Грешките на баба и дядо във възпитанието на децата

Възрастните се чувстват длъжни да помагат със съвети, грижи, но...
16 апр 2016 15:07, Михаела Лазарова
7
Грешките на баба и дядо във възпитанието на децата
Снимка: outnow.ch

Появата на внуците е голямо събитие в живота на всяка баба и дядо. Възрастните родители се чувстват длъжни да помагат със съвети, грижи, но често допускат и големи грешки, които невинаги осъзнават и съумяват да поправят. Вижте най-честите от тях.

Не казвайте на родителите как да отглеждат децата си

Бабите и дядовците имат един лош навик – да осъждат методите на възпитание на родителите на техните внуци. Ако не сте съгласни с решенията им, или замълчете, или намерете точен и безконфликтен път на комуникация. Вашата мисия е да бъдете добри баба и дядо, а не да съдите.

Приемете, че подходът към отглеждането на децата се изменя при различните поколения. Зачитайте родителските усилия, защото днес да си родител е трудно и повечето майки и татковци не са сигурни в своите родителски умения, независимо, че невинаги го показват.

Те не се нуждаят от някой, който постоянно ще ги критикува, ще прилага свои възпитателни методи зад гърба им и ще ги кара да се чувстват по-неуверени. Критиката, която минава някакви граници, получава отбранителна позиция от другата страна.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
65 преди 8 години
Всичко което бабите най-вече не с постигнали при децата си,го прилагат на внуците.Даже точната дума е Тестват.Със закон ако мога бих забранила майката да дава детето си на градина преди три и половина години.И бабите по-надалеч.Доказано е че външен човек-детегледачка по добре се справя.Ама впредвид с какви пари разполагаме нямаме избор.От градината единствената полза е,че децата имат социален активен контакт-друго нищо.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
........*** статия с още по-*** коментари..........
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова ли нямахте снимка с дете от България, че трябваше да публикувате такава с американското знаме на нея?А авторката от правене на деца изведнъж се преквалифицира във възпитанието им.
3
4
 
8
 
! Отговори
някой преди 8 години
Да, бабите и дядовците не трябва да се месят във възпитанието на внуците.Но! Нека младите родителите да знаят, че опитът, практиката, наслоени през годините никак не са без значение. И не бива да се пренебрегват.Според статията бабите и дядовците трябва да са като кукли на конци - без инициатива и под напрежение дали пък няма да направят грешка при поверяването на внуците им. А често изнервените млади родители правят основни грешки, но не трябва дори да им се казват.Е, страдат децата.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
неолибералните скотове разрушават всичко - любов, уважение, красота на взаимоотношенията между половете, любовта и връзката между поколенията, сатаниския план се засилва
1
1
 
22
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Айде де, ще им казват как да си възпитават децата! Те тях не са възпитали, децата им ще възпитават!