Как мигновено да създавате добро впечатление

Това е истинско предизвикателство за по-срамежливите
27 авг 2015 20:05, Теодора Драгоева
13
Как мигновено да създавате добро впечатление
Снимка: outnow.ch

Срещата, запознанството и разговорът с нови хора могат да бъдат смущаващи, особено за хората, които са интроверти, които са срамежливи или необщителни по природа.

Дори да сте екстроверт, ако сте имали лош ден, пак едва ли ще имате желание да направите добро първо впечатление на новия си познат.

А първото впечатление е много важно, особено в бизнес средите (ако се срещате с нови колеги или клиенти). Нова статия на сайта Business Insider предлага седем много полезни съвета за създаване на мигновено положително впечатление.

Ето и какво трябва да направите следващия път, когато срещнете някого за първи път и искате да му се харесате веднага:

1. Усмихвайте се много

Усмихвайте се често и искрено, докато говорите с новия си познат. Така ще изглеждате по-достъпни и положително настроени. Усмивката създава една позитивна нагласа за целия разговор. Освен това тя ви помага да се чувствате по-щастливи от новото си взаимодействие.

2. Използвайте името на новия си познат поне няколко пъти в разговора

Хубаво е, когато се запознавате с нови хора мигновено да запомняте имената им (трудно е, но трябва да си го наложите). Освен това е добре да използвате името на събеседника си по време на беседата ви. Хората са така програмираните, че обичат да чуват собствените си имена - това действа добре на егото им.

3. Разчупете леда с чувството си за хумор

Дори да водите бизнес разговор с непознат до сега човек, опитайте се да пуснете някоя премерена шега, за да разчупите леда по-бързо. Дори вашата шега да остане неразбрана и събеседникът ви да не се разсмее, фактът, че се опитвате да се забавлявате, ще ви направи по-симпатичен в неговите очи.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То хубаво, ама жените като създават добро впечатление трябва да са внимателни кой какво ще си мисли, да не се окажат в некоя нежелана "ситуация" с шефа примерно. Освен ако нямат нищо против да са в категорията *** и да "опознаят" шефа в библейския смисъл, естествено, щото то нема лошо де, стига да има желание и от двете страни!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова ако отидете на интервю в чужбина, винаги пред вас ще бъде избран представител на слънчево или дъждовно-горска демокрация който показва високи серотонинови нива вследствие на консумацията на едни продълговати жълти плодове, който се хили безумно учтиво.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мчи то пак до лъжливи опира...пък после се карате на децата си, че били лъжели...