Ащън Къчър става 500-ият космически турист

Желаещите за полет трябва да се бръкнат с 200 000 долара
20 мар 2012 20:05,
37
Ащън Къчър става 500-ият космически турист
Ащън Къчър. Снимка: Reuters

Актьорът Ащън Къчър е 500-ият космически турист, направил резервация за полет с "Върджин галактик", обяви собственикът на компанията Ричард Брансън, съобщи Асошиейтед прес.

Желаещите да опитат екстремното преживяване трябва да платят 200 000 щатски долара за билет. В списъка с бъдещи космически туристи има още холивудски знаменитости, предприемачи от цял свят, учени, астрономи.

"Върджин галактик" е в окончателния етап на изпитанията на туристическите си космически полети.

Компанията ще изстреля космическия си кораб от космическия център "Америка", построен в пустиня в Ню Мексико. Очаква се търговските космически полети да започнат догодина.

Туристи на "Върджин галактик" ще летят с шестместен космически апарат, който прилича на малък самолет. Той ще бъде прикачен за кораб-майка. След като достигнат на определена височина, по-малкият апарат ще се освобождава и ракетите му ще бъдат запалени за суборбитален полет.

Всеки турист ще разполага с два големи прозореца, един отстрани и един отгоре. Два малки двигателя ще позволяват на двамата пилоти да правят маневри.

Предвижда се полетите да продължават 2 часа и половина, от които около пет минути в безтегловност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
8
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
Днес.бг, абе Вие на палячовци ли ни правите? Много добре знаем, че с Ким Кардашян става нещо, а Вие мълчите, защо?
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Towa za ruskoto оръжие си е измишльотина, руското оръжие никога не е изпробвано в реална война, а само на книги и хартииики, пък както знаем руснаците са добри в писането на глупости и конспиративни теории. Само си спомням как се прибраха от афганистан като победени и оставиха там десетки хиляди пленени, а САЩ окупираха териториите им за броени часове, нещо което направиха и в Ирак и в Сърбия. Да казваш, че нещо което не е пробвано в реални условия е най доброто в света си е малоумно.
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
f-22 си е на въоръжение и си изпълнява рутинни мисии, докато руския аналог е на чертожната дъска и руснаците се чудят как да му направят електрониката, чак договр с Индия сключваха за доставка на електроника. Чернобил гръмна и отнесе цялата сграда и капака на реактора, като изведе в атмосферата тонове радиоактивни отпадъци, Руснаците със седмици криха лъгаха мазаха, и убиха десетки хиляди още при ликвидирането на аварията. Фукушима не е гърмяла ..колко човека загинаха при ликвидирането ?.. :)))
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе то F-22 и на американците още не го продават, защото нещо не са го удурдисали до степен, че да е годен за работа.:) Ама нищо, лаф да става колко са добри американските военни самолети, особено невидимите.:) Апропо, в Чернобил няма и една десета от радиоактивните отпадъци отделени от Фукушима. Това се признава като факт! Имаш три доказано разрушени от прегряване реактора и един - вероятно разрушен. И всичко това обилно поливано с вода , оттичаща се в океана. Сушито ще свети :)
30
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересувай се за последните руски космически успехи в последните 20 години интересувай се и за американските, чети малко истинска научна литература следи сайтове за космонафтика, зарежи вестник дума и водката. Русия, ако не са им природните блага са си гола вода. Даже, ако не бяха американските долари нямаше да имат пари да се поддържа роскосмос.Интересувай се в коя държава частни компании ще изстрелват до МКС,Ей такива са истинските научно признати от цял свят факти.
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
70% от МКС собственост на НАСА, МКС построена от Совалките, а билета за турист вече струва 200 000, а не 30 милиона :), хората даже специално летище направиха за целта, а Русия ...Всъшност интересувай се от тия 500 колко са разни руски олигарски :).Интересувай се колко шефа на агенции и колко пъти бе сменян шефа на Роскосмос :). Интересувай се колко руснака са загинали в руската космическа програма :) барабат с тия дето бяха убити при срутването на халето в което се съхранява Буран :)
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пича руски г'зоблизко май е прекалил с водката, но това е нормално. Има си международна класификация на ядрените катастрофи и там си е написано, че Чернобил е най голямата и пагубна и то ей така от нищо, без цунами. Защо не кажеш нещо за Чернобил заКурск, за Фобос Грунд, за ГЛОНАС, за руските самолети забранени по летищата в белия свят, за руските коли от които с кеф се отървахме :). Само говориш гнусни лъжи. За ф-22 се натискаха две дузини държави да си го купят, но им отказаха :).
27
4
 
10
 
! Отговори
* преди 12 години
Аз ако имам парите също бих ги дал за това уникално изживяване, не разбирам защо го хейтват някои форумци.
26
4
 
12
 
! Отговори
СЕЛТАК преди 12 години
Тоя пикоч загубения на снимката развали най-готиния комедиен сериал за всички времена - " Двама мъже и половина " със смотаната си игра и тотална некадърност ме отказа да го гледам Върнете Чарли Шийн бре ***
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ооо доста ще летят.ако някоя ракетка изреже грозната тенекия дет ги кара до там верно ще има звездопад -хахаха само тва лято по кината :)))
24
2
 
3
 
! Отговори
Баро преди 12 години
Парите го бият по джоба :)
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждам, че мама те е накърмила.:) Но това не те е направило по-.умен. Най-голямата катастрофа с ядрени реактори е Фукушима. Никога до сега не са били изхвърляни толкова радиоактивни вещества в атмосферата и океана. А за F-22 нищо не казваш и най-вече за стотиците му мисии.:))))))))) Ех, хлапе! Твоите предци със сигурност са били политкомисари и са цитирали за щяло и нещяло Ленин. Времената са се променили и сега е модерно да се цитира правилната линия според САЩ. :) Гъзолизец знаеш ли що е
22
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най голямата ядрена катастрофа е Чернобил, това си е факт признат от всички агенции по ядрена безопасност както и всички специалисти даже руските, какъвто е бил и самия Реактор на Чернобил. Жалкото, е, че Чернобил гръмва без цунами и без никакъв природен катаклизъм а заради фукане пред партията майка колко е здрав реактора при изпитания. В русия човешкия живот нищо не струва. Всъшност, ако русия си отворят границите, а САЩ махнат визите, там ще останат само путин медведев и някои от олигарси :)
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възможността да изпратим наш екипаж до МКС без помощта на Русия ще се появи едва през 2017 година, заяви Болдън...............
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-голямата ядрена катастрофа е Фукошима. Няколко реактора на Дженерал Илектрик здадоха багажа и все още бълват радиация ! Три майл Айлънд не ги споменавам, че може и да не си го чувал.:) Хлапе, бегай мама да те накърми и от утре залягай над учебниците.:)
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито една успешна междупланетна мисия? Защо не прочетеш малко, а?:))) Иначе не каза кой е този американски самолет пето поколение със стотици бойни мисии, F-22 ли визираше? Прочети и за него и най-вече, че няма мисии понеже американдетата нещо не могат да го накарат да лети и то години наред. :) Споменах ли ти, че американските ракети последните години летят с руски двигатели, понеже са по-добри от американските?:)))))) Хайде със здраве и дано Уорлик да ти изплати надницата за тази вечер.
18
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А най голямата ядрена катастрофа си е чисто Руска, даже скоро Русия нямаше пари да плати дълготрайния саркофаг и се наложи целия свят пак да им бърше нааканите ...сещаш се :), та да събират парички. Всъшност тая централа за която говоря си гръмна точно заради лозунгите на партията майка които ти повтаряш в стил "нашите реактори са най-добрите и нямат технологични ограничения " и хоппп милиони убити заради поредния пропаднал руснак. Жалко, но факт. Световноизвестен и световно признат факт.
17
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да твърдиш, че Руснаците са най добрите в космоса, при нито една изцяло успешна междупланетна мисия или такава в далечна земна орбита срещу десетки на НАСА, си е смешно и жалко, даже за пияна колхозна руска ***. Надеждата на Роскосмос за последните десетилетия беше Фобос Грунт ама той се стовари тук на земята. Русия се моли за почва от луната, моли се за снимки от Хъбъл, моли се за данни от Спирит и Опортюнити, сега ще се моли за данни от Джуно и т.н. и т.н. и още дъъълго ще е така.
16
4
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 12 години
Лека нощ, момчето ми! Добре, че не спомена американските ядрени реактори, че и те гърмят повече от руските, а и повече щети причиняват.:) Хайде бъди здрав и чети, полезно е - само с идеология не става , че днес хората са информирани и лозунгите звучат тъпо.:)
15
6
 
6
 
! Отговори
11 преди 12 години
До 13 И какво за позициониращата им система? :) Имаш ли представа от кога рашъните имат такава система? Вместо да пишеш глупости защо не прочетеш малко, сигурен съм, че имаш компютър и интернет и не си чак такъв *** , какъвто се представяш.:))) Явно си младо човече. Защото ако не беше, щеше да ти е ясно, че касае ли се за въоръжение и космос - руснаците са на светлинни години напред.

Спонсорирани публикации