Деси Тенекеджиева осъди Слави след 5 г. дела, той: Ела ме залей с вода!

Актрисата завела дело за обидни шеги в ефир
Обновена: 17 авг 2020 09:45 | 17 авг 2020 09:17, Александър Попов
284
Деси Тенекеджиева осъди Слави след 5 г. дела, той: Ела ме залей с вода!
Снимка: БГНЕС

Актрисата Деси Тенекеджиева осъди шоумена Слави Трифонов, след като 5 години води дела срещу шоуто. Тя определи съдебното решение като победа и много важна крачка. На втора инстанция актрисата загуби делото, но с особено мнение, след което окончателно печели във ВКС.

Деси съобщи за развоя на събитието с дълъг пост в социалните мрежи.

"Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка.

Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: "Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш".

Е да... беше прав, но не напълно.

Сагата продължи повече от 5 години- първа инстанция, втора и накрая ВКС..

Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.

Да, за таксите и разходите също беше прав - бяха много и големи. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта. И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива "шеги" трябва да има достоен отговор", написа Тенекеджиева.

Парите тя ще преведе на Фондация "Стоян Камбарев", с която тя вече 12 години подпомага млади и талантливи български творци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
7
 
38
 
! Отговори
Ro преди 3 години
Заради подобни коментари много жени, а и мъже, израстват с комплекси за външния си вид и се подлагат на пластични операции. Един от най-печелившите бизнеси. В такива условия е похвално, че дамата, е останала естествена, независимо от коментарите. Да, не е красива, но пък е достойна. Селско0то парче Трифонов да си знае, радвам се, че го е осъдила.
114
2
 
3
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
До ивановНещо бележки за осигуровки и данъци ли да ти изпратя баьо?
113
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътЛили Иванов се опита, но реално няма как, да съсипиш някого от дела, ако този някого може да си почвли 500 лева за съдебни разходи, 1500 за адвокат и още 1500 за обезщетения. Малко или много, не сме СА, където може да заведа 30 дела едновременно срещу едно лице, за едно и също в 30 различни щата. Иназе си прав - БТВ слогуваше на ГЕРБ, благодарение на едни заложени акции, които заграбиха от Цветанов, а сега ги обвиняват, че били на Божков телевизията ... айде де!
112
11
 
14
 
! Отговори
Деса -носа преди 3 години
Аз искам да съм известна ама да говорят само хубави неща за мен и моите роли. Примерно играла съм във филма ... ъъъъ ... е, в един филм там. Те и многобройните ми фенове не го знаят, ама бях много добра.
111
5
 
3
 
! Отговори
иванов преди 3 години
До РусенецЪА ти , с какво допринесе изобщо да живееш ?
110
17
 
11
 
! Отговори
до 122 преди 3 години
Имат,имат право! Казва му се шарж, сатира и т.н. Никой не се занимава да прави сатира на гърба на бай Пешо стругаря. Тази като е решила, че иска да е извесна личност заедно с тортата ще си яде и лимона. Много ми е любопитно как Борисов и Гешев биха били осъдил нидерладския художник, който изобрази България като тиква с каскет.
109
7
 
28
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
всеки следва си носи кръста. Факт е, че ШОУТО НА СЛАВИ дълги години плюеше по страшно много хора. Учудващо е Лили Иванова не го съсипа от дела. Факт е, също че БТВ дълги години оглушително мълчеше за това. Щото им беше удобно нали? Те му спряха предаване, когато почна да кълне политиците и Плевнелиев. Щото им застраши интересите. В случая подкрепям госпожата, че го е осъдила и най-вече БТВ. Защото те дълги години ВИЖДАХА какво се случва. И не реагираха.
108
5
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
без значение коя е, каква е и какво точно прави. Слави и неговата клика нямат право да унижават хората по такъв начин в национален ефир. Да, смешно е, и аз съм се смяла, но когато е на нечий чужд гръб ...гадно е. Подкрепям присъдата... колкото и смешна и жалка да е!
107
9
 
8
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 3 години
Сега, нали сте наясно, че ако липсваше името "Трифонов", тази статия щеше да събере около 5 коментара, които в 100% от съдържанието си щяха да обсъждат вида на Тенекеджиева. Просто защото няма какво друго да се каже за нея. Как пък от 120 коментара нито един не съдържаше име на филм или постановка в която тя е участвала ?!
106
21
 
6
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
Не, че нещо, ама тази обидената какво точно работи? Не бе, сериозно питам. За последните 5 години /примерно/ какви данъци точно е внесла в държавата? Не бе, не съм фен или адвокат на Трифонов, ама там нещата са кристално ясни като вноски. За Тенекеджиева питам? Какво точно допринесе тази женица за държавата България, чиято съдебна подкрепа търси?
105
18
 
5
 
! Отговори
Деса-отвратеса преди 3 години
Както казваше баба ми за особено нелицеприятни личности, "тази Господ я е обидил". Да съди него.
104
12
 
16
 
! Отговори
hippihater преди 3 години
поредното противно хипи, което се обижда от всичко и реве за внимание като малко дете.
103
5
 
1
 
! Отговори
В заключение 2: преди 3 години
След като си довел културно-художественото образование до ниво базиликата в Плиска, след като си довел спортното образование до ниво - под земята, че и основите са направени на чакъл като жп. линията Варна - Русе - как си мислиш точно, че няма да увиснеш на въжето пред Руското посолство или някъде на Витоша. Поздрави: Ваш: Бам Бам Ръбъл
102
8
 
11
 
! Отговори
Учиндолец преди 3 години
Дългият КОГА млиза в затвора?
101
6
 
5
 
! Отговори
В заключение: преди 3 години
Кукувицата ми пее: Някой трябва да изхвърли ***! Смешно ми е! Като се има предвид особеностите на кукувицата като вид! Чифтосва се със своя вид, обаче си снася яйцата в чужди гнезда, та добрите пиленца да им гледат к.о.п.е.ле.н.цето, докато то убива техните пиленца! Колко християнско, тая религия е кукувица и да учиш децата на кукувичи номера! Е нема да стане!!!
100
2
 
4
 
! Отговори
Бам Бам Ръбъл преди 3 години
И к'во гледаш: Европейското и Световното!Българите на кое място са?Не се класираха!Е що? Е питай Симеон 2, Даниел Вълчев, Сергей Игнатов, Симеон Дянков и Румен Гайдарски!!!
99
4
 
3
 
! Отговори
Бам Бам Ръбъл преди 3 години
Благодарение на министър Румен Гайдарски - хора с еднакви според закона дипломи в продължение на години едни са работели с 80 часа повече, други с по 120 часа повече за същото заплащане. Според конституция не може! Сега държавата държи на едни хора по една едногодишна заплата, а на други по две годишни заплати!!! Още няколко пирона ще ти ковна!!!! Да не говорим последиците за спорка и културно-художественото образование след тебе е в руини!!!
98
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо нямаше да съм чувал за тая, ако не беше шоуто на Слави.За каква се има ?
97
2
 
3
 
! Отговори
Бам Бам Ръбъл преди 3 години
Да ти ковна и последният пирон в ковчега Сакси - Чуй Бешков, чуй Бешков: "Рисувайте, рисувайте, рисувайте - докато сами не се превърнете в рисунка!"Че за кой занаят не трябва рисувание бе господа. Че и един грънец да направиш както трябва трябва рисувание!!! - Сети се кой!Чуй сега Румен Гайдарски: Ама това е ниско относително трудно и ще се учи първи и последни часове. И кога ще пикая ще ми каже по някое време като в Ärbeit Machts Frei! Високо относително трудно е да гушнеш букета Симо, амаа
96
5
 
25
 
! Отговори
FYA преди 3 години
Кой е Слави?