5 малко известни неща за емблематичната Мерилин

Какво може би не знаете за тази истинска икона?
1 юни 2016 18:09, Криси Табачка
2
5 малко известни неща за емблематичната Мерилин
Снимка: Wikipedia

Историята помни красивите жени и със сигурност ги увековечава с безсмъртие.
Ако трябва веднага да изброим няколко дами, останали в историята, със сигурност името на Мерилин Монро ще е едно от първите, за които ще се сетим.

Всички знаем, че блондинката е родена с името Норма Джейн, но има много повече любопитни факти, които са неизвестни за по-голямата част от обществото.

Представяме ви 5 малко известни любопитни неща за емблематичната личност Мерилин Монро.
1. Гласът на Мерилин Монро
Емблематичният начин на говорене със задъхване всъщност е тактика на актрисата, с която преодолява заекване от детството. Знае се, че логопед е научил Мерилин Монро на техниката с гърления глас, което в крайна сметка се оказва ключово за създаване на иконичен почерк. Докато снима последния си филм „Нещо трябва да се даде“ (Something's Got to Give), заекването се завръща и в последствие актрисата е уволнена.

2. Отказ от роля
Монро е трябвало да играе Холи Голайтли във филма от 1961 година „Закуска в Тифани“. Всъщност, Мерилин Монро е била първият избор на Труман Капоти. Блондинката не приема ролята, защото Паула Страсберг, нейна съветница и преподавател по актьорско майсторство ѝ казва да не играе „дама на вечерта“. Капоти, автор на повестта от 1958 година, е бил много разочарован, че студиото наема Одри Хепбърн.

Още  за Мерилин четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари