очи с жена, която иска да се изясните? Това ли е обичането ти? Или страхът?""Колко пъти трябва да дадеш телефона на приятеля си, че да СХВАНЕШ, че обичането не е да се криеш като мишка, а е да стоиш гордо пред този, които обичаш и да заявяваш открито позициите си?""Колко пъти е нужно да споменеш където и както намериш за добре, че съм ***, когато в реалния си живот НЕ СЪМ го заслужила с нищо?!"Обичане ли бе? Морални ценности?!Страхлив г?З!
32
2
 
1
 
! Отговори
! преди 8 години
Въпросчета до господинчо Морална Безценност!:"Колко пъти, в разстояние на колко километри и колко време трябва да си е?ал някоя жена, че да разбереш, че Чувствата ти са истински, след като си и повтарял Обичам те?""На кой точно път, като й изкрещиш някоя селяндурска псувня или обращение, тя ще е достатъчно ***, че да замълчи и да възприеме това като Искрената ти любов?""Веднага ли да си даде зад?ика, че да докаже, колко много те обича или на следващото посещение, га имаме теренче?"
31
0
 
1
 
! Отговори
- преди 8 години
По принцип такива статии ги чета по диагонал, само заради забавните коментари под тях, но тук не схванах връзката между двете. Описва се някакъв си характер и мироглед, по скоро имащи отражение върху работните отношения (?), а отдолу коментари, свързани с мъже и деца. Какво пречи на една жена да може да отстоява себе си в някаква степен и пак да е грижовна майка и съпруга?
30
2
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
Божидаре, хайде сега да оправдаваме мъжете *** с това, че жените били глупави? Моля?! Кои са умните жени? Тези, които преди 33 годишната си възраст са имали щастието да не бъдат изоставени от мъжете си? Хахахаха!
29
2
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Искаш ли да ти обясня с реални примери, какво ТИ наричаш "умеене да обичаш"? Ама от твоя живот. Реалният. После ти ще дадеш от моя. Да си ги сравним ЦЕнностните системи?! Искаш ли?! Отново ти пиша да ходиш да таковаш съпругата си и да не показваш пълното ти безлюбовие към нея опитвайки се да привличаш вниманието на хората към мен. Разбирам те. Носи си излюзиите и фалшивата любов докато смъртта ви раздели! НиЗък човек си. Не струваш нищо!
28
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Познавам много жени, които са си независими и се справят в работата си, само че има едни други, които смятат че всички са им длъжни и всички трябва да им слугуват. За такъв човек няма значение жена ли е мъж ли е никой не иска да си има работа с такъв човек. Статията не става.
27
3
 
4
 
! Отговори
Таня преди 8 години
Повечето от мъжете вече работят в офис, както и жените. Въпреки това им е останало мисленето, че само те са много уморени и домакинската работа не е за тях.Такива мъже са имали майки дето са се бъхтели и им прислужвали и сега очакват същото от жените си. И когато чуят думата споделяне на задълженията бягат надалеч. И това е истината - няма нищо общо с желанието за раждане и гледане на деца.Слава богу не всички са такива.
26
6
 
0
 
! Отговори
do 25 преди 8 години
Imenceto ti beshe? Kato napishesh istinskoto si ime, kogato spodellish poznavash li me realno, kogato shvanesh Zakonite na Prirodata I znachenieto na duma kato "Obicham te", togava Imash pravo I syvest da pishesh za MOIATA cennostna sistema?! Nali taka?!
25
1
 
5
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
Истината е, че много жени не искат деца просто защото след това остават самотни майки. Познавам много примери, в които след като бащата е направил детето просто зарязва майката и си тръгва.------------------------------------------Тези неща не се случват на "силните жени", обикновено се случват на глупавите. Силните обикновено дотътрят до 33+ само на кариера след което хормоните ги подсещат за деца, обаче всички "силни мъже" които могат да им отговарят на критериите са вече заети -> донор
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, че много жени не искат деца просто защото след това остават самотни майки. Познавам много примери, в които след като бащата е направил детето просто зарязва майката и си тръгва. Никога не знаеш кога този мъж ще реши да те зареже заради някоя по-млада и хубава само, защото ти си качила някое друго килце след раждането.Тази жена после генерално намразва всички мъже и ако има дъщеря я насъсква и нея против тях (две мои познати ще си умрат като стари моми заради майките им).
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е твоята ценностна система Луда Гудо. Защо не написа нещо подобно "Отиват при друга, която може да обича и те да обичат..."