Нещата, които знаем като деца, а забравяме като възрастни

Вижте кои са житейските уроци, които забравяме със зрелостта
16 юли 2015 21:50, Теодора Драгоева
2
Нещата, които знаем като деца, а забравяме като възрастни
Джесика Алба и дъщеря ѝ Онър; Снимка: Instagram

Ако вече сте станала майка, вероятно се замисляте над това кои са най-големите житейски уроци, на които искате да научите детето си.

Ако се замислите по-надълбоко, ще установите, че част от тях самата вие сте научила като малко момиче, но сякаш сте ги забравила по пътя към зрелостта.

Ето и някои от тези уроци:

Вярвай на инстинктите си
Децата от най-ранна възраст слушат интуицията си, а тя винаги ги насочва в правилна посока. Когато човек порасне обаче, той започва да преценява нещата повече с разума си и сякаш забравя за факта, че има шесто чувство, което може да му бъде водач в живота.

Поемай рискове
Децата не се страхуват да скачат от високо. Те не се страхуват, че ще паднат, защото знаят, че ще се изправят. Те изобщо не се замислят за болката, а страхът не диктува действията им.

3. Не позволявай на някого да ти казва, че не те бива в нещо
Малките деца са убедени, че могат да постигнат и да направят всичко в живота си. Те вярват, че ще станат космонавти, поп звезди или принцеси. С течение на времето човек става затворник на стандартния начин на мислене - а именно на това, че трябва задължително да получава одобрението на другите. На всичкото отгоре се навъдиха един куп конкурси и риалити формати (за таланти, за красота и т.н.), които прекършват крилете на подрастващите още в началото на житейския им път.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Кой от вас е документирал, с какъв инстинкт, или с каква интуиция, какъв успех е постигнал?