Достойни за "Оскар"

Седем дами разкриват трудностите по пътя към успеха на екрана
Обновена: 21 ное 2012 17:22 | 21 ное 2012 17:22,
1
Достойни за "Оскар"
Снимка: сп.Hollywood Reporter

Сп. Hollywood Reporter реши да изпрати годината, събирайки седем красиви жени на едно място. Те всички са достойни за „Оскар" и са се борили упорито за ролите, които са ги наредили сред холивудския елит. Някои са със завиден стаж на екран, други още имат какво да доказват, но прелестните актриси работят с голям ентусиазъм и страст и са готови за всички предизвикателства на професията им и животът, предопределен от нея.

Рейчъл Уайз, Ейми Адамс, Марион Котияр, Наоми Уотс, Ан Хатауей, Сали Фийлд и Хелън Хънт позират в елегантни рокли за ноемврийския брой на списанието и разкриват какво е да бъдеш актриса и как се борят да реализират мечтите си.

Ето и какво дамите казват за:

Ейми Адамс за това как славата промени живота ѝ: „Скоро ще имам сблъсък с папараците. Определено ще се случи. Те продължават да се фокусират върху детето ми. Вие сте майки, как се справяте? Защото аз трябва да се успокоя. Темпераментна съм и трябва да се науча да се контролирам".

За това, че бе напът да се откаже от актьорската игра, след като години наред отказваше роли: „Не го казвах в смисъл да се откажа от работата си, а по-скоро да се махна от Ню Йорк, да се преместя към по-малък пазар. Не бях щастлива. Щом не си щастлив, останалото не си струва. Бях на 30, когато получих ролята в Junebug. Опитах се да правя това, което правеха останалите, получили работа в лентата. Това ми даде увереност да продължа, когато мислех да се откажа".

За това дали е по-трудно да си жена в Холивуд: „Мисля, че притесненията на жените са по-различни. Когато си жена, непрекъснато ти се повтаря, че имаш „срок на годност". Не знам дали и мъжете го усещат така, но на теб и колежките ти просто ви се налага отгоре".

За това какво друго би искала да прави: „Иска ми се много да стана продуцент и да дам шанс на други актриси. Повечето искат да бъдат продуценти на себе си, а аз искам да бъда на други жени".

Марион Котияр за ролята, която промени живота ѝ: „След „ La Vie en Rose" почувствах, че е време да променя някои свои връзки и да започна на чисто. Изведнъж ми се поиска ново начало. Понякога се вглъбяваш в себе си и така отваряш някакви неща, които тепърва откриваш. Не знам как точно да го дефинирам, но просто имаш нужда да се излекуваш. Отговорих ли на въпроса?"

За това каква роля би искала да изиграе: „Искам да изиграя чудовище".

За това, че прави грешки: „Борих се за един проект, борих се за един режисьор и после ми идеше да го убия и да се гръмна, защото прекарах два месеца в пустинята и той беше толкова зле. Не знаеше изобщо какво прави. И тогава осъзнах, че ако не можеш да се довериш на режисьора, ако не го харесваш, и представянето ти ще е лошо."

Рейчъл Уайз за това, че се е борила за получаването на роля: „Борих се за участието си в The Constant Gardener. Преследвах режисьора, непрекъснато му звънях и му пишех писма. Те бяха доста смели и в тях обяснявах защо съм идеална за ролята.Това не бе много британско от моя страна, но оставих британския си нрав настрана. Нaкрая на деня режисьорът (Фернандо Мейрлес) ми се обади и ми каза, че упоритостта ми се вписва чудесно в характера на героинята".

За страха ѝ: „Страхът е като пара, която задейства двигател с вътрешно горене. Трябва да се страхуваш дали ще се представиш добре".

За татуировката на бедрото ѝ : „Бях много авангардна в Кеймбридж. Участвах в нещо като представително изкуство. Аз и онова момиче бяхме заедно в университета. Имаше една стълба и ние се хвърляхме от нея, като често дори кървяхме накрая. Бяхме едва 18-годишни и си мислехме, че е много готино и радикално. Шегувам се по този въпрос, но в крайна сметка е нещо, с което се гордея. И затова си татуирах стълба на бедрото, за да отбележа тази „театрална компания". Това е авангардна театрална трупа".

Наоми Уотс за това, което я кара да се страхува като актриса: „Не съм щастлива, ако няма за какво да се страхувам. Винаги звъня на режисьора и му казвам: „Не съм сигурна, че мога да се справя". По време на снимките за Mulholland Drive бях ужасена, че трябва да работя с Дейвид Линч. Ходих години наред по кастинги и все ми казваха, че правя това, а не правя достатъчно онова и накрая бях обезверена и се чувствах много зле. Тогава той просто ме погледна в очите и забеляза нещо. Говорихме и той разкри всички заключени врати в мен".

Вижте какво казват и другите актриси и фотосесията към броя в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
'шпроти преди 11 години
На Хелън Хънт половината й лице е заето от челото, голя-а-амо чело. Но има чар, излъчване