Диктатори в модата: Алберта Ферети

Дизайнерката - кралицата без корона на италианската модна индустрия
28 май 2016 12:32, Криси Табачка
4
Диктатори в модата: Алберта Ферети
Снимка: Reuters

Алберта Ферети е родена през 1950 година и е известна като кралицата без корона на италианската модна индустрия и всичко това е преди да стане световноизвестна дизайнерка.

Всичко започва,когато отваря собствения си бутик, Jolly, през 1968 година на едва 18-годишна възраст, успоредно с нейните конкуренти – магнатите Джани Версаче и Джорджо Армани.

С изкуството да шие в нейните гени Ферети скоро се превръща в сила, с която се съобразява цялата модна индустрия.

Нейните изящни рокли, превръщащи всички жени в богини, са направени с деликатни платове като шифон и сложен дизайн. Именно тези неща водят до огромното внимание върху таланта на дизайнерката. Работата ѝ е забелязана от агент, който я мотивира да започне собствена линия от облекла.

1974 година е времето, в което звездата на Ферети изгрява на модния небосклон – дизайнерката създава първата си линия под собственото си име, която всички възхваляват.

Скоро Алберта Ферети се нарежда сред най-известните и властни дизайнери, а не дълго след това, през 1980 година, става собственик на компания - „Aeffe”. Големият старт е споделен в партньорство с нейния брат – Масимо Ферети.

С днешна дата “Aeffe” вече беляза модната индустрия с производството и дистрибуцията на проекти за известни модни къщи като Moschino, Pollini и Jean Paul Gaultier.

През 1989 година Ферети става първата жена член – учредител на италианска банка, наречена „Cassa di Risparmio di Rimini”, което е и още една добавка към иначе богатото портфолио.

Още за дизайнерката четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИталиянецаНе разбрахме какво общо имат търговските комплекси от молове и супермаркети с Алберта Ферети?! Като не си чувал нищо за нея - ок, ама защо си решил, че и другите са лаици като тебе?! Бас ловя, че мога да ти изредя поне 10 имена на известни хора от различни области на науката, изкуството и/или общестените дела и ти няма да заеш дори , че съществуват. Ако това ще те успокои - А.Ферети и останалите като нея не са чували за теб също.Така че сте квит :)
2
0
 
1
 
! Отговори
Друг италианец преди 7 години
До ИталиянецаЧовече, че не си чувал Алберта Ферети ти е простено, вероятно само от piazza italia и terranova се обличаш. Но поне не научи ли града, в който живееш. Але(К)сандрия, мале мила...
1
1
 
0
 
! Отговори
Италиянеца преди 7 години
Какви са тези модни икони? Незнам от къде ги намирате тея *** новини само. Има едни комплекси из цяла Италия който се наричат Сервале.Това са огромни комплекси от хипермаркети, спортни магазини, бутици, заведения, развлекателни места и каквото ви хрумне там. живея в Александрия но тази за първи път я чувам и виждам. ГОЛЯМА НОВИНА СТЕ НАПИСАЛИ И СА ЩЕ И ТЪРСЯ КЪДЕ И Е ЕДИНСТВЕНИЯ БУТИК ХАХА