Защо все още не сте открили сродната си душа?

Често хората бъркат страстта със съвместимостта
9
Защо все още не сте открили сродната си душа?
Снимка: istock

Всеки е имал своите любовни разочарования. Някои от тях вероятно са били дори истински бедствия. Трудно е да открием своята сродна душа в морето от неподходящи партньори. Въпреки искрата в началото, въпреки заблудата, че най-накрая сме попаднали на точния човек, всеки път нещата приключват по един и същи начин. Къде грешим? Защо все още търсим сродната си душа след толкова много опити?

Нетърпение

Когато се повтарят неуспех след неуспех, човек започва да губи търпение. Оглежда се в приятелите си, които имат щастливи връзки и се чувства изостанал и нещастен. Пита се колко още трябва да чака, за да открие точния човек. Колко още провали трябва да изтърпи, за да открие любовта.

Годините напредват и докато близките ви един по един стават родители, вие все още сте на началната права. Нормално е да започнете да проявявате нетърпение и да се впускате във всяка следваща любов с устрем и желание, с вяра, че това е истинската любов този път.

Именно това ви пречи да виждате несходствата и червените флагове, които неминуемо след време се проявяват и провалят връзката. Партньорите ви също биват отблъсквани от вашето нетърпение, защото се чувстват притиснати. Опитайте се да успокоите топката.

Самоуважение

Когато дълго сте били необвързани е нормално да започнете да гледате на себе си с друго око. Подценявате се, самочувствието и самоуважението ви намаляват, защото смятате, че щом никой не ви обича силно и истински, за да пожелае да остарее с вас, значи нещо ви има.

Това се усеща от партньорите, с които излизате по срещи. Инстинктивно човек бива отблъснат от хора, които не харесват самите себе си, които се смятат за по-маловажни от другите. Опитайте се да обичате и харесвате себе си повече, за да получите същото и от другите. Така шансовете да откриете любовта са по-големи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Отговорът преди 5 години
За мъжете - защото още не печелите достатъчно.За жените - защото сте с наднормено тегло и/или не водите дyxoвен живот :)
6
0
 
6
 
! Отговори
Гочо преди 5 години
До 1Ако не ти бъде даден шанс да опознаеш някой, ще го видиш в друга светлина, ама друг път.
5
0
 
6
 
! Отговори
Moghul преди 5 години
Сродна душа се търси и намири в приказките от 1001 нощ и в Холивуд. Иначе, мъжа и жената са две различни вселени, които могат да съжителстват с много компромиси и от двете страни и в името на деца. Иначе няма как да стане.
4
0
 
1
 
! Отговори
Хората преди 5 години
започват връзка заради различията си, но остават заедно заради приликите си. Магията на дълготрайните отношения се състои в това, че често въобще не сме си давали сметка че притежаваме тези качества по които си приличаме с човека до нас. Дори сме ги отричали.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква сродна душа? Нали ги виждате мъжете лягат си с някоя стабилна сериозна жена и си мислят"ооо тя ми е вързана в кърпа". И решава, че ще си разхожда "коня" отива със следващата. Но лошо стечение на обстоятелства, води до пълен крах във взаимоотношения. И докато му е била сигурна вече му е непълно непозната. Не уважението към партньораката и лъжата си имат своята висока цена. Да плаща!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой в България се движи с охрана на НСО - мафиотите, а българите мразим мафиотите. Доста рядко са чужди политици. Къде е тук новината?
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за "сродната душа" е англосаксонска измислица и самото търсене на такава сродна душа, предварително те обрича на неуспех. Сродна душа няма. Има двама души, които имат някакви чувства един към друг, вкл. и омраза, и евентуално нещо може да се получи между тях. Принципът е, че много на пръв поглед невзрачни мъже или жени, когато другият ги опознае, започва да ги вижда в съвсем друга светлина.