След сександалите в Холивуд, актьори с призив за промени

Рийз Уидърспун, Алек Болдуин и Кенет Брана с обща цел
3 ное 2017 14:28, Петя Славова
15
След сександалите в Холивуд, актьори с призив за промени
Снимка: Facebook

На фона на секс скандала, който "тресе" Холивуд от няколко седмици, актьорите от САЩ Рийз Уидърспун и Алек Болдуин и британският актьор и режисьор Кенет Брана изразиха позициите си по въпроса и отправиха призив за промени, съобщи Контактмюзик.

Актрисата и носителка на "Оскар" Рийз Уидърспун, приемайки отличието "Новатор в шоубизнеса" на месечното лайфстайл списание на издателите на "Уолстрийт джърнъл", използва благодарствената си реч, за да говори за "грозната истина за Холивуд".

Визирайки продължаващия секс скандал в Меката на киното около именити филмови дейци като Харви Уайнстийн, Брет Ратнър, Кевин Спейси, Дъстин Хофман, 41-годишната актриса заяви: "Не зная дали сте чули или чели, но напоследък в Холивуд се занимаваме с грозната истина за сексизма и сексуалния тормоз.

Тази истина се знае от много по-дълго време, отколкото аз съм актриса, но сега изплуват някои твърде болезнени спомени за хората. Време е да признаем отклоненията в нашата индустрия и да предприемем належащи промени".

Според Рийз Уидърспун е крайно наложително например жените да участват по-активно във вземането на решения. Актрисата допълни, че е решена да действа в тази насока.

Алек Болдуин, приемайки награда за цялостна кариера от медийния център "Пейли", сподели, че многобройните обвинения срещу Уайнстийн, Джеймс Тобак и други холивудски дейци, са му "отворили очите". Актьорът не скри, че и на него му се е случвало да проявява непочтително отношение към жени и също отправи призив за промяна.

"Определено съм третирал жени по сексистки начин. Тормозил съм жени. Пренебрегвал съм жени. Подценявал съм жени. Не е практика за мен, но от време на време съм постъпвал така, както правят много мъже - да се държа с жените така, както не си позволявам да правя с мъж. Наистина искам това да се промени", заяви Болдуин, цитиран БТА.

Актьорът допълни, че промените на работното място и извън него, които биха направили средата по-удобна, точна и справедлива, ще допринесат и за по-голяма продуктивност на бизнеса.

В интервю за британската телевизия, помолен да сподели позицията си по въпроса, актьорът и режисьор Кенет Брана е заявил, че секс скандалът в Холивуд е "ужасен зов за събуждане".

Още по темата

"Въпросът опира до злоупотребата с власт и касае не само Холивуд. Смятам скандала за ужасен зов за събуждане от нещо, което никога не е било приемливо и не може да бъде приемливо. Сега силно се надявам, че случващото се най-сетне ще доведе до промяна", казва 56-годишният Брана.

Междувременно Асошиейтед прес съобщи, че срещу изпадналия в немилост холивудски продуцент Харви Уайнстийн са започнали две нови разследвания - в Ню Йорк и Лос Анджелис. В Ню Йорк се разследват обвиненията на актрисата Пас де ла Уерта ("Престъпна империя"), че Уайнстийн я е изнасилил два пъти в апартамента й през 2010 г. Разследването в Лос Анджелис е свързано с инцидент от 2015 г., подробности около който не се разкриват.

Агенцията съобщи също, че броени дни след като бившето дете-звезда Кори Фелдман ("Гремлини", "Дяволчетата") обеща да разкрие педофилска мрежа в Холивуд, актьорът, днес 46-годишен, е назовал името на кинодееца, упражнил сексуален тормоз над него, и е отправил призив към него да се предаде в полицията. Асошиейтед прес не назовава посегателя, но според сайта Контактмюзик става въпрос за бившия актьор Джон Грисъм.

Междувременно британският в. "Дейли експрес", позовавайки се на публикации в американски издания като сп. "Пийпъл" и в. "Ю Ес Ей тудей", пише, че още една жена е отправила обвинение в сексуално домогване срещу Дъстин Хофман - телевизионната сценаристка Уенди Рис Гатсиунис. Инцидентът датира от 1991 г. Дамата, тогава прехвърлила 20-те, се е срещнала с актьора по повод пиеса, която е написала.

По думите й Хофман е казал "Преди да започнем, нека ти задам един въпрос, Уенди - била ли си интимна с мъж над 40 години?" Тя се е опитала да запази спокойствие и да се върне към темата за пиесата, но актьорът я прекъснал, заявил е, че ще ходи на пазар за дрехи и я попитал дали не иска да го придружи.

Въпросът му обаче по-скоро е прозвучал като "Хайде, да идем в близкия хотел". Сценаристката неколкократно отказала, Дъстин Хофман напуснал мястото на срещата, а проектът й така и не се е осъществил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички се правят на monkeys за да се докопат до някоя роличка в Холивуд, да ги звезделеят, да им дават големи хонорари,да си менкат сексуалните партньори от ден до пладне,да си купуват по ента брой имения....е всичко си има цена.И богатите също плачат.Тези наистина си повярваха че са "звезди".И са недосегаеми.Е не са.
12
5
 
23
 
! Отговори
ооо преди 6 години
не бяха ли холивуд моралистите ,които искаха да спрат лошия тръмп? та те са лика-прилика!
11
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия вече нямат срам, какво толкова е казал Д. Хофман, дори не си е поискал.На нея някак и било прозвучало и хайде да се изявим на гърба на актьора.Няма нищо лошо да си поиска, както и тя, все някак трябва да се събират хората и да се радват на живота. Аман от kифли
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма работа. Обаче като вземат по няколко милиона за някоя мижава роличка, не реват. Абсолютна пародия е тоя холувид. Добре, че от години вече не гледам какви ги творят.
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка - страната на мередастите. Преследват свалките между мъж и жена, и скоро ще забранят разнополовия секс. Това е хубаво, защото в рамките на две поколения американците ще изчезнат.
8
8
 
18
 
! Отговори
. преди 6 години
Отдавна беше ясно, че Холивуд е свърталище на богати извратени евреи.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как стоят нещата в Боливуд? Там родово-мангасарянските ценности са още по-изявени. Традиционното: "-Дай нещо 12 годишно!"има много значения и традиции.
6
6
 
14
 
! Отговори
содом и гомор преди 6 години
то целият Холивуд е един ба.р.д.ак, ще сменят, ъъъ, ръководния, актьорския, певчески и танцов състав с нови, или старите ще ходят на преквалификация?!
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Холивуд е една клоака.
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това вече е разпад!Понеже няма какво да покажат ,а са свикнали да са на върха вече си показват кирливите ризи!Впрочем какво лошо има във въпроса на Хофман,нищо нали!
3
6
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
еееебас.и драмата....кой го плеснали по дупето, кой му говорили със сексуален подтекст...мнооо важно :)
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Призив за повече лесбийки и пед---си за да няма нормални семейства и деца.
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болни мозъци от изглупелия Холивуд!Нямат един нормален филм от години и продължават да пропадат!