По-добра кариера с помощта на емоциите

Как да извлечем най-доброто от себе си
28 юли 2015 20:01, Михаела Лазарова
0
По-добра кариера с помощта на емоциите
Снимка: photl.com

Работата е неизменна част от живота ни. И както целият ни живот се гради върху емоциите, които изпитваме, така и в професионалните си изяви ние изпитваме различни чувства – радост, ентусиазъм, гняв, гордост, скука, несигурност и още много, много други.

Емоциите имат огромен ефект върху работата. И няма как да е иначе, хора сме все пак. Но не се плашете, дори да изпитвате негативни емоции, защото те също могат да се окажат полезни за представянето ви.
Някога в свое изказване Бионсе признава, че всеки път преди да излезе на сцената се чувства много нервна. Но когато не се чувства така изпитва страх, защото безразличието и спокойствието я карат да не се представи блестящо.

Ето защо трябва да познаваме емоциите си и да знаем как да ги използваме, за да извлечем най-доброто от себе си!
Какво да правите с емоциите си в работата?

Безпокойство

Ако усетите безпокойство – възползвайте се от него. Не му се поддавайте, а яхнете вълната му.
Обикновено хората изпитват безпокойство преди важен разговор с клиент или презентация. Когато трябва да говорим пред аудитория, повечето от нас настръхват, гълтат си езика, започват да пелтечат, потят се.

Нервността обаче е и полезен момент, защото мозъкът започва да мисли на бързи обороти, което провокира креативността. Под напрежение много хора успяват да свършат повече работа, отколкото ако имат безкрайно дълги срокове или ако не е нужно да представят резултатите си пред колеги или началство.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари