Кой ще наследи Принс... не оставил завещание

Той натрупа стотици милиони от звукозаписни компании, концерти...
Обновена: 26 апр 2016 18:44 | 26 апр 2016 18:00, Петя Славова
10
Кой ще наследи Принс... не оставил завещание
Снимка: архив, БТА
Докато беше жив, Принс натрупа стотици милиони долари от звукозаписни компании, концерти и други начинания. Това е сигурно. Остава неясно обаче на каква сума възлиза наследството на певеца и кой ще се облагодетелства от него.
 
Според медийни публикации Принс не е оставил завещание, съобщават Асошиейтед прес и Контактмюзик.
Изпълнителят на хита "Purple Rain" почина на 21 април в имението си Пейзли парк, Минесота.
 
Сайтът за знаменитости TMZ се позовава на многобройни източници, според които Принс не е дал инструкции как да бъде поделено състоянието му след смъртта му, съобщава Контактмюзик.
 
Хора от обкръжението на певеца твърдят, че той нееднократно е бил съветван от различни професионалисти да заяви последната си воля в случай на смърт. Принс обаче не е проявил интерес към изготвянето на завещание, пише БТА.
Още по темата
 
В момента на смъртта му певецът не е бил женен и не е известно да има живи деца. В резултат на това най-вероятно неговите шестима братя и сестри - една същинска сестра и петима полубратя и полусестри, ще се облагодетелстват от богатството му. Според законите на Минесота най-близките живи сродници получават равен дял от наследството на жител на щата, ако той е починал, без да остави завещание.
 
Според сайта TMZ Принс и същинската му сестра Тайка Нелсън имат петима полубратя и полусестри, двама от които са починали. Децата на покойните близки сродници на певеца обаче също имат право на дял от наследството, което се е полагало на родителите им. Състоянието на Принс според изданието възлиза на не по-малко от 150 милиона долара. Първоначално беше оповестено, че богатството му се изчислява на 300 милиона долара.
 
Според източници, цитирани от TMZ, през последните години певецът е изпитвал финансови затруднения и е харчил повече, отколкото е печелил. Принс освен това е отказвал да извлича дивиденти от правата върху музикалния си каталог.
 
Представители на покойния певец и сродниците му все още не са коментирали съобщението за липсата на завещание.
 
Междувременно Асошиейтед прес съобщи, че Л. Лондел Макмилан - отдавнашен адвокат и бивш мениджър на Принс, е отказал да коментира въпроса дали певецът е оставил завещание или някакви специални разпореждания относно наследството си.
 
Все още не е ясно дали управлението на наследството на Принс ще бъде поверено на Макмилан. Неколцина други адвокати, които преди са работили с певеца, са заявили, че не са натоварени с подобна задача.
 
Казусът с наследството на Принс вероятно ще има продължение, тъй като експертите очакват певецът да се нареди сред най-доходоносните покойници. Само през 2015 г. например покойният Крал на рока Елвис е "спечелил" 55 милиона долара за наследниците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
12
 
9
 
! Отговори
42 преди 7 години
СТИГА НИ ЗАНИМАВАХТЕ С ТОЯ ***- БЕЗДАРНИК.
5
12
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Стига с тоя наркоман!
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той е бил не от сциентолозите, а от свидетелитена йехова, та те
3
7
 
4
 
! Отговори
Местан - спасителят преди 7 години
Аз бих взел 2-3 мильона!
2
3
 
14
 
! Отговори
boby преди 7 години
Епаааааа, кат нема кой, да ги дадат на мене, тва стотици милиони колко да е, нема и 2-3 години пиене...
1
3
 
26
 
! Отговори
mda преди 7 години
Айде лешоядите на опашка сега..