Защо е добре да сте искрен приятел?

Няколко причини винаги да бъдете честни с дружките си
11 окт 2015 21:55, Теодора Драгоева
12
Защо е добре да сте искрен приятел?
Снимка: outnow.ch

Честността е една от основополагащите ценности, върху които се базират успешните взаимоотношения. Всички знаем, че една връзка няма как да просъществува дълго, ако партньорите не са честни един с друг. Същото важи и за приятелството.

Едва ли има човек, който би искал любимият човек или близкият му приятел да го лъже. Честността, макар и понякога болезнена, е задължително условие за едни здравословни отношения между хората.
Ако този аргумент не е достатъчно убедителен за вас, ето и още няколко причини винаги да бъдете честни:

Задълбочаване на приятелството

Това е една от основните причини, заради които си струва да бъдете честни с вашите приятели. Ако премълчавате част от нещата или лъжете за тях, това означава, че вашето приятелство е фалшиво и няма смисъл да губите времето си с него.

Ниво на доверие

Трудно е да се довериш на човек, за когото никога не знаеш какво точно си мисли. Нито едно приятелство няма да издържи дълго, ако се основава на лъжи и измами. Дори думите и действията ви да са „малки“, с времето те се натрупват и краят никога не е добър.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
И сред мъжете има големи лицемери. Там е проблемът.
1
3
 
9
 
! Отговори
Ах, ах, ах недей! преди 8 години
Хубаво пишеш, Теодорче, но я се опитай да си представиш как ще вирееш пределно честна сред лицемерни дружки в университета, в службата, та дори и в квартала? Усмихват ти се, уж ти съчувстват за всичко, интересуват се от проблемите ти, подпитват, ахкат, охкат, съветват те и т. н., но всъщност са около теб само тогава, когато имат полза от това, а понякога ти забиват нож в гърба без дори да печелят нещо от това, а само така - за забавление.За съжаление, повече приятели и приятелки днес са такива!