Как някои двойки успяват да останат заедно завинаги?

Те не спират да се забавляват заедно
21 мар 2024 23:00, Михаела Лазарова
27
Как някои двойки успяват да останат заедно завинаги?
Снимка: Istock

Намирането на точния човек в любовта е трудно. Невинаги успяваме да създадем здрава и продължителна връзка, дори да сме привлечени и да обичаме човека, с когото сме в момента. Един от най-големите врагове тук е страхът във всичките му форми.

Хората се страхуват, че партньорът им няма да ги обича истински, когато ги опознае. Страхуват се от лъжата, изневярата, страхуват се да бъдат изоставени. Всички форми на страха могат да бъдат пагубни, защото направляват човек към погрешни избори и подходи в отношенията, които в крайна сметка ги развалят и водят до провал.

Да бъдете в здрава връзка, която да продължи успешно и да устои на предизвикателствата на времето и ситуациите, в които животът ще ви постави е най-щастливото събитие, което може да ви се случи.

И някои двойки успяват да останат заедно завинаги. Как го правят? Ето някои от общите им черти.

Те поемат отговорност за собственото си усъвършенстване

Една обща черта, характерна за двойките, които остават заедно, е че всеки от партньорите във връзката знае, че отговорността да се самоусъвършенства е негова. Когато човек работи върху нещата, които не харесва сам в себе си или нещата, които са трудно преодолими за партньора му, това помага за цялостното човешко, индивидуално и личностно израстване.

Връзките са огледало на самите нас. Какъвто е подходът ни към себе си, такъв е и към половинките ни. Ако не уважаваме себе си, не се развиваме и не се стремим да бъдем по-добра версия на себе си с всеки изминал ден, как очакваме някой да го направи вместо нас?

Те държат на думата си

Спазените обещания, изграждането на доверие, усещането, че можете да разчитате един на друг във всяка ситуация каквото и да се случи е важна предпоставка за това връзката ви да остане завинаги. Спазването на думата показва, че държите на отношението си към партньора и искате той да знае, че сте винаги до него.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
Аврам преди 1 месец
Хампарцумян: Ако нямаш един апартамент, не можеш да се ожениш. Ако нямаш два, не можеш да се разведеш. Ако нямаш 3, 4, не можеш да имаш 1, 2 деца.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Можели са навремето, когато мъжът не е бил така дискриминиран както в днешно време.
13
0
 
2
 
! Отговори
Навитак преди 1 месец
Дефиницията на завинаги е "докато отраснат децата"!
12
0
 
8
 
! Отговори
Вариантите саСамоДва преди 1 месец
Или си намерил човек, с когото можете да се изтърпите постоянно да живеете заедно и да си помагате. Или имате деца и сте категорични, че трябва да ги отгледте заедно.
11
3
 
9
 
! Отговори
Ъ преди 1 месец
Компромиси,толерантност и уважение, и не забравчйте, че и вие не сте перфектни :)
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто приемат себе си, другия и светът такива, каквито са и не се силят да ги променят. Притежават емпатия, умеят да изслушват. Имат общи интереси и занимания. Както и доза късмет.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто не се опитвате да променяте човека насреща и не очаквате той да започне да се променя според представите ви, особено след като е приключил периода на взаимно опознаване. Ако сте все още заедно след този период, значи имате работеща формула. С жена ми скоро правим 20 години заедно.
8
7
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
И на мен ми е чудно как. Може би са аутисти и така се разбират перфектно. Иначе друга причина не виждам.
7
5
 
20
 
! Отговори
Мангал'ориан преди 1 месец
Вземат ипотечен кредит за 25 години.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не гледат Сексът и градът, все едно е пътеводител за живота, не четът Космополитън, все едно е някаква света книга, не си мислят, че Егентъ е върха на романтиакта и реалистично описание, на здравословни отношения между двата пола ..
5
5
 
14
 
! Отговори
Сглобката преди 1 месец
Правят некоалиция и обясняват всеки ден как не са заедно!
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имат доверие един на друг и полагат усилия да запазят обичта!
3
6
 
11
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Имат само един имот.
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със тройки като Просто Киро - Миро - и Лена мустака :)))
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обичат се истински. Онези другите които твърдят че са се обичали ама се разделили всъщност просто са се харесвали.След това им е омръзнало.И вс е приключило.Не трябва да ги обвинваме просто това не е било любов.