Кои неща карат дома ви да изглежда вечно мръсен?

Неоправените легла
14 фев 2024 23:00, Михаела Лазарова
3
Кои неща карат дома ви да изглежда вечно мръсен?
Снимка: Istock

Едва ли има домакиня, която не се е изправяла пред „омагьосания кръг“ на чистенето – а именно – колкото и да чистите, сякаш домът ви е вечно мръсен. Защо се получава така? Може би несъзнателно пропускате подробности, които просто убягват от погледа ви. Ето защо в следващите редове ще ви споделим някои от тях:

Мръсни стени

Вярвате или не, но пръските, драскотините, ожулванията и пукнатините – всички тези непривлекателни следи могат да накарат жилището ви да изглежда мръсно, когато всъщност не е. Ето защо почистването на стените трябва да бъде в списъка ви за сезонно дълбоко почистване. Всъщност, това не е толкова трудно.

Всичко, от което се нуждаете, за да почистите е малко топла вода, гъба и мек почистващ препарат. Ако имате нужда от нещо по-силно, можете да добавите и гел за пране или пък сода за хляб.

Замърсени прозорци

Чистите прозорци наистина могат да променят начина, по който изглежда вашият дом. Мръсните прозорци могат да ви накарат да се чувствате сънливи и да потиснат настроението ви, тъй като блокират естествената светлина. Мрежите за прозорци, решетките и щорите могат да имат ефект на „мъгла“ върху тях, която отново филтрира естествената светлина. Удивително е как чистите прозорци могат да направят домът ви да изглежда по-чист и по-светъл. Ето защо препоръчително е да почиствате прозорците си сезонно или на всеки шест месеца.

Още по темата четете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Навитак преди 2 месеца
Мише, а ако много се раздаваме в неоправеното легло изглеждаме ли мръсни?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Неоправеното легло не кара домът ми да изглежда мръсен.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комшийката, всеки път като дойде, едно мръсно ми става ;)