Развенчани митове за грипа и настинките

Не можете да се разболеете от ваксина срещу грип
31 окт 2015 19:03, Михаела Лазарова
14
Развенчани митове за грипа и настинките
Снимка: photl.com

Много митове и легенди се носят по повод настинките и грипа. Повечето от нас са свикнали по инерция да им вярват, приемайки ги за чиста монета, само защото хората вярват.

Затова ще ви представим какво всъщност не може да ви разболее, въпреки хорското мнение!

Не можете да се разболеете заради носенето на по-леко облекло.

"Облечи се добре, за да не настинеш!“ Сигурни сме, че всеки от вас е чувал тази реплика от своята баба или майка. Това е абсолютен мит. Колкото и да се навлечете, това няма да ви предпази от грипа, ако той попадне в организма ви в подходящия за него момент.

Изследванията са доказали, че няма значение колко пласта дебели дрехи имате. Шансовете да се разболеете съвсем не зависят от това, а от моментното състояние на организма и имунната система.

Ако вирусът попадне директно в откритите части на тялото – уста, нос, очи, лигавици, разболяването е много по-вероятно, независимо дали сте облечени с най-дебелото палто и топли ботуши.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕМОЖЕ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ НО ПЪК МОЖЕ ДА УМРЕТЕ. ЕДНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА УМОРИ БАЩА СИ КАТО МУ БИ ВАКСИНА. НЕ Е РАЗБРАЛА ЧЕ ЧОВЕКА Е БОЛЕН И ГО ПРАТИ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
птичи вирос
9
2
 
5
 
! Отговори
Отпадъчен продукт преди 8 години
Едва ли някой ще признае официално как се получават тези ваксини. Това са отпадъци от лабораторните изследвания върху щамове. Инжектират ти пълен ***, коктейл от мутирали вируси, всяка година различни. Ако хората можеха да видят под микроскоп какво им инжектират, щяха да се откажат веднага. А някои печелят луди пари от хорското невежество.
8
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
Понеже темата е наистина дълга, безсмислено е да се прави негласна реклама на лекарства.Никой няма да се върже. Ваксините против грип не са в задължителния пакет и не съм чул дори лекари да ги използват.Обаче искам да добавя още нещо към предишния си коментар.Вярно е че вирусите нападат организъм с понижен имунитет. Затова има много по-голям смисъл да се взимат имунорегулатори.Когато ни е студено имунитетът намалява. Затова бабите са прави за обличането.
7
1
 
5
 
! Отговори
някой преди 8 години
Обличай се добре за да не настинеш - това е абсолютна истина а не мит. В никакъв случай не е мит.Защото цялата група вирусни заболявания от този род (щото има и други) се нарича простудни заболявания. И така наречената настинка е вирусно заболяване а не от студ. На английски се казва "common cold", или обща настинка. Това е за да се прави разлика от грипа който протича по-тежко.Разбира се това е индивидуално. Имам познати, които и в момента се разхождат навън по тениски с къс ръкав.
6
2
 
7
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
Като гледам умственото ниво на списващите тук си мисля, че е крайно време да се намери ваксина срещу тъпотия.
5
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
вирусът ни атакува, когато сме настинали и изтощени и с отслабнал имунитетЗатова често хората не различаван настинка от грип, настинката е базатаА какво значи подходящо облекло е дълга и друга тема
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами аз ако не се облека добре през зимата , ми изтива главата , синузите и ми се схваща врата !Има истинска и има вирус ! Вируса те напада , когато несе грижиш за тялото. При студ, тялото отделя повече енергия за топлина , а може да има и измръзване. Няма добро кръвоснабдяването на крайниците.Не обичам студа !
3
2
 
15
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
Е, какво искате да пишат? Нали трябва да си продават ваксините? Те са внесени, няма да отидат зян,я ?!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Дядо ми,дето беше *** с три бойни ордена, и се лекуваше с билки и ракия,доживя до 98 години!Интересно ми е ти,компютърния неандерталец,дето закусваш с хапчета,до колко ще доживееш!?
1
0
 
29
 
! Отговори
тъпа статия преди 8 години
Простотията не ходи по дърветата ,а по хората баба ми на времето ми казваше да се облека по-добре за да не настина , а не заради грипа.Така като се позамисля май и не знаеше какво е това грип .