Отделни спални? В опасност ли е бракът ви?

Все повече семейни двойки предпочитат да спят в отделни легла и стаи
13 авг 2016 23:00, Екип на Tialoto.bg
16
Отделни спални? В опасност ли е бракът ви?
Снимка: outnow.ch

По традиция семейните двойки споделят една спалня и едно легло. Ново изследване на Hillarys обаче показва, че една на пет съпружески двойки, предпочита да прекарва нощта разделена. На пръв поглед това изглежда плашещо, ала тези двойки признават, че престоят в отделни спални не се отразява негативно на брачните им взаимоотношения, а точно обратното.

По-голямата част от участниците в проучването са семейни от 7 години и делят един покрив с партньора си около 10 години. От обясненията им става ясно, че в общия случай те са спели в едно легло в продължение на 4 години, а след това 57 % признават, че заедно са взели решението да прекарват нощта поотделно.

1. Много хора признават, че се чувстват по-комфортно като спят сами. Те често се въртят в леглото, заемат по-голяма площ от него и затова смятат,че е разумно да не нарушават нощния покой на половинката и да имат собствено легло.

2. Други твърдят, че не са почитатели на гушкането и не могат да спят, ако до тях или около тях е увито нечие тяло.

3. Разбира се, в обясненията място намира и тривиалната причина – хъркането, което често разделя спалните на семейни двойки. Инсомнията също кара мнозина да намерят свой собствен кът за през нощта.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постоянното поддържане на любовта е важна а не спалните.Все пак има хора които правят страхова невроза с разделянето на спалните,т.е. изполва се като наказание.Нормално е тези хора да се страхуват от това разделяне.Има ситуации житейски които налагат разделянето на спалните в конкретни ситуация, но любовта не е под никакво съмнение.Не се създават негативи и няма нищо нередно.пример в седмицата един ден ставам много рано, а жена ми се буди по лесно от мене от алармата и не може после да заспи
10
0
 
11
 
! Отговори
Въпрос наВъзможности преди 7 години
Това е въпрос на възможности.Които се обичат и се желаят, ще се окажат в едно легло тогава, когато им се искат интимности.Ако могат да си позволят жилище с отделни спални за двамата съпрузи, това по никакъв начин няма да руши бракът им.Съвсем друг е въпросът, когато цял живот по необходимост са делили една спалня, но в даден момент един от двамата демонстративно отива да спи в хола или дори в кухнята, показвайки по този начин на другия, че вече не са двойка.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спят в една спалня, но нямат желание за секс. Това е не консумиран брак. Няма любов. Останало е свикването им помежду им. Всеки желае да бъде обичан. И желан. Когато това липсва, брака е изчерпан. Остава съжителството, като добри саквартиранти.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсата на консумиран брак кара мъжа да се чувства необичан.Липсата на внимание от страна на мъжа към жената кара жената да се чувства необичана.При наличието на тези две неща ,няма значение дали спят в една спалня или не, дори и да живеят в две отделни жилища пак връзката се запазва стабилна. А това че някои спят в една спалня не означава ,че ще се случат и горните две неща задължително ,може да ускори но може и да направи последните по пасивни защото не се съсредоточават върху важното.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт. Едно 90% от разводите е изневяра и не консумиран брак.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли мерак, няма и брак.
5
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма ли гушкане, няма и брак.
4
7
 
11
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Когато простатата почне да алармира,по-добре да не ти се пречкат в краката на път за тоалетната!
3
3
 
24
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Първо отделни спални , после отделни къщи ...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Умре.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па уно нема вече брак ...)))