Стелияна Филипова – надеждата ни за Miss Global 2016

Варненката е любител на екстремните изживявания
11 авг 2016 10:30, Александър Попов
22

Снимка: личен архив

Стелияна Филипова ще ни представя на конкурса Miss Global 2016, който ще се проведе от 10 до 25 септември в столицата на Филипините - Манила. В него за короната ще се борят представителки от 50 страни.

26-годишната красавица е от Варна, но от две години живее в САЩ. Нейната визитка не е типична за модел. Завършила е Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" в родния си град. Въпреки интереса й към морската индустрия и работния опит във фирма за набиране на морски екипажи, съдбата я отвежда към друга сфера - човешките ресурси. Именно там научава много за психологията, личностните типове, как да комуникира и да разбира околните по-успешно. Ето какво сподели тя пред Dnes.bg за предстоящия конкурс и нейните очаквания.

Какво ви накара да се преместите в САЩ?

Като на шега подадох документи за лотарията Зелена карта и спечелих. Не ми оставаше нищо друго, освен да видя как живеят хората зад Океана. За мен беше предизвикателство. Бях чела доста за страната с неограничените възможности – от най-хубаво до най-лошо…. трябваше да видя с очите си. Все пак си е печалба от лотария – не можех да се откажа от нея. Така започна новия ми живот на нов континент - вълнуващо и с много предизвикателства.

С какво се занимавате сега?

Работя като модел. Паралелно с това се готвя за конкурса Miss Global 2016. Времето лети бързо и искам да съм добре подготвена, за да мога да представя страната ни достойно.

Как стигнахте до конкурса Miss Global 2016?

Кандидатствах чрез официалния им сайт. Преди месец се свързаха с мен. Профила ми в сайта им е бил един от най-посещаваните. Имаха квалифициращи въпроси към мен, интервю по телефона, интересуваха се за дейността ми като доброволец. Искаха да видят професионално резюме и портфолио със снимки. Избраха ме за Miss Global Bulgaria 2016 с възможността да представя България на Miss Global 2016, който ще се проведе на 24 септември 2016 в столицата на Филипините - Манила.

Как поддържате фигура и имате ли специален режим преди конкурса?

Не само преди конкурса, но и през останалото време редовно посещавам занятия по бикрам йога. Заедно с това се придържам към здравословен хранителен режим - зеленчуци, ядки, плодове, пилешко и тук-там скромно вмъквам малко шоколад и сладолед, колкото да не им забравя вкуса. И поклон пред майка ми, която успя да ме изкуши с домашен козунак. Какво да се прави - родината ми е далеч. Като ми предложат домашен козунак в САЩ не мога да откажа.

Някой помага ли ви за участието във Филипините?

Основно разчитам на себе си. Има много неща за подготвяне, листът със задачите за изпълнение е дълъг. Имам късметa да работя с много уважавана в САЩ дизайнерка - Джейми Елис, която ще ушие вечерния ми тоалет. И въпреки, че не е световно известна, има много добра репутация и опит, и се надявам да се гордее с моето представяне. Разбира се, най-голяма опора получавам от приятеля ми, който се включва активно в избора на дневните ми тоалети, както и в психическата подкрепа, за това което ми предстои.

Какви са амбициите ви за конкурса, през какви турове ще трябва да преминете там?

Конкурсът ще бъде с продължителност две седмици. Ще се състезавам с петдесет момичета на възраст 18-36 години от страни от цял свят. Ще имаме много фотосесии, танци, обучение по етикет и походка, интервю на английски език. Имаме доброволческа дейност в местна болница. По време на официалната вечер туровете ще са - откриващ танц, бански костюм, национално облекло, официална вечерна рокля и въпроси. Ще бъдем оценявани във всяка една категория.

Преди да замина за Америка съм обиколила България надлъж и на шир. С моето семейство пътувахме много – любители сме на туристическите преходи. Изкачвали сме върховете на Рила, Пирин и Стара планина. Много пъти сме летували и зимували в Родопите. Пътували сме по цялото Черноморие. Сега ще имам възможността да покажа снимки на невероятната ни природа, необятното разнообразие, събрано на толкова малка площ. Ще разкажа за нашите традиции, за историята ни и за българските забележителности, за вкусната българска кухня и за трудолюбивия ни народ.

Имате ли си хоби?

Има най-разнообразни дейности, които обичам да правя в свободното време и които ме откъсват от ежедневието. Наслаждавам се на фотографията, рисуването, готвенето. Обичам да пътувам, да се срещам с нови хора, да научавам за различни култури и експериментирам с най-разнообразна кухня. Ако ми се отдаде възможност и за пo екстремни преживявания - винаги съм с две ръце "За".

Скачала съм с бънджи от Аспаруховия мост, обучавала съм се в курс и имам сертификат за скуба дайвинг и съм се гмуркала в Тихия и в Атлантическия океан, скачала съм от скали в Аризона, хранила съм алигатор в Тексас, минавала съм Zipline в Доминиканска република... Има и още много предизвикателства, които с удоволствие бих добавила в бъдеще.

Както Наполеон Хил е казал, искрено вярвам, че "единствените ограничения пред нас са онези, които сами си поставяме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
7
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Успех момиче, с теб сме!
16
1
 
12
 
! Отговори
Янко преди 7 години
Като чета негативните коментари, предвид че са написани на кирилица и без правописни грешки - явно са ги писали лелки на средна възраст, а предвид злобния тон - вероятно с дъщери-крокозъбели, чието най-голямо постижение е последната им работа като продавачки на обувки в мола - и просто завиждат. За всички анонимни хора с тъжни и жалки животи - продължавайте да си съществувате, но по възможност без да използвате интернет;)
15
1
 
7
 
! Отговори
Николинка Димитрова преди 7 години
Познавам семейството и, и бившата и шефка. Определено не е проститука и се чудя на тази злоба и негативна реакция ... Който е по-хубав да ходи на конкурса... няма хужда от хейт
14
1
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Хубаво си е момичето, пожелавам й успех...:)
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая не е ли адреналинката, която професорчето от НСА искаше да лющи?
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бива горе доле, нищо че има леко селска муцуна и е едър кокъл
11
5
 
2
 
! Отговори
Xxxx2 преди 7 години
Поне чар да имаше.
10
4
 
2
 
! Отговори
Дим да ме няма преди 7 години
Чук и бег и дим да ме няяяма и после , кой от къде е...
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
че то у нас такива с хиляди. подобен тип женска красота у нас е масова.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Готино е момичето.Успех!
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото по-важен е конкурс, толкова по-некрасиви жени участват. Смятам, че в такива неща трябва да състезават само елитни ***.итутки-професионалистки от цял свят. Стига тези бизнес вомен.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дай им на жените да се търкалят по пясъка край морето и да си правят селфита, хм. то стана това като болест.
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много кастинги за *** се нароиха?
4
5
 
13
 
! Отговори
Дъро преди 7 години
Във Варна на пазара,ще видите много по хубави момиченца...
3
7
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Най-накрая едно хубаво и умно момиче. Успех !
2
13
 
7
 
! Отговори
Боян Колев преди 7 години
Мис Разград,Айтос или Кърджали може. Ама недейте я праща по нататък моля ви се...този ужас!
1
0
 
23
 
! Отговори
bre преди 7 години
абе, вие не разбрахте ли, че когато кликваш върху снимката не трябва да зареждата цялата страница отново.