Успешно завръщане в офиса след майчинство

Мисията е възможна
17 авг 2016 19:41, Екип на Tialoto.bg
0
Успешно завръщане в офиса след майчинство
Снимка: outnow.ch

Майчинството е благословия, но то идва с големи промени и някои главоболия. Дългите дни прекарани с бебето ви у дома ви карат напълно да забравите за работните дни зад бюрото. Когато майчинството ви приключи и наближи завръщането ви в офиса обаче, тревогите се връщат.

Вероятно сте премисляли поне дузина пъти дали да се върнете на работа или да отложите този момент още малко. Сигурно сте обмисляли и безкрайни стратегии, с които да успеете да жонглирате между професионалните си задължения и грижите за малкото си бебе, ала притеснението все още се е загнездило дълбоко с вас. Да, ще ви бъде трудно, но веднъж влезете ли в ритъм, всичко ще си дойде на мястото.

1. Пригответе се за новия режим
-  Промяната е много по-лесна, ако сте добре организирани. Направете си списък с всекидневните задачи, приоритизирайте ги и маркирайте във времето.
-  Навийте алармата за по-ранно ставане (от обичайното ви преди да станете майка) първата седмица, за да не се тревожите, че ще закъснеете и да успеете да свършите всички задачи, свързани с малкия ви наследник и приготвянето за работния ден.
- Организирайте възможно най-бързо среща с шефа си, за да коментирате откъде стартирате и с какво ще се захванете след завръщането си.

2. Дръжте се професионално
- Вероятно сте загубили тренинг и ще се нуждаете от помощ. Не се колебайте да помолите колегите за такава.
- Притеснявате се дали всичко е наред с бебето ви, поверено на някоя от бабите, ясла или бавачка? Използвайте обедната почивка или паузата за тоалетна, за да проведете необходимите разговори.
- Подгответе си резервен план за ситуации, в които ще се наложи да закъснеете за работа или дори да отсъствате, в случай, че нещо се случи с мъника ви и се налага да останете с него.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: майчинствоофисарежим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари